ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΚΙΝΗΤΡΑ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ»

Μεγάλη προσέλευση και επιτυχία είχε η ημερίδα που έγινε τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, στο Αμφιθέατρο του Ευγενιδείου Ιδρύματος Είναι η 15η συνεχόμενη Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, 12η στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, που διοργανώνει ο Νίκος Α. Δεμερτζής, Καθηγητής του 4ου Γ. Λυκείου Ν. Σμύρνης και Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Με την εκδήλωση αυτή έληξαν και οι εργασίες του Σεμιναρίου Συμβουλευτικής Γονέων με γενική θεματική: «Εφηβεία και Επαγγελματικός Προσανατολισμός», που διεξήχθη στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Γ. Λυκείου Ν. Σμύρνης, στο διάστημα από 6 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2017 (Συνδιοργάνωση: 4ο Γ. Λύκειο Ν. Σμύρνης σε συνεργασία με το Δήμο Ν. Σμύρνης και την Ένωση Γονέων).

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου των διοργανωτών: «Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα μελωδικό καλωσόρισμα από τη χορωδία του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Σμύρνης σε μουσική διδασκαλία Ρέας Χουσερίδου.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί: από το Διευθυντή του 4ου Γ. Λυκείου Π. Γεωργούτσο, την Πρόεδρο της Β/θμιας Επιτροπής του Δήμου Ν. Σμύρνης Ν. Γαλανοπούλου και τον Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Ν. Σμύρνης Θ. Γιαννιώτη. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ακόμη, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Π. Φαλήρου Γ. Φωστηρόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και τέως Δήμαρχος Ν. Σμύρνης Γ. Κουτελάκης, η Πρόεδρος του Δ. Σ. της Ηλιαχτίδας, Ν. Κασημέρη, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Ε. Ζαχαράκης, Γ. Χρονοπούλου και Γ. Παυλικάκης, η Υπεύθυνη του ΚΕ.ΣΥ.Π. Καλλιθέας Κ. Κορδονούρη, πρόεδροι συλλόγων γονέων, Διευθυντές Σχολείων, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και γονείς από την περιοχή της Ν. Σμύρνης του Π. Φαλήρου, των γειτονικών δήμων και από όλη την Αττική.
Η πρώτη εισήγηση είχε τίτλο: «Μα γιατί πάλι δεν διαβάζεις; Δημιουργώντας κίνητρα για διάβασμα στους μαθητές πριν τις εξετάσεις». Νίκος Δρόσος Ψυχολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης Πανεπιστημίου Αθηνών. Η δεύτερη εισήγηση του Νίκου Α. Δεμερτζή, Καθηγητή του 4ου Γ. Λυκείου Ν. Σμύρνης, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας με τίτλο: «Έφηβοι και Γονείς μπροστά στην αγωνία για επιλογή σπουδών και επαγγέλματος», (με παρουσίαση θεατρικού δρώμενου). Οι εισηγήσεις ολοκληρώθηκαν με την ομιλία της Ελένη Λιβανίου, Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος. Τίτλος εισήγησης: «Τα κίνητρα που δημιουργούνται μέσα από τις σχέσεις οικογένειας και σχολείου».
Αίσθηση και ευμενή σχόλια προκάλεσε η συμμετοχή μαθητών του 6ου Γ. Λυκείου Ν. Σμύρνης σε θεατρικό δρώμενο που εμπεριέχεται στο βιβλίο του Νίκου Δεμερτζή: «Επαγγελματικός Προσανατολισμός στην Πράξη …στο πέρασμα της εφηβείας …στο διάβα της ζωής» (εκδόσεις Σαββάλας).
Και το κλείσιμο της ημερίδας ήταν μελωδικό: Η χορωδία ενηλίκων των 3ου και 13ου Δημοτικών Σχολείων Ν. Σμύρνης (βλέπε φωτογραφία) ερμήνευσε πολύ ωραία τραγούδια σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Αλεξάνδρας Μητσοπούλου. Η Ημερίδα έληξε με δεξίωση στο περιστύλιο του Ευγενιδείου, με τη συνεισφορά του Συλλόγου Γονέων του 4ου Λυκείου Ν. Σμύρνης, ο οποίος συνέβαλε στην επιτυχή διεξαγωγή τόσο της Ημερίδας όσο και του Σεμιναρίου».

imerida_eygenideio

Στη φωτογραφία, άποψη από τo αμφιθέατρο Ευγενιδείου Ιδρύματος με τους εισηγητές επάνω δεξιά, Ν. Δρόσο, Ψυχολόγο, Επιστ. Συνεργάτη Πανεπ/μίου  Αθηνών, Ε. Λιβανίου, εκπαιδευτικό Ψυχολόγο και τον υπεύθυνο διοργάνωσης και εισηγητή Ν. Δεμερτζή. Επάνω αριστερά η «ομάδα εργασίας» με γονείς και μαθητές του 4ου ΓΕ.Λ. Ν. Σμύρνης και στη μέση η χορωδία του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Σμύρνης, κάτω αριστερά η χορωδία ενηλίκων των 3ου και 13ου Δημοτικών Σχολείων.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s