
Άπάντηση σε δημοσιεύμα που έγινε προ ημερών και το οποίο έθετε ερωτήματα σχετικά με τα οικονομικά της αποστολής που είχε γίνει στη Σμύρνη, έδωσε με δελτίο τύπου ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Ν. Σμύρνης.
Στο δελτίο τύπου γίνεται λεπτομερής αναφορά στο πόσοι ακριβώς μετέβησαν στη Σμύρνη και επίσης αναλυτικά το ποιός κάλυψε τα έξοδα τους. Παράλληλα «φωτογραφίζει» ως υπεύθυνους αυτού του δημοσιεύματος -χωρίς να αναφέρει ονόματα- κάποιους που ήταν παρόντες στο ταξίδι της Σμύρνης και άρα, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, γνώριζαν ποιοι συμμετείχαν στην αποστολή και με ποια ιδιότητα.
Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται στο δελτίο τύπου:
Στις 3 Οκτωβρίου 2017 ο Δήμος Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ «Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης» πραγματοποίησε αποστολή στη Σμύρνη με στόχο την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού με τον Δήμο Σμύρνης. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκε μεγάλη εκδήλωση-συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα και τη Συμφωνική Ορχήστρα Σμύρνης στο Μέγαρο Μουσικής Ahmed Adnan Saygun στη Σμύρνη.
Το ΝΠΔΔ «Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης» ανέλαβε τα έξοδα υλοποίησης της εκδήλωσης, που συμπεριέλαβαν την διοργάνωση της συναυλίας με τη συμμετοχή του γνωστού Έλληνα ερμηνευτή, Γιώργου Νταλάρα και των μουσικών του, καθώς και τα έξοδα της αποστολής που αφορούσαν μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού και συνεργατών του και τα έξοδα διοργάνωσης της έκθεσης φωτογραφιών και σπάνιων καρτ ποστάλ από την περίοδο ακμής της Σμύρνης.
Από την πλευρά του ο Δήμος Νέας Σμύρνης ανέλαβε τα έξοδα αποστολής 9 δημοτικών συμβούλων, που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να παραστούν, όπως άλλωστε είναι φανερό και από την αντίστοιχη απόφαση απόδοσης λογαριασμού (αρ 375/2017).
Στην απόφαση του ΝΠΔΔ «Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης» (αρ. απόφασης 157/2017), που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, εκ παραδρομής αναφέρθηκε η φράση 15 Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Από το ΝΠΔΔ «Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός» πληρώθηκαν τα έξοδα: για τη μετακίνηση και τη διαμονή δύο δημοτικών συμβούλων που είναι ταυτόχρονα ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΔΣ, ενός μέλους του ΔΣ, δυο συνεργατών του ΝΠΔΔ, του Γιώργου Νταλάρα και των μουσικών που τον συνόδευσαν. Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνεται άλλωστε τόσο από τα όσα αναγράφονται στην απόφαση απόδοσης λογαριασμού των εξόδων που πραγματοποιήθηκαν για τη συγκεκριμένη εκδήλωση (αρ. 177/2017) όσο και από τα χρηματικά εντάλματα που συνοδεύονται από όλα τα νόμιμα παρασταστικά και δικαιολογητικά.
Αναλυτικά οι συμμετέχοντες ήταν: ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού, Ευάγγελος Χατζατουριάν και Τρύφων Αλυκάτορας, το μέλος του ΔΣ, Μενέλαος Αργυρόπουλος, ο Γιώργος Νταλάρας, ένας δημοσιογράφος, η Μαρίνα Πετροπούλου και ένας φωτογράφος, ο Δημήτριος Βλάχος και 9 άτομα που αποτελούσαν την υποστηρικτική καλλιτεχνική ομάδα που συνόδευσε τον Γιώργο Νταλάρα (τραγουδίστρια, μουσικοί, ηχολήπτες κλπ –Γεώργιος Παπαχριστούδης, Γεώργιος Μάτσικας, Ασπασία Στρατηγού, Κωνσταντίνος Γεδίκης, Ματρώνα Χαραλαμπίδου, Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, Αντώνιος Ζαχόπουλος, Ιωάννης Μανιατάκος, Ευάγγελος Κουλούρης).
Συνολικά δηλαδή επρόκειτο για 15 άτομα.
Τα στοιχεία που αναφέρονται παραπάνω υπάρχουν αναλυτικά στο αρχείο του νομικού προσώπου, ενώ τα χρηματικά εντάλματα για την καταβολή αποζημιώσεων υπάρχουν ονομαστικά και βρίσκονται ασφαλώς στη διάθεση του οποιουδήποτε.
Είναι πραγματικά απορίας άξιο το γεγονός ότι δίδεται τέτοια διάσταση στο συγκεκριμένο θέμα και μάλιστα από ανθρώπους που ήταν παρόντες στην εκδήλωση και εγνώριζαν τόσο ποιοι συμμετείχαν στην αποστολή όσο και με ποια ιδιότητα, καθώς και πόσο μεγάλη προσπάθεια απαιτήθηκε για να υλοποιηθεί αυτό το τόσο σημαντικό εγχείρημα.
