ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ: Κούρεμα-ρύθμιση δανείων α’ κατοικίας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Συνάντηση με τον κ. Ανδρέα Νεφελούδη, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, είχαν εκπρόσωποι  του Συλλόγου Τριτέκνων Περιφέρειας Αττικής.  Ο Σύλλογος Τριτέκνων Περιφέρειας (Νομού) Αττικής από το 2011 είχε ξεκινήσει έναν αγώνα για το κούρεμα του δανείου και την ρύθμιση του δανείου πρώτης κατοικίας από ίδια κεφάλαια του ΟΕΚ.

Μετά από αλλεπάλληλες επαφές και παρεμβάσεις ικανοποιήθηκε το αίτημα του Συλλόγου μας, και είναι πλέον πράξη το κούρεμα του δανείου και η ρύθμιση του δανείου πρώτης κατοικίας από ίδια κεφάλαια του ΟΕΚ.

 

Όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Τριτέκνων:

Ένα χρόνιο πρόβλημα των δανειοληπτών του τ. ΟΕΚ λύνεται με την ρύθμιση των δανείων. Η ρύθμιση που έχει αποφασιστεί βοηθά τις οικογένειες ώστε να μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους.

Εντάσσονται όλοι οι δανειολήπτες στους οποίους χορηγήθηκαν δάνεια βάσει των Νόμων: Ν.1138/72, Ν.1641/86,Ν.1849/89, Ν.2736/99 και Ν.3518/2006 από ίδια κεφάλαια του τ. ΟΕΚ. Θυμίζουμε ότι δάνεια σταμάτησαν να χορηγούνται στις 30.11.2012

Τα δάνεια αυτά ήταν για επισκευή ή αποπεράτωση ή αγορά ή ανέγερση κατοικίας και η διάρκεια τους ήταν από 15 έως 25 χρόνια.

Στις ρυθμίσεις εντάσσονται – εάν το επιθυμούν – και οι δανειολήπτες που έχουν κάνει αίτηση υπαγωγής ή έχουν απόφαση ένταξης στις ρυθμίσεις του Ν.3869/2010 (ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ) όπως τροποποιήθηκε με το Ν.4336/2015, ή σε άλλες ρυθμίσεις, παραιτούμενος όμως των ρυθμίσεων αυτών στις οποίες έχει ενταχθεί. Εντάσσονται και οι δικαιούχοι στους οποίους παραχωρήθηκε έτοιμη κατοικία μέσω των προγραμμάτων αγοράς κατοικίας ή διαμερισμάτων (ΠΑΚΑΔΙ) και στεγαστικού δικαιώματος. Προϋπόθεση ένταξης στις ρυθμίσεις αποτελεί η ιδιοκατοίκηση της κατοικίας από τον δανειολήπτη, γονείς – τέκνα – συγγενείς α΄ και β΄ βαθμού.

 

Ο νέος υπολογισμός του δανείου που θα πραγματοποιηθεί με ηλεκτρονική αίτηση του δανειολήπτη:

 1. Όλα τα στεγαστικά δάνεια έχουν έκπτωση 15% στο αρχικό τους κεφάλαιο.
 2. Στο κεφάλαιο που υπολείπεται γίνεται επιπλέον έκπτωση 10% στους Τρίτεκνους.
 3. Στο κεφάλαιο που υπολείπεται αφαιρούνται όλες οι δόσεις που έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα καθώς και οι τόκοι υπερημερίας.
 4. Οι τόκοι υπερημερίας καταργούνται.
 5. Στο κεφάλαιο που υπολείπεται υπολογίζονται οι δόσεις.
 6. Επιμήκυνση του δανείου που υπολείπεται για 10 έτη, από την ημέρα της αίτησης.

 

Αφού πραγματοποιηθεί  ο ανωτέρω επανειπολογισμός του στεγαστικού δανείου, υπάρχουν επί πλέον οι δυνατότητες ανάλογα με τις ανάγκες:

 1. Ο άνεργος δανειολήπτης μπορεί να κάνει πάγωμα της οφειλής από 6 μήνες ως το ανώτερο 3 χρόνια
 2. Όποιος έχει αδυναμία πληρωμής, για οποιαδήποτε αιτία, και μπορεί να το αποδείξει, μπορεί να καταθέτει αίτημα προς την Διοίκηση του ΟΑΕΔ, σε όλη την διάρκεια του δανείου
 3. Όποιος έχει χαμηλό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 25.000 μπορεί να καταθέτει αίτημα για αναρίθμηση της δόσης του δανείου – αυτή η κατηγορία θα ελέγχεται ανά 2 χρόνια.

 

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Αττικής ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ στα μέλη του – να καταθέσουν σύντομα αίτηση για ρύθμιση του στεγαστικού δανείου – τα αποτελέσματα, δηλαδή εάν γίνεται δεκτή η αίτηση και με ποιους όρους, θα βγουν περίπου σε 2 μήνες μετά την αίτηση.

Σε περίπτωση που το σύστημα τους ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την έκπτωση 10% για τρίτεκνους (σε όσους έχουν παιδί μεγαλύτερο από 23 ετών), τότε να καταθέτουν ΑΜΕΣΩΣ ΕΝΣΤΑΣΗ και να φέρνουν ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ της ένστασης στο Σύλλογο Τριτέκνων και Αντίγραφο της Απόρριψης, προκειμένου με τα στοιχεία να παρέμβει ο Σύλλογος στο Υπουργείο Εργασίας

 

Όσοι ήδη  ρύθμισαν το δάνειο τους, η δόση από 550 ευρώ τον μήνα μειώθηκε στα 290 ευρώ τον μήνα.

Θα υπάρχει βοήθεια από τον Σύλλογο Τριτέκνων ως προς την συμπλήρωση της αίτησης στεγαστικού δανείου π. ΟΕΚ

 1. Γραφείο Τριτέκνων Καλλιθέας – Κάθε Δευτέρα απόγευμα, στην οδό Σαπφούς 21 και Χαροκόπου, Καλλιθέα, ισόγειο, ώρες 18.00- 21.00
 2. Γραφείο Τριτέκνων Καλλιθέας – Κάθε Πέμπτη απόγευμα, στην οδό Σαπφούς 21 και Χαροκόπου, Καλλιθέα, ισόγειο, ώρες 18.00- 21.00

Αιτήσεις μέχρι και την 19 Δεκεμβρίου 2018

 

 

Περισσότερες πληροφορίες: τηλ 210 9524869, 6932 737727, 6949 592286,

email: titsa_mesouridou@yahoo.gr   email: triteknoiattikis@yahoo.gr

fax: 2109570649  http://triteknoinomouattikis.blogspot.com

triteknoi_logo

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s