Μ. ΜΠΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ: Η νέα γενιά -και όχι μόνον- του Επιχειρείν

bakalopoulou
Της Μαριέττας Μπακαλοπούλου

Η Παράταξή μας «ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ», ο Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης κι εγώ προσωπικά ως υπεύθυνη ξεκινάμε δυναμικά άλλη μία γόνιμη περίοδο με τον Τομέα Νέας Γενιάς και Καινοτομίας. Τα προγράμματα του Δήμου μας που ήδη ξεκίνησαν για αυτή τη χρονιά και αφορούν το συγκεκριμένο τομέα, χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής λύνοντας προβλήματα των πολιτών της Νέας Σμύρνης.

Το Γραφείο Επιχειρηματικότητας που ξεκίνησε για πρώτη φορά τη λειτουργία του την περσινή χρονιά, θα συνεχίσει και φέτος από Απρίλιο δύο φορές την εβδομάδα να λειτουργεί, καθώς και άλλες πολλές δράσεις, ώστε η αποτίμηση των δράσεων να έχει θετικό πρόσημο στην κοινωνία.

Ο τομέας αυτός ΔΕΝ αφορά μόνον τους νέους ανθρώπους.
Δημιουργήθηκε μεν από αυτούς καθότι βρίσκονται σε θέση να γνωρίζουν πολύ καλά τις τρέχουσες ανάγκες, τις απαιτήσεις μιας κοινωνίας, η οποία έχει αναπτύξει άλλα αντανακλαστικά ειδικά τα τελευταία χρόνια. Απευθύνεται δε σε όλες τις ηλικιακές ομάδες που εργάζονται σε διάφορους τομείς και χρειάζονται υποστήριξη για να συμβαδίσουν με τα νέα δεδομένα. Η ψηφιοποίηση δεδομένων, το internet, το e-commerce, το digital marketing αποτελούν πλέον έννοιες τις οποίες καλείται ο καθένας μας να γνωρίζει ιδιαίτερα εάν εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Πολλώ δε μάλλον εάν έχει τη δική του μικρή, μικρομεσαία ή μεγάλη επιχείρηση με οποιαδήποτε δραστηριότητα. Από την έκδοση πιστοποιητικών μέχρι την παραγγελία ενός προϊόντος. Όλες αυτές οι βασικές λειτουργίες πρέπει να γνωστοποιούνται άμεσα στον επιχειρηματία, ώστε να κρατήσει ζωντανή την επιχείρησή του, να μειώσει το κόστος λειτουργίας και το χρόνο που δαπανά για διάφορες ενέργειες. Όπως επίσης να γνωρίζει ποια χρηματοδοτικά εργαλεία μπορεί να χρησιμοποιήσει, αλλά και να του δοθούν οι απαραίτητες συμβουλές, να ετοιμασθεί ένα business plan, να εξετασθεί το αν πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις ώστε να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα.

Ο Τομέας Νέας Γενιάς πέραν όλων αυτών, διοργανώνει και Ημερίδες με θέματα που αφορούν νέες διατάξεις στη φορολογία, τη νομοθεσία, με τελευταία προσθήκη τον εξωδικαστικό συμβιβασμό σε φυσικά πρόσωπα ή εταιρίες, για το χειρισμό οποιουδήποτε προβλήματος τυχόν προκύψει. Το κέντρο βάρους και το μεγάλο στοίχημα όλης αυτής της προσπάθειας που γίνεται από πλευράς του Δημάρχου Σταύρου Τζουλάκη αλλά κι εμού ως υπεύθυνη του Τομέα Νέας Γενιάς και Καινοτομίας είναι να λύνονται τα προβλήματα του πολίτη άμεσα, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των δημοτών της Νέας Σμύρνης με κάθε τρόπο, σε μία περίοδο που αν δε συμβαδίσουμε – μικροί και μεγάλοι – με τα νέα δεδομένα και απαιτήσεις της εποχής, δε θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά και να κρατήσουμε ζωντανές τις επιχειρήσεις άρα και τις θέσεις εργασίας και απασχόλησης.

 

  • Η κ. Μαριέττα Μπακαλοπούλου είναι τ. Αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς και Καινοτομίας
  • Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη «ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ» του Δημάρχου Σταύρου Τζουλάκη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s