Άνοιξε ο ΧΥΤΑ Φυλής – Άρχισε η αποκομιδή σκουπιδιών

skoupidiarika-xyta.jpg

Ο ΧΥΤΑ Φυλής άνοιξε μετά από 10 ημέρες και ξεκίνησε η προσέγγιση του νέου κυττάρου από τα απορριμματοφόρα με την αποκομιδή των τεράστιων όγκων σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους της Αθήνας να αποκαθίσταται σταδιακά.

Ωστόσο, σε πολλές περιοχές της Αττικής το πρόβλημα παραμένει έντονο και θα χρειαστούν αρκετές μέρες για να λυθεί. Ήδη από νωρίς το πρωί ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν στον ΧΥΤΑ Φυλής από απορριμματοφόρα.  Ο ΕΔΣΝΑ ανακοίνωσε χθες ότι η λειτουργία του θα αποκατασταθεί πλήρως, επομένως θα απαιτηθεί τουλάχιστον μία εβδομάδα για τη σταδιακή αποκομιδή όλων των απορριμμάτων από τους δρόμους.

Την ίδια ώρα, πρόβλημα έχει προκύψει και με τους μπλε κάδους στην Αττική αφού σύμφωνα με την Καθημερινή, τα τέσσερα κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων της Αθήνας δεν έχουν τρόπο να απομακρύνουν το υπόλειμμα της διαλογής των μπλε κάδων, που κυμαίνεται στο 40%-50% του περιεχομένου τους.

Στη Νέα Σμύρνη το Γραφείο Τύπου του Δήμου  σε κοινοποίηση του στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρει: «Σήμερα επαναλειτούργησε ο ΧΥΤΑ της Φυλής. Με την υπεράνθρωπη προσπάθειας της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου μας, έχει ήδη πραγματοποιηθεί η αποκομιδή των σκουπιδιών σε όλα τα σημεία της πόλης. Σύντομα θα ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία καθαρισμού και η πόλη μας θα είναι και πάλι καθαρή όπως την έχουμε συνηθίσει».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s