3o Spark Square στη Νέα Σμύρνη

sparks

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:30, διοργανώνεται στο Ψηφιακό Μουσείο Νέας Σμύρνης (Ελ. Βενιζέλου 87) το 3ο Spark Square.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου των διοργανωτών:  «Η Νέα Σμύρνη δημιουργεί και καινοτομεί! Καινοτόμα projects δείχνουν ότι η νέα γενιά της Νέας Σμύρνης χαράσσει τον δρόμο προς την δημιουργικότητα.  Παρουσιάσεις – συζήτηση και εναλλακτικοί τρόποι προσέγγισης της ελληνικής πραγματικότητας.  Μια πρωτοβουλία του Δήμου Νέας Σμύρνης με στόχο την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στο Δήμο της Νέας Σμύρνης».

 

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

 

Αλέξανδρος Παπανδρέου  – Chairman of Charismatheia

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ και υπότροφος υποψήφιος Διδάκτορας στο ΕΚΦΕ «Δημόκριτος» στο εργαστήριο Υπολογιστικής Ευφυΐας. Είναι ο ιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Χαρισμάθεια» που μεριμνά για την ανάπτυξη των χαρισματικών παιδιών και την διάδοση της δημιουργικότητας στην εκπαίδευση. Έχει στήσει τα πρώτα προγράμματα στην Ελλάδα τα οποία απευθύνονται σε χαρισματικά παιδιά και τα διαχειρίζεται από το 2012. Ήταν αντιπρόεδρος της ελληνικής Mensa (2011-2014), μέλος της International Mensa Gifted Youth Committee (2012-2016) και Leadership Ambassador (2014-2015).

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, κάνει μαθήματα, δίνει διαλέξεις, κάνει επιμορφώσεις, συμβουλευτική γονέων αλλά και mentoring σε νέους και παιδιά. Ο Αλέξανδρος είναι ιδρυτής της εταιρείας Learning Out of the Box, η οποία παρέχει καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά μέσω διαδικτύου. Στα ενδιαφέροντα του είναι οι αλγόριθμοι, η φιλοσοφία, η φυσική, τα ταξίδια, η συγγραφή βιβλίων και η σκηνοθεσία. Έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, διαλέξεις σε διεθνή συνέδρια και δεκάδες δημοσιευμένα άρθρα, ενώ συντηρεί και το προσωπικό του blog. Αυτή την περίοδο ετοιμάζει ένα μεγάλο εκπαιδευτικό Forum για την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος στην Ελλάδα (http://event.charismatheia.edu.gr/)

 

Δημήτρης Τερζόπουλος – IT Expert at Google

Ο Δημήτρης Τερζόπουλος, 24 ετών, απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, εντάχθηκε το 2014 στο δυναμικό της Google, όπου σήμερα εργάζεται ως IT Expert.

Όντας μαθητής της 3ης Γυμνασίου, δημιούργησε την εφαρμογή ηλεκτρονικών εκλογών e-kloges.gr, την οποία σήμερα εμπιστεύονται για την διεξαγωγή εκλογικών διαδικασιών το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τα μεγαλύτερα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της Ελλάδας καθώς και άλλοι οργανισμοί.

Αρχικά το e-κλογές σχεδιάστηκε για τις εκλογές των μαθητικών δεκαπενταμελών συμβουλίων. Σήμερα, η εφαρμογή έχει εξελιχθεί σε μία ψηφιακή πλατφόρμα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης η οποία έχει στόχο την μεγιστοποίηση της συμμετοχής των πολιτών στις εκλογές, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την μυστικότητα της ψήφου και το αδιάβλητο των εκλογών. Αυτή τη στιγμή το e-κλογές εμπιστεύονται για την διεξαγωγή εκλογικών διαδικασιών το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τα μεγαλύτερα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της Ελλάδας καθώς και άλλοι οργανισμοί.

Παράλληλα, ο Δημήτρης έχει διακριθεί σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς πληροφορικής και έχει υπάρξει πρώτο αναπληρωματικό μέλος της Εθνικής Ομάδας Πληροφορικής, στην οποία συμμετείχε στη συνέχεια ως εκπαιδευτής των επόμενων διαγωνιζομένων.

 

Δημήτρης Αναγνωστόπουλος – Strategic & Marketing Manager, One & Olive

Ο Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, είναι Strategic & Marketing Manager στο One & Olive, μιας καινοτόμου μονάδας παραγωγής και τυποποίησης premium εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου στη Μεσσηνία.

Είναι υπεύθυνος για την Έρευνα & Ανάπτυξη της One & Olive με σκοπό την στρατηγική ανάπτυξη της εταιρείας ακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας στο χώρο των τροφίμων και ποτών. Είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία προτύπου μονάδας παραγωγής ελαιολάδου στο Τρίκορφο, Μεσσηνίας, η οποία λειτουργεί με επαναστατική τεχνολογική μέθοδο, καθιστώντας την οικογενειακή επιχείρηση, που λειτουργεί από το 1896, κέντρο αγροτικής καινοτομίας διεθνώς.

To 2016 αναδείχθηκε ανάμεσα στους φιναλίστ του Made In Greece Awards και έλαβε τιμητική διάκριση στην κατηγορία της Αγροτικής Αριστείας. Είναι απόφοιτος του Marketing & Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ήταν επαγγελματίας αθλητής basket με διεθνείς και πανελλαδικές διακρίσεις, ενώ με την ομάδα του Βύρωνα κατέκτησαν το παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα το 2007.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s