ΑΡΘΡΟ: Λίγα λόγια για την επίσκεψη της Άνγκελας Μέρκελ

IMG-20190117-WA0001.jpg
Του Βασίλη Βενετσάνου

Με αφορμή την επίσκεψη της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ στην Αθήνα στις 10.01.19 που ήρθε για να ασκήσει πίεση για την γρήγορη κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και να προσπαθήσει να μεταπείσει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να την στηρίξει, μίας και επί της ουσίας ακριβώς τις ίδιες θέσεις έχει και το κόμμα της Πειραιώς, πάνω στο θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας. Θέλοντας όμως να μαντρώσει το ακροδεξιό της ακροατήριο, κάνει την στρουθοκάμηλο στηρίζοντας την συμφωνία εκτός Ελλάδος και κατακεραυνώνοντας την εντός, σαν να λέμε ΝΔ εξωτερικού και ΝΔ εσωτερικού.

Είδαμε λοιπόν αρκετά κυβερνητικά στελέχη να παρελαύνουν σε τηλεοπτικά πάνελ και να δηλώνουν, πως χαίρονται για την επίσκεψη της καγκελαρίου στην Αθήνα και να μας θυμίζουν πως ο αντιπολιτευτικός λόγος απέχει αρκετά από τον κυβερνητικό. Δεν θα διαφωνήσω σε αυτό, είναι κάτι λίγο πολύ γνωστό, βέβαια ότι ακολούθησε εκείνες τις μέρες μας απέδειξε πώς η κυβέρνηση, αλλά και αξιωματική αντιπολίτευση, πάσχουν από το σύνδρομο «Dr Jekyll και Mr Hyde».

Μέσα σε αυτό το ευχάριστο κλίμα την επομένη ημέρα 11.01.2019 η Εφημερίδα των Συντακτών κυκλοφόρησε με τίτλο «εμπιστοσύνη στον Αλέξη». Κάθισα και σκέφτηκα, πόσο τιμητικό και αξιοζήλευτο είναι να σου δείχνει εμπιστοσύνη η καγκελάριος της Γερμανίας.

  • Που οι πολιτικές της έχουν οδηγήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε αυτή την κατάσταση αποδόμησης. Που επί των ημερών της η ακροδεξιά στην Γερμανία κάνει πάρτι, όπως και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
  • Που επί των ημερών της έγινε κανόνας η ευέλικτη και ελαστική εργασία, μέσω της ενοικίασης εργαζομένων, φτιάχνοντας έναν στρατό φτηνού εργατικού δυναμικού που θα εργάζεται με πολύ λιγότερα χρήματα αλλά και δικαιώματα, ασκώντας έτσι πίεση στους εργαζόμενους με παλαιά συμβόλαια, μια πρακτική που θέλει να επιβάλλει σε όλη την Ένωση.
  • Μια καγκελάριος, που κλείνει τα μάτια στις απελάσεις προσφύγων.
  • Που κάνει πως δεν βλέπει το «τοίχος», που έχουν υψώσει οι χώρες του Βίζενγκραντ, απέναντι στους πρόσφυγες, κάνοντας την πατρίδα μου αποθήκη απελπισμένων ψυχών.
  • Που επί των ημερών της, έσκασε ένα απ’ τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην αυτοκινητοβιομηχανία, που ακουμπάει και την κυβέρνηση της.
  • Που στην διάρκεια της θητείας της, η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND), βοήθησε την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ να παρακολουθεί εταιρείες και αξιωματούχους στην Ευρώπη.
  • Μια καγκελάριος που πριν τέσσερα περίπου χρόνια, έδειχνε την ίδια εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση εμφύλιο-πολεμικών τάσεωντου ακροδεξιού Αντώνη Σαμαρά.
  • Μια καγκελάριος, που στην αναφορά του Προέδρου τής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για τις γερμανικές επανορθώσεις δηλώσε πως:«έχουμε την ευθύνη και γνωρίζουμε τα εγκλήματα της εθνικοσοσιαλιστικής κυβέρνησης», «Είναι υπόθεση καρδιάς να στηρίξουμε την Ελλάδα προς όφελος και των δύο κρατών», ενώ λίγες μέρες πριν την επίσκεψη της η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας Μαρτίνα Φιτς είχε δηλώσει πως: «Τα θέματα γερμανικών αποζημιώσεων έχουν νομικά και πολιτικά οριστικά διευθετηθεί».

Σίγουρα την εμπιστοσύνη της, την ζηλεύουν και την τιμούν, ανεξαιρέτως όλοι οι κλητήρες του καπιταλιστικού συστήματος, αλλά όχι η Αριστερά!!

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s