Στο «Σοφία Μπεφόν» μεταφέρεται η έδρα του μπασκετικού Πανιωνίου

kleisto_ghpedo_palaio_falirou_1

Το πρόβλημα που είχε προκύψει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την ανάγκη απομάκρυνσης της ομάδας μπάσκετ του Πανιωνίου από το Κλειστό της Νέας Σμύρνης, λόγω έναρξης των εργασιών ανέγερσης του νέου γηπέδου, λύθηκε με τον καλύτερα δυνατό τρόπο για τον ιστορικό σύλλογο των νοτίων προαστίων.

Συγκεκριμένα, μετά από συνάντηση που είχαν ο Δήμαρχος της Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης και ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, αποφασίστηκε να παραχωρηθεί το κλειστό γήπεδο «Σοφία Μπεφόν» για χρήση της ΚΑΕ Πανιώνιος μέχρι τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν. Η εξέλιξη αυτή είναι αρκετά θετική για τον ιστορικό σύλλογο καθώς θα παίξει μακριά μεν από τη φυσική του έδρα, αλλά θα είναι «εντός έδρας» επί της ουσίας, αφού το Παλαιό Φάληρο είναι μία «κυανέρυθρη» περιοχή, με πάρα πολλούς φίλους και οπαδούς του ιστορικού συλλόγου.

tzoulakis

Στη συνάντηση ο κ. Τζουλάκης ζήτησε την προσωρινή έστω παραχώρηση του γηπέδου, επισημαίνοντας την πίεση του χρόνου και την ανάγκη ο Πανιώνιος να αλλάξει έδρα, λόγω της ανέγερσης του καινούργιου κλειστού γυμναστηρίου της Νέας Σμύρνης . Ο Δήμαρχος του Παλαιού Φαλήρου, ξεπέρασε τους αρχικούς ενδοιασμούς που είχε, τόνισε ότι έχει ήδη αρνηθεί σε αρκετές ομάδες τη χρήση του «Μπεφόν» και πως κάνει αυτή την παραχώρηση ειδικά για τον Πανιώνιο, του οποίου υπήρξε αθλητής στο παρελθόν και αγαπάει ιδιαίτερα, επίσης αρκετά στελέχη της παράταξης του είναι φίλοι του Πανιωνίου.

dionisis-xatzidakis.jpg

Από τη μεριά του ο Δήμος Νέας Σμύρνης, όπως ο ίδιος ο Δήμαρχος είχε δεσμευθεί στην ΚΑΕ Πανιώνιος, θα συνδράμει σε ότι χρειαστεί για να πραγματοποιηθεί αυτή η μετακόμιση. Αυτό περιλαμβάνει τη μεταφορά των τουρνικέ εισόδου, των ταμπλό και του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης από το Κλειστό της Νέας Σμύρνης, καθώς και την τοποθέτηση κάποιων καθισμάτων που χρειάζονται στο «Μπεφόν» προκειμένου να γίνονται εκεί αγώνες Α1.

Από μεριάς Πανιωνίου υπάρχει ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή. Όπως μας δήλωσαν από την ΚΑΕ: «Ευχαριστούμε τους 2 Δημάρχους, κ. Τζουλάκη και κ. Χατζηδάκη. Υπάρχουν ακόμα κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, όπως οι ημέρες και ώρες των προπονήσεων της ομάδας και να πάρει απόφαση ο ΕΣΑΚΕ σχετικά με την άδεια χρήσης του γηπέδου από τον Πανιώνιο, έστω και προσωρινή, καθώς το γήπεδο έχει χωρητικότητα κάτω του ορίου των 1.200 θέσεων. Θεωρούμε θετική εξέλιξη το γεγονός ότι βρέθηκε γήπεδο σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε μία περιοχή όχι ξένη προς τον Πανιώνιο», ενώ παράλληλα μας ενημέρωσαν ότι είναι επιθυμία της ΚΑΕ να έχει έδρα το «Σοφία Μπεφόν» όλο το διάστημα που θα χρειαστεί για την ανέγερση του καινούργιου κλειστού της Νέας Σμύρνης.

Η οριστική απόφαση της ΚΑΕ για το εαν θα χρησιμοποιήσει το γήπεδο του Παλαιού Φαλήρου θα παρθεί μετα τη συνάντηση με τους υπεύθυνους του γηπέδου τη Δευτέρα 21/1/2019 καθώς υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθουν. Οι σημαντικότερες απο αυτές ειναι να υπάρξει παραχωρητήριο για μεγαλύτερο διάστημα απο την ολοκλήρωση της φετινής περιόδου, ώστε να μην βρεθούμε πάλι στην ίδιακατασταση μετεγκατάστασης , ύστερα από 5 μήνες και τις Δημοτικές καιπεριφερειακές εκλογές.

Οι προπονήσεις της ομάδας να γίνονται στο ίδιο γήπεδο για να μην νιώθουν οι παίκτες ότι παίζουμε σε… ουδέτερο γήπεδο τα εντός έδρας παιχνίδια, να υπάρχει διαθέσιμος χώρος γραφείων εντός του γηπέδου, καθώς και ορισμένες ακόμα τις οποίες έχει ήδη προθυμοποιηθεί να εκπληρώσει ο Δήμαρχος κ. Τζουλάκης, όπως μας είπαν απο την ΚΑΕ.

O Πανιώνιος θα δώσει 5 αγώνες εντός έδρας στο Παλαιό Φάληρο:
2 Μαρτίου με Λαύριο
23 Μαρτίου με ΟΣΦΠ
6 Απριλίου με Περιστέρι
13 Απριλίου με ΑΕΚ
12 Μαΐου με Χολαργό

Μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου, όλες οι πλευρές θα ξανασυναντηθούν για να μελετήσουν πιθανή ανανέωση ή όχι της παραμονής του Πανιωνίου στο «Σοφία Μπεφόν»

Ο κ. Τζουλάκης μετά το πέρας της συνάντησης με τον κ. Χατζηδάκη, ανάρτησε δήλωση του στα κοινωνικά δίκτυα, στην οποία αναφέρει: «Καθοριστική στάθηκε η τελευταία συνάντησή που είχαμε με τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύση Χατζηδάκη, κατά την οποία αποφασίσαμε πως οι πέντε κρίσιμες αγωνιστικές της ομάδας μας θα διεξαχθούν στο νέο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο του Παλαιού Φαλήρου. Η ειλικρινής προσπάθεια του κ. Χατζηδάκη να βοηθήσει στο γηπεδικό πρόβλημα τον καθιστά βασικό συμπαραστάτη για την κρίσιμη φετινή πορεία της ομάδας μας. Η στήριξη μας στην ΚΑΕ είναι αυτονόητη!»

Κλειστό γήπεδο «Σοφία Μπεφόν»

Το Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου «Σοφία Μπεφόν» εγκαινιάστηκε την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Έχει χωρητικότητα 874 θέσεων & δυνατότητα εγκατάστασης πτυσσόμενων κερκίδων 330 θέσεων, οι οποίες ανεβάζουν τη συνολική χωρητικότητα στις 1204 θέσεις.

intro-photo-e1509951449551

Η ηρωίδα Φαληριώτισσα γιατρός Σοφία Μπεφόν

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου του 2001 το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ σηκώνεται από το αεροδρόμιο του Ελληνικού με πλήρωμα 4 μέλη, τον ιταλό κυβερνήτη Αντόνιο Βακάρι, συγκυβερνήτη τον Παναγιώτη Κοταδέλη, τον νοσηλευτή Γιώργο Λεβετζόνη και την 35χρονη τότε, Φαληριώτισσα γιατρό Σοφία Μπεφόν. Θα πραγματοποιήσει αεροδιακομιδή από την Πάτμο στην Αθήνα ενός 75χρονου ασθενούς, που είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο. Το ελικόπτερο κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες παίρνει τον ασθενή! Επιστρέφοντας όμως στην Αθήνα, σε απόσταση 7 ναυτικών μιλίων του Σουνίου εξαφανίζεται από τις οθόνες των τριών ραντάρ της Αττικής. Παίρνει αριστερή κλίση και το ελικόπτερο προσκρούει με δύναμη στην επιφάνεια της θάλασσας με αποτέλεσμα να αποκοπεί το ουραίο τμήμα. Η καμπίνα διαλύεται και βυθίζεται αμέσως. Λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης ο θάνατος των 5 ανθρώπων είναι ακαριαίος. Τα σώματά τους παρασύρονται από τα θαλάσσια ρεύματα, μακριά από το σημείο της πτώσης.

Ήταν σίγουρα παράτολμη η απόφαση πραγματοποίησης της πτήσης, εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών, αλλά όταν από αυτήν εξαρτάται η διάσωση ή ο θάνατος ενός ασθενούς, τότε το πλήρωμα αποδεικνύει με τις πράξεις του την μεγαλειώδη πλευρά της ανθρώπινης φύσης, μη διστάζοντας να θέσει και τις δικές του ζωές σε κίνδυνο.

Το πόρισμα της επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφαλείας Πτήσεων, ανέφερε ότι από τον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας της Μυκόνου δόθηκε στον κυβερνήτη του ελικοπτέρου δελτίο καιρού προγενέστερο του ισχύοντος με αποτέλεσμα ο καιρός να φαίνεται καλύτερος απ ότι τελικά ήταν. Εάν ο κυβερνήτης είχε λάβει το νεότερο δελτίο με την ραγδαία επιδείνωση, λογικά θα το ελικόπτερο θα προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο της Σύρου που έχει νοσοκομείο και δεν θα είχαμε 5 θύματα. Την ίδια ώρα, ούτε ο ελεγκτής των Αθηνών ενημέρωσε το ελικόπτερο για τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν πάνω από το αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Τα συντρίμμια του μοιραίου ελικοπτέρου βρέθηκαν 5 μέρες μετά, κοντά στη νησίδα Άγιος Γεώργιος, στα ανοιχτά του Σουνίου. Δυστυχώς καμιά από τις οικογένειες των αδικοχαμένων, εκτός από αυτήν της Σοφίας Μπεφόν, δεν μπόρεσε να πει το «τελευταίο αντίο» στους δικούς της ανθρώπους, αφού ποτέ δεν βρέθηκαν. Μόνο η σορός της άτυχης γιατρού, αναγνωρίστηκε με την μέθοδο του DNA, σχεδόν 3 μήνες μετά το τραγικό συμβάν, στις 18 Μαρτίου 2001, όταν το πτώμα της βρέθηκε στο ακρωτήριο Γραμβούσα των Χανίων».

12 χρόνια μετά την πτώση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ, η υπόθεση έκλεισε με απόφαση καταβολής αποζημίωσης ύψους 600.000 ευρώ στους συγγενείς της, από το ελληνικό δημόσιο λόγω του ότι, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας των αεροδρομίων Μυκόνου και Αθήνας, δεν ενημέρωσαν τον κυβερνήτη για την επιδείνωση του καιρού που προκάλεσε την τραγωδία!

f0b0c8_4

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s