ΛΟΥΚΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ: «Το θέατρο είναι ένα μεγάλο και σημαντικό κομμάτι του εαυτού μου»

papadakiΗ Λουκία Παπαδάκη είναι μία γνωστή και καταξιωμένη ηθοποιός  στον χώρο του θεάτρου και της Τέχνης ,  με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της , τόσο στο θέατρο , όσο και στην τηλεόραση.  Αναφέρεται στην φετινή θεατρική παράσταση «ΡΟΖ…ΤΑΦΤΑΣ», στο «ΜΙΚΡΟ BROADWAY», Σκηνή «ΜΑΝΟΥ ΚΑΤΡΑΚΗ», στην συνεργασία της με τον Σκηνοθέτη-Συγγραφέα και ηθοποιό Χάρη Βορκά, για την τηλεοπτική επιτυχία της όπου πρωταγωνιστεί , «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΧΕΣΗ», για την κριτική που ασκούν οι κριτικοί θεάτρου, για τον Πολιτισμό, για την Τέχνη και τί ρόλο παίζει στην ζωή της , για τον Δημήτρη Χορν, και την Αλίκη Βουγιουκλάκη, και κλείνοντας για τις συμβουλές που δίνει στα νέα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν την υποκριτική Τέχνη!!!!

 

ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ

 

-«Ροζ Ταφτάς» είναι η φετινή θεατρική παράσταση που ανεβαίνει στο θέατρο Μικρό Broadway. Μίλησε μας για αυτήν σου την συνεργασία.

Αυτή η συνεργασία είναι από τις σπάνιες φορές που συμβαίνει , και είναι οξύμωρο και παράδοξο, γιατί με τον Χάρη Βορκά δέσαμε αμέσως και πριν ακόμη μας αναφέρει ποιό θα είναι το έργο , τόσο εγώ όσο εγώ και Βάια Τρίφυλλη, η Καίτη Φίνου και οι άλλοι συνάδελφοι , είπαμε ναι στον Χάρη Βορκά  γιατί είναι ένα πολύπλευρο ταλέντο αλλά και χαρισματικός , πού αυτό σημαίνει εμπιστοσύνη προς το άτομό του , και έτσι αφού έγραψε αυτό το ολοκαίνουργο  θεατρικό έργο, όλοι είπαμε ναι!!! Το έργο λέγεται Ροζ Ταφτάς ανεβαίνει στο θέατρο Μικρό Broadway, σκηνή Μάνου Κατράκη, και η πρεμιέρα έγινε 1Μαρτίου.

-Πρωταγωνιστείς στο σίριαλ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΧΕΣΗ». Μίλησε μας γι αυτήν σου την δουλειά.

Το σίριαλ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΧΕΣΗ», είναι οι παράλληλες ιστορίες κάποιων βασικών ζευγαριών που μέσα από μια ιδέα που είχε το ένα από τα ζευγάρια να κάτσει λίγο μακριά για να ξαναδεί την σχέση  αν τελικά μπορούν  να ζήσουν ο ένας μακριά από τον άλλον !!! Με λίγα λόγια γίνονται τα απίστευτα , και φυσικά μέσα από αυτά βγαίνουν και συναισθήματα , και αποφάσεις για τους ανθρώπους που βιώνουν τέτοιου είδους καταστάσεις. Θέλω να πω δε, πώς ο ρόλος που βιώνω είναι καταπληκτικός και πολυδιάστατος  και βγαίνουν ωραία πραγματάκια που μέσα στα τόσα τηλεοπτικά χρόνια, είχα καιρό να ζήσω!!!

-Πιστεύεις ότι αυτός ο τρόπος της αποστασιοποίησης βοηθάει για την σωστή απόφαση ή είναι ένας κομψός τρόπος χωρισμού;

Όχι, γιατί αν δεν είναι γλυκός και κομψός ο χωρισμός , δεν πρόκειται να γίνει με κανέναν τρόπο . Βέβαια κάποιοι άνθρωποι με αυτόν τον τρόπο , προσπαθούν να χωρίσουν όσο γίνεται ποιό ανώδυνα και με λιγότερες απώλειες ψυχικές!!!

papadaki2-Τί σε ενδιαφέρει περισσότερο η εισπρακτική κίνηση μιας θεατρικής παράστασης ή μια καλή θεατρική απόδοση;

Θα ήθελα να πω ότι αυτά τα δύο πηγαίνουν μαζί σε κανονικές συνθήκες πάντα. Όμως πόσες φορές λέμε «τι παράσταση είναι αυτή; Πως πάει ο κόσμος και την βλέπει?» Βέβαια μια καλή παράσταση ποτέ δεν περνάει απαρατήρητη . Θέλω να πιστεύω ,πως οι καλές δουλειές, έχουν πάντα και εισπρακτική κίνηση. Κοινός κάνουν ταμείο.

-Πού δίνεις περισσότερη βάση στην κριτική κάποιων κριτικών θεάτρου ή στην κριτική του κόσμου;

Θα σου πω το εξής. Πόσα αγάλματα κριτικών θεάτρου έχουμε στους δρόμους? Εκτός από πολύ μεγάλες προσωπικότητες που είχαν βαθιές γνώσεις , και ήταν λάτρεις του θεάτρου και ξέρουν ακριβώς πως πρέπει να ειπωθούν κάποια πράγματα , γιατί μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν κριτικοί θεάτρου για να υποβαθμίσουν κάτι που δεν μετράει. Ο καλύτερος κριτής πιστεύω πώς είναι ο κόσμος γιατί έτσι γίνεται μια σωστή διαφήμιση προς τα έξω!!!!

-Εκτός από το θέατρο υπάρχουν και άλλου είδους τέχνες. Εσένα ποιά άλλη τέχνη σε  ενδιαφέρει και σε αντιπροσωπεύει περισσότερο;

Όλες μου αρέσουν , αλλά ποιό πολύ μού αρέσει η ζωγραφική, και ζωγραφίζω , αλλά και ο χορός.

-Ζωγραφίζεις για εσένα ή κάνεις και εκθέσεις ζωγραφικής;

Ζωγραφίζω μόνον για εμένα γιατί υπάρχει και κληρονομικότητα από την οικογένεια μου…

-Πολιτισμός για εσένα τι σημαίνει;

Τα πάντα στο καλύτερό τους που είναι αντίθετο σε αυτό που συμβαίνει σήμερα!!!

-Η τέχνη τι ρόλο παίζει στην ζωή σου;

Έντονο, ποιό έντονο δεν γίνεται!!!

papadaki2-Πιστεύεις ότι τα νέα παιδιά που βγαίνουν στο θέατρο έχουν όλα ταλέντο ή πηγαίνουν μόνο και μόνο για την αναγνωρισιμότητα τους;

Κοίτα να δεις. Η εποχή μας είναι ζαλιστική. Είναι η εποχή της εικόνας, δεν μας απασχολεί καν η λεζάντα κάτω από την εικόνα…Νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερη αυτογνωσία και παιδεία από ποτέ. Όλες οι συμφορές μας ξεκινούν από την έλλειψη παιδείας, που παιδεία είναι η κοινωνική αγωγή, η οικογενειακή αγωγή , οι αξίες, οι ανθρώπινες σχέσεις και κυρίως οι σχέσεις που έχουμε  με τον εαυτό μας. Αν δηλαδή μπορούμε να τα βρούμε με τον εαυτό μας, τότε θα είμαστε όλοι καλύτεροι!!!

-Κάποτε ο Δημήτρης Χόρν είπε: «Ηθοποιός Σημαίνει Φώς». Εσύ τι λες;

Ναι , «Ηθοποιός Σημαίνει Φώς», γιατί επάνω στην σκηνή συμβαίνει να υπάρχουν όλων των ειδών οι τέχνες από την υποκριτική τέχνη, την διαφορετικότητα των ρόλων, την σκηνογραφία, και την σκηνοθεσία. Άρα αυτό για τον ηθοποιό που όλες οι αισθήσεις του βρίσκονται σε εγρήγορση, σημαίνει «ΦΩΣ»!!!

-Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είπε: «Εγώ θα πεθάνω πάνω στην σκηνή, γιατί το θέατρο είναι το σπίτι μου».Εσύ θα το έλεγες αυτό;

Το θέατρο είναι επιλογή ζωής. Είναι ένα μεγάλο και σημαντικό κομμάτι του εαυτού μου. Όμως από την άλλη η ζωή είναι πολύ πλούσια και πολύ εκρηκτική , δεν είναι δυνατόν να μην ζεις στο φουλ της, στα φόρτε της, γιατί αν δεν εκτονώνεσαι  πώς θα αποδώσεις στο σανίδι; Άρα πρέπει να υπάρχει πηγή ενέργειας και εκτόνωσης για να λειτουργείς καλύτερα όσο μπορείς.

-Σαν άτομο ζυγίζεις κάποια πράγματα όταν πρέπει να πάρεις σοβαρές αποφάσεις ή τις παίρνεις επί τόπου;

Εμπιστεύομαι το ένστικτο μου και τίποτα άλλο που είναι αλάνθαστο.

-Και κλείνοντας την συνέντευξή μας τι συμβουλεύεις τα νέα παιδιά  που θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του ηθοποιού και θέλουν να κατακτήσουν τον χώρο που θεάτρου και  της  Τέχνης;

Σπουδές, Παιδεία, Καλλιέργεια και πάνω από όλα πολύ δουλειά.

30-640x621

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s