ΝΙΚΟΣ ΣΤΕΦΟΣ: «Ώρα Ελλάδος… Βουκουρέστι»

ora_elladas

Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου «Ώρα Ελλάδος… Βουκουρέστι», το οποίο φέρνει στο φως όλα τα συγκλονιστικά παρασκήνια για την ιστορική Σύνοδο στο Βουκουρέστι του 2008 και το δραματικό «Οχι» του Καραμανλή στον Τζορτζ Μπους για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ!
Το βιβλίο που συνέγραψε με ευθύνη και αντικειμενικότητα  ο δημοσιογράφος Νίκος Στέφος και προλογίζει ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος. Ένας πολιτικός που έζησε εκ των έσω όλο το δραματικό παρασκήνιο εκείνων των συγκλονιστικών ημερών.
Πρόκειται για ένα πόνημα που αξίζει να διαβαστεί από κάθε Έλληνα για να αντιληφθεί πώς συμπεριφέρονται οι υπεύθυνοι πολιτικοί ηγέτες. Οι ηγέτες που θέτουν πάνω από καριέρες και προσωπικά ή κομματικά συμφέροντα τα συμφέροντα της πατρίδας τους. 
Όσα περιγράφονται στο βιβλίο του Νίκου Στέφου «Ώρα Ελλάδος… Βουκουρέστι» είναι επίκαιρα όσο ποτέ, με δεδομένη την εξέλιξη του Σκοπιανού μέσα από τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς έρχονται στο φως λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης και των πιέσεων που άσκησαν οι ΗΠΑ στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, αλλά και οι «κόκκινες γραμμές» που είχαν τεθεί τότε και οι οποίες δεν τηρήθηκαν από τη σημερινή κυβέρνηση Τσίπρα.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής στις 6 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Γιώργος Κουμουτσάκος, Σοφία Βούλτεψη και Αλέξανδρος Μαλλιάς.

prosklisi.jpg

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s