ΑΡΘΡΟ: Τοπική Αυτοδιοίκηση – Στην εμπειρία να προστεθούν «φρέσκες ιδέες»

sioumpouras
Του Κωνσταντίνου Σιούμπουρα *

 Συμμετέχω για  δεύτερη φορά στην διαδικασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συμμετέχω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές  του προσεχούς Μαΐου για την ανάδειξη  νέας δημοτικής αρχής στην αγαπημένη μας πόλη τη Νέα Σμύρνη. Συμμετέχω γιατί είμαι ενεργός πολίτης. Γιατί θεωρώ ότι όλοι πρέπει να ασχολούνται με τα κοινά, πόσο μάλλον οι νέοι άνθρωποι , όπως εγώ, των οποίων η  συμμετοχή στα δρώμενα της αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι ουσιαστική. Και είναι σημαντικό που ο δήμαρχος  κ. Σταύρος Τζουλάκης και υποψήφιος ξανά, στήνει για το αύριο γέφυρες προς τη νέα γενιά.

Υπάρχουν βέβαια και νέοι σήμερα που απογοητευμένοι και απαισιόδοξοι εξ αιτίας της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής και πολιτισμικής κρίση που μαστίζει τον τόπο και το λαό μας, αντιλαμβάνονται την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως κάτι το συμβατικό, το ξεπερασμένο, με το οποίο θα πρέπει να ασχολούνται μόνον οι ηλικιωμένοι, οι έμπειροι. Όμως και οι νέοι αυτοί ούτε ηττοπαθείς είναι ούτε παραιτημένοι. Είναι ενοχλημένοι ναι , είναι επιθετικοί ναι , είναι όμως μαχητικοί, είναι ενεργοί.  Ναι, είναι απαραίτητο  ασφαλώς και σημαντικό η συμμετοχή των έμπειρων και ικανών στα δρώμενα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά τα  προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και τα μεγάλα θέματα που κυριαρχούν στην κοινωνική και την πολιτική συζήτηση όπως η ανεργία, το πρόβλημα της απασχόλησης, της ανάπτυξης, της εκπαίδευσης, της Υγείας, της δημόσιας Ασφάλειας  αφορούν άμεσα και τους νέους.  Και επειδή όλα μα όλα συνδέονται με τις κρίσιμες βαθμίδες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Α’ και Β’ βαθμού η συμμετοχή των νέων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κρίνεται επιτακτική. Οι νέοι οφείλουν να διεισδύσουν στον πυρήνα της τοπικής εξουσίας, Α’ και Β΄ βαθμού. Είναι σημαντικό να συμμετέχουμε στις διαδικασίες διότι, μόνον έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε αντισώματα αξιοκρατίας και προοπτικής.

Πρέπει στις εμπειρίες  να προστεθούν «φρέσκες ιδέες», κατά πως λέει και ο Δήμαρχός μας,  νεανικές αντιλήψεις, γεμάτες ελπίδα και όραμα για κάτι καλύτερο.Για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση των πολιτών, της κοινωνίας, των δικαιωμάτων, της ανάπτυξης, της δημόσιας ασφάλειας, της απασχόλησης, της κοινωνικής συνοχής, της ερασιτεχνικής δημιουργίας, της ανάδειξη των ταλέντων, των ψηφιακών εφαρμογών, του πολιτισμού.

 

*Ο Κων. Σιούμπουρας είναι δημοσιογράφος,υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος  με την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών «Νέα Σμύρνη Πόλη Πρότυπο».

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s