Μ. ΜΠΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ: Η νέα γενιά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση

bakalopoulou
Της Μαριέττας Μπακαλοπούλου

Στη σύγχρονη εποχή, η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να απαντά στα προβλήματα των πολιτών με αξιόπιστες λύσεις. Καλώς ή κακώς αφού η κεντρική πολιτική σκηνή είναι αβέβαιη και αλλάζοντας, αλλάζει και η μορφή διακυβέρνησης, οι Δήμοι οφείλουν να έχουν κάποιες συγκεκριμένες σταθερές από τις οποίες θα πρέπει να προκύπτει μία και μόνο λύση. Το κοινό καλό, η προστασία και το ευ ζειν του πολίτη.

Όντως η τοπική αυτοδιοίκηση – όπως τουλάχιστον εγώ βίωσα τα πράγματα – παρέχει ευελιξία ώστε να μπορέσει να διοχετευθεί το όραμα του κάθε ανθρώπου που ασχολείται με τα κοινά στα θέματα καθημερινότητας. Πολλές από τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον Τομέα Νέας Γενιάς και Καινοτομίας κάποιες φορές αμφισβητήθηκαν, όμως βρήκαν και πολλούς συνοδοιπόρους, οι οποίοι στήριξαν την ιδέα να υπάρχει εκπροσώπηση της Νέας Γενιάς απαντώντας στα βασικά προβλήματα του πολίτη.

Ο Τομέας Νέας Γενιάς δεν απασχολεί αποκλειστικά και μόνον τους νέους. Απασχολεί ίσως πολύ περισσότερο τους μεγαλύτερους ανθρώπους ηλικιακά. Γιατί πολύ απλά γνωρίζουν ότι και οι ίδιοι θα κληθούν να ανταποκριθούν σε αυτά τα δεδομένα αργά ή γρήγορα. Σε μία εποχή όπου όλη η νοοτροπία της κοινωνίας μας αλλάζει, ξεπερνώντας διάφορα κατεστημένα, όπου οι αυτοματοποιημένες διαδικασίες, το internet και η πληροφόρηση είναι διάχυτα και απαραίτητα πλέον, οφείλουμε με απλά πράγματα να απλοποιήσουμε διαδικασίες, να οραματιζόμαστε νέες καταστάσεις, να ομορφαίνουμε την καθημερινότητα και στο μετέπειτα στάδιο να υπάρχει η βασική πληροφόρηση για πρωτοβουλίες ή ενέργειες που θέλει να πραγματοποιήσει ο κάθε δημότης στην καθημερινότητά του.

Έτσι ο Τομέας Νέας Γενιάς, θα συνεχίσει να βάζει το λιθαράκι του για το μέλλον που ανήκει στους σε όλους τους Δημότες και όχι μόνο στη Νέα Γενιά ανθρώπων.

  • Η κ. Μαριέττα Μπακαλοπούλου είναι Υπεύθυνη Τομέα Νέας Γενιάς & Καινοτομίας Δήμου Νέας Σμύρνης, Πρώην Αντιδήμαρχος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s