Δίκτυο απινιδωτών από το Δήμο Νέας Σμύρνης σε δημόσια κτίρια

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης προχωρά στην προμήθεια νέων απινιδωτών, με σκοπό να τους τοποθετήσει σε δημόσια κτίρια της πόλης. Σκοπός αυτής της ενέργειας είναι η αντιμετώπιση αιφνίδιων περιστατικών καρδιακών επεισοδίων.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου αναφέρει:

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΙΝΙΔΩΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΘΩΡΑΚΙΣΟΥΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Με όραμα την έναρξη μιας σειράς πρωτοβουλιών Προληπτικής Ιατρικής η Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης και το Κ.Ε.Π. Υγείας, προέβησαν στην αγορά και τοποθέτηση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών, σε καίρια σημεία/υπηρεσίες του Δήμου.

Πρόκειται για μία προσπάθεια συμβολής στην ενίσχυση των δημοτικών Δομών Υγείας και ιδίως στην αντιμετώπιση αιφνίδιων καρδιακών επεισοδίων σε δημόσιους χώρους. Οι απινιδωτές στην πόλη μας συνιστούν μία σπουδαία προσφορά στον συνάνθρωπο και στην ίδια τη  ζωή.

Με υπευθυνότητα, προγραμματισμό και προπάντων σεβασμό και ενεργό ενδιαφέρον απέναντι στους συμπολίτες μας, η κίνηση αυτή αποτελεί μία ουσιαστική πρωτοβουλία, η οποία συμβάλλει στην παροχή  πολύτιμης βοήθειας, προκειμένου να σωθεί όταν και εφόσον παραστεί ανάγκη, μια ανθρώπινη ζωή.

Ο απινιδωτής αποτελεί εργαλείο ζωής και πολλοί συνάνθρωποί μας θα σώζονταν εάν υπήρχαν τοποθετημένοι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές σε κεντρικά σημεία δημοσίων κτιρίων. Με το σκεπτικό αυτό ξεκίνησε η πρωτοβουλία τοποθέτησης αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών απλής και εύκολης χρήσης (ΑED PLUS), σε εμφανή σημεία σε δημόσιους χώρους.

Ήδη υπάρχουν διαθέσιμοι απινιδωτές στα Δημοτικά Ιατρεία (Αρτάκης 34), στη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης (Ελ. Βενιζέλου 18, 2ος όροφος) και στο Δημαρχείο (Ελ. Βενιζέλου 14, 6ος όροφος).

Στα πλαίσια αυτά, η Κοινωνική Υπηρεσία και ο  ιατρός εργασίας κος Ευθύμιος Θανασιάς επισκέφθηκαν τα ανωτέρω σημεία της πόλης και παρουσίασαν  στους δημοτικούς υπαλλήλους τον τρόπο χρήσης/λειτουργίας του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

Στο άμεσο μέλλον προγραμματίζεται η τοποθέτηση και άλλων απινιδωτών με προτεραιότητα τα τρία (3) Δημοτικά Γυμναστήρια (Αρτάκης 34, Αγ. Φωτεινής 12 και Ελ. Βενιζέλου 78) με παράλληλη εκπαίδευση των δημοτικών υπαλλήλων στη χρήση τους.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος
Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης
Γιατζίδης Παναγιώτης

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s