Δράση του Σωματείου «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη»

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις Συλλόγων Γονέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προσέφερε με δράση που διοργάνωσε για μία ακόμη φορά το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη»

Όπως αναφέρει το σχετικό Δελτίο Τύπου του Σωματείου:
«Στα πλαίσια της παρουσίας μας ως Φιλανθρωπικό Σωματείο «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» πραγματοποιήσαμε στις 28 Ιανουαρίου ακόμα μια κοινωνική δράση, παρέχοντας για τέταρτη φορά σε διάστημα ενός έτους ΔΩΡΕΑΝ ιατρικές εξετάσεις. Αυτή την φορά όχι μόνο σακχάρου και καρδιογραφήματος αλλά και θυροειδή σε γονείς μαθητών σχολείων της Νέας Σμύρνης.

Μετά τα 1ό, 7ό και 12ό Δημοτικά Σχολεία Νέας Σμύρνης η προσφορά δωρεάν ιατρικών εξετάσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση η δράση «Πρόκληση στην Πρόληψη» πραγματοποιήθηκε στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση!

Οι δράσεις αυτές έγιναν όλες κατόπιν κινητοποίησης που πραγματοποίησαν τα Διοικητικά Συμβούλια των εκάστοτε Συλλόγων Γονέων προς τους γονείς έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια λίστα που θα εξυπηρετηθεί στις συγκεκριμένες δράσεις με ραντεβού, με την συμμετοχή των γονέων για ακόμα μια φορά να είναι μεγάλη!

Οι εξετάσεις αυτές έγιναν υπό την ευγενική χορηγία του ιατρικού προσωπικού της Γενικής Κλινικής Καλλιθέας Ιάσιο Θεραπευτήριο. Περιλάμβαναν καρδιογράφημα, υπέρηχο θυρεοειδούς, μετρήσεις οξυγόνου, αίματος, αρτηριακής πιέσεως, σακχάρου, χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων, μαζί με εκτιμήσεις – συμβουλές από ειδικούς ιατρούς καρδιολόγο, ειδικό χειρούργο ενδοκρινών αδένων. Το σύνολο του ιατρικού αυτού πακέτου προσφέρθηκε συνολικά σε 50 μέλη της σχολικής κοινότητας εκ των οποίων το 1/3 ήταν μαθητές ενώ οι υπόλοιποι γονείς και μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Όλοι μαζί για την Νέα Σμύρνη» για ακόμα μια φορά ευχαριστούμε θερμά την γνωστή ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟ και ιδιοκτήτρια του ΙΑΣΙΟΥ Θεραπευτήριου κυρία Θεοτόκη (Τιτή) Ντολαπτσή για την συνεχόμενη ενίσχυση της στην προσπάθεια μας ως τοπικό Φιλανθρωπικό Σωματείο να προσφέρουμε στους ανθρώπους της Νέας Σμύρνης! Ευχαριστούμε επίσης τον Διευθυντή του 4ου Λυκείου Νέας Σμύρνης κ. Γιώργο Νικολάου για την θερμή υποστήριξη του στην διεξαγωγή της δράσης αυτής στο σχολείο καθώς και τον κ. Γιώργο Ανδρονικίδη Πρόεδρο Συλλόγου Γονέων 4ου Λυκείου Νέας Σμύρνης για την δυναμική κινητοποίηση των συμμετεχόντων, όπως επίσης και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων 5ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης κ. Πέτρο Τρύφωνος για την συμμετοχή του στην δράση!

Το παρόν έδωσαν παρακολουθώντας την δράση μας ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής Νότης Γιατζίδης, Ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αλέξανδρος Ζαβός, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και εκδότης της εφημερίδας «Άποψη στην Νέα Σμύρνη» Μανώλης Γρηγοράκης».

 

Σχολιάστε