ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟ: Μήνυμα νίκης από τη συγκέντρωση του Γιάννη Φωστηρόπουλου

fostiropoulos4

Σε μια εκδήλωση με πολύ μεγάλη προσέλευση και συμμετοχή, που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Φλοίσβου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου και επικεφαλής του συνδυασμού «ΣυνεχίΖουμε για το Παλαιό Φάληρο» Γιάννης Φωστηρόπουλος παρουσίασε την υποψηφιότητα του για τις προσεχείς Δημοτικές εκλογές.

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες η εκδήλωση χαρακτηρίζεται ως μοναδική για τα Φαληρικά πράγματα καθώς το πλήθος αλλά και η ποιότητα των παρευρισκομένων, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα νίκης και στήριξης του οράματος και της πρότασης του Γιάννη Φωστηρόπουλου για το Φάληρο της νέας δεκαετίας. Ενδεικτικό δε του μεγέθους της εκδήλωσης είναι τα μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας που είχαν ληφθεί προκειμένου η όλη εκδήλωση να μην επιβαρύνει την κίνηση στην παραλιακή λεωφόρο αλλά και να διασφαλισθεί η ασφαλής προσέλευση του κοινού αφού το πλήθος έφτανε μέχρι έξω.

Ο Δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης στον σύντομο αλλά συγκινητικό του χαιρετισμό, αφού αναφέρθηκε στην επί 17 χρόνια κοινή πορεία και συνεργασία με τον Γιάννη Φωστηρόπουλο, μίλησε για όραμα και διάθεση και ευχήθηκε καλή επιτυχία εκφράζοντας την συγκίνηση του για τον ικανό και έμπειρο συνεργάτη του, που θα συνεχίσει μαζί με τους υπόλοιπους άξιους συνεργάτες του την δημιουργική πορεία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Ο Γιάννης Φωστηρόπουλος με την σειρά του αφού ευχαρίστησε όλους τους φίλους και φίλες που στηρίζουν τόσο δυναμικά το όραμα του για το Παλαιό Φάληρο, έκανε ένα σύντομο απολογισμό του ομολογουμένως σημαντικού έργου που υλοποιήθηκε στην Πόλη τα τελευταία χρόνια,  περιέγραψε τις προτάσεις του για την νέα δεκαετία και αναφέρθηκε στις προκλήσεις της νέας δύσκολης περιόδου για την αυτοδιοίκηση που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο του 2019. Μιας περιόδου που απαιτεί σταθερότητα, εμπειρία, γνώση, διαφάνεια, λογοδοσία και χρηστή διαχείριση, αξίες οι οποίες χαρακτήρισαν όλα αυτά τα χρόνια την δημόσια και αυτοδιοιηκητική πορεία του Γιάννη Φωστηρόπουλου καθιστώντας τον ως τον μακροβιότερο αντιδήμαρχο και συνεργάτη του Διονύση Χατζηδάκη.

Σημαντική κρίνεται η αναφορά του σε υλοποιήσιμα σχέδια για το παράκτιο μέτωπο ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη μιας ισχυρής συμμαχίας με τους εργαζομένους στον Δήμο με ανθρωποκεντρική προτεραιότητα και με ιδιαίτερη φροντίδα στη νεολαία, στην τρίτη ηλικία και στους άτυχους της ζωής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με την υποψηφιότητα Φωστηρόπουλου έχει ταχθεί μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο μέρος του συνδυασμού του Διονύση Χατζηδάκη καθώς και η πλειοψηφία των εκλεγμένων Δημοτικών συμβούλων της Δημοτικής ομάδας ενώ και οι νέες υποψηφιότητες που έχουν κλειδώσει θα προσθέσουν περαιτέρω δυναμική καθιστώντας το ενδεχόμενο εκλογής από τον πρώτο γύρο, ιδιαίτερα πιθανό. Άλλωστε η Φαληρική κοινωνία, όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει ότι  στηρίζει με μεγάλα ποσοστά την συνέπεια και την υπευθυνότητα απορρίπτοντας προσωπικές στρατηγικές αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας. Επίσης καθοριστικής σημασίας είναι η υποστήριξη του συνδυασμού από τη Νέα Δημοκρατία με τον πλέον επίσημο και ξεκάθαρο τρόπο δια στόματος του πρώην προέδρου και επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου, Βαγγέλη Μεϊμαράκη αλλά και η συμπόρευση υποψηφίων από άλλους πολιτικούς χώρους καθώς έχοντας μακρά αυτοδιοικητική διαδρομή, ο Γιάννης Φωστηρόπουλος, γνωρίζει ότι τα μεγάλα προβλήματα απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις.

 

Ηχηρές παρουσίες

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:  ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, οι βουλευτές του Νότιου Τομέα Άννα Καραμανλή και Χάρης Θεοχάρης, ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Αναστάσιος Μαυρίδης, ο πρώην Δήμαρχος Βύρωνα και Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Άγγελος Κώτιος και ο αντιπρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κος Νικόλαος Λέανδρος. Επίσης το παρόν έδωσαν, οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κος Κων/νος Κυρανάκης, Τάσος Γαϊτάνης, Δημήτρης Παπανικολάου, Ντόρα Πάλλη, Χρήστος Κονταρίδης, Διονύσης Δαβουρλής, Ρένα Βασιλάκη, Παρασκευάς Γιαννόπουλος, Βασίλης Σπανάκης και του ΚΙΝ.ΑΛ στο Δυτικό Τομέα ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλας. Εκ μέρους των βουλευτών Νίκου Δένδια και Γιώργου Κουμουτσάκου, έδωσαν το παρών οι Διευθυντές των πολιτικών τους γραφείων κ.κ. Περδίκης και Σαφαρίκας αντίστοιχα ενώ κοντά μας βρέθηκε και η τ. βουλευτής κα Αράπογλου.

Από την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας παρόντες ήταν οι  Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος, Πάνος Καρούμπαλης, Κώστας Παπαθανασόπουλος, Λόλα Καψάνη και Ηλίας Θεοδωρακόπουλος.

Παρόντες ήταν επίσης οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Αλίμου, Ευάγγελος Τσαμήτας, Αγίου Δημητρίου Αλέξανδρος Αρβανιτάκης, Νέας Σμύρνης Γιώργος Λαρίσης και Γορτυνίας Στάθης Κούλης.

Οι αντιδήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου, Αλέξανδρος Πανταζής και Γεώργιος Ασημακόπουλος, Αγίου Δημητρίου  Αναστάσιος Αδαμόπουλος και Καλλιθέας Κων/νος Ευσταθίου καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρώην Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιώργος Χρυσοβερίδης.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία από την Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης του Αρχιμανδρίτη Αριστόβουλου Πολίτη.

Παρόντες ήταν και οι δημοτικοί σύμβουλοι του Παλαιού Φαλήρου Στέλιος Μαυρακάκης, Αλέξανδρος Κορόμηλος, Νίκυ Γιάκοβλεφ, Μαρία Μιχαλοπούλου, Μαρία Μηλαΐτη, Μιχάλης Μιχαηλίδης, Αγγελική Ξυνού, Δημήτρης Λάζαρης, Μαρία Αρώνη, Δημήτρης Καρκατσέλης, Γιάννης Φρέρης και Γεώργιος Καραμαρούδης ενώ από τη Νέα Σμύρνη η δημοτική σύμβουλος Δήμητρα Νάνου, η Ελένη Κασίμη και ο Μανώλης Γρηγοράκης και από τον Άλιμο η Μαρία Ανανιάδου και ο Γιώργος Παναγουλόπουλος. Παρόντες ήταν οι τέως αντιδήμαρχοι Π. Φαλήρου Νίκος Γιαννιός, Γιώργος Πράπας, Ντίνος Νικολαϊδης και Νίκος Χαλαμανδάρης, Δήμου Ιλίου Ευάγγελος Αυγουλάς  και η πρώην δημοτική σύμβουλος Π. Φαλήρου κα Χαρά Γιαννοπούλου.

Σημαντική ήταν η παρουσία των κομματικών οργανώσεων, με τα στελέχη της Β1 ΝΟΔΕ προεξάρχοντος του προέδρου Μιχάλη Κουμεντάκου και των προέδρων ΔΗΜΤΟ Π. Φαλήρου, Καλλιθέας, Ταύρου και Νέας Σμύρνης ενώ από την πλευρά της ΟΝΝΕΔ έδωσαν το παρόν ο πρόεδρος της Β1 ΟΝΝΕΔ Γιάννης Πήλιουρας και οι πρόεδροι με τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ Π. Φαλήρου, Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Αλίμου και Αγίου Δημητρίου.

Εκ μέρους των Αθλητικών Συλλόγων και Σωματείων παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΑΟΠΦ, ο πρόεδρος της Δάφνης Π. Φαλήρου, οι Ίωνες Παλαιού Φαλήρου, τον Σύλλογο Αρμονία καθώς και εκπρόσωποι από τους ιστορικούς Συλλόγους Πέρα και Ταταύλα. Επίσης παρόντες ήταν και εκπρόσωποι από τον Σύλλογο Αθηνά, το ΑΛΜΑ, τους Φίλους του Ερυθρού Σταυρού, το ΠΑΙΔΥ, την Παναθηναϊκή, την Οικολογική Συνεργασία, το Σύλλογο Σοφία Μπεφόν, τις Αθηναϊδες, το Τμήμα Προσκόπων, του Σώματος Οδηγισμού και των Ναυτοπροσκόπων του Π. Φαλήρου.

Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι της Σχολικής Κοινότητας του Παλαιού Φαλήρου, από την Ένωση Γονέων, τους Συλλόγους Γονέων όλων των βαθμίδων της σχολικής εκπαίδευσης, των ιδιωτικών σχολείων και παιδικών σταθμών, των Εκπαιδευτικών και των Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών.

Εκ μέρους των πολιτιστικών σωματείων,  εκπρόσωποι του Συλλόγου ΤΙΤΑΝΗ, Ιμβρίων καθώς και των χορευτικών τμημάτων του Δήμου.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s