Πληθαίνουν οι καταγγελίες καταναλωτών για τα κέντρα αδυνατίσματος

ekpizo

Πληθώρα καταγγελιών από καταναλωτές που έχουν πέσει θύματα των παραπλανητικών τακτικών των Κέντρων Αδυνατίσματος και Αισθητικής, τα οποία με αφορμή δελεαστικές “προσφορές” και εντυπωσιακές διαφημίσεις παρασύρουν τους καταναλωτές σε συμβάσεις εκατοντάδων ευρώ, δέχεται τελευταία σύμφωνα με ανακοίνωση της η ΕΚΠΟΙΖΩ.

Όπως τονίζει η ΕΚΠΟΙΖΩ στην ανακοίνωση της, παρεμβαίνει με επιτυχία υπέρ των μελών της με αποτέλεσμα τα Ινστιτούτα Αδυνατίσματος να υποχρεώνονται σε επιστροφή χιλιάδων ευρώ που εισέπραξαν για ανεκτέλεστες υπηρεσίες.

Οι καταναλωτές πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τις παράνομες πρακτικές των Ινστιτούτων Αδυνατίσματος, καθώς συχνά παραβιάζουν την σχετική Υπουργική Απόφαση και καταστρατηγούν τα δικαιώματα των καταναλωτών.

Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι τα Κέντρα Αδυνατίσματος οφείλουν :

– Να παραδώσουν αντίγραφα όλων των συμβάσεων υπογεγραμμένα και από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη, με τα πλήρη στοιχεία της επιχείρησης

– Να παραδώσουν ξεχωριστό έντυπο υπαναχώρησης μαζί με τις συμβάσεις

– Να μην λαμβάνουν προκαταβολή υψηλότερη του 2,5% του συμφωνηθέντος συνολικού τιμήματος, πριν αρχίσει να εκτελείται η σύμβαση

– Να παραδίδουν παραστατικά για κάθε συνεδρία και να αναγράφουν την αξία αυτής

Επίσης, ο καταναλωτής:

– Εάν υπογράψει σύμβαση  μπορεί να υπαναχωρήσει εντός 30 ημερολογιακών ημερών, χωρίς κάποιο λόγο, και να λάβει ακόμα και το σύνολο του ποσού, εάν δεν έχει πραγματοποιήσει συνεδρίες.

– Εάν έχει πραγματοποιήσει συνεδρίες, αλλά δεν επιθυμεί τη συνέχισή τους, δικαιούται να λάβει το ποσό που αντιστοιχεί στις ανεκτέλεστες συνεδρίες με μία επιβάρυνση 2,5% επί αυτού του ποσού.

Η ΕΚΠΟΙΖΩκαλεί τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να προσέχουν τι υπογράφουν, και να ζητούν πάντα αντίγραφο για οτιδήποτε υπογράφουν.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα πρέπει να επικοινωνούν με την ΕΚΠΟΙΖΩ,  προκειμένου να ενημερωθούν, να καταγγείλουν αλλά και να ζητήσουν την  παρέμβασή της  προκειμένου να επιλύσουν τα πρόβλημά τους.

 

 

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΚΠΟΙΖΩ http://www.ekpizo.gr

Αθήνα Τ: 2103304444, E-mail:  info@ekpizo.gr

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s