ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Τελετή λήξης 6ων Παγκόσμιων Σχολικών Αγώνων

O Δήμος Νέας Σμύρνης, η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Π.Ε.Π.Φ.Α.) & η International School Sport Federation (ISF), ήταν οι διοργανωτές της Τελετής Λήξης των 6ων Παγκόσμιων Σχολικών Αγώνων Αθλητικής και Ολυμπιακής Παιδείας που διεξήχθησαν στην Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης.
Τις αποστολές των αθλητών στην πόλη μας υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης και η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Ιωάννα Καρυοφύλλη.

Παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο Γ.Γ. του Δήμου μας Μιχάλης Χρηστάκης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά των αποστολών τραγούδησαν τον Ολυμπιακό Ύμνο, προβλήθηκε βίντεο της κάθε συμμετέχουσας χώρας και απονεμήθηκαν τιμητικά και αναμνηστικά βραβεία σε όλους τους συμμετέχοντες. Την εκδήλωση έκλεισαν χορευτικά από την Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Αιολίδας.

Η διοργάνωση υλοποιεί με τον καλύτερο τρόπο το κεντρικό σύνθημα της I.S.F. «Education through Sport». Στους φετινούς αγώνες συμμετείχαν αποστολές από Αγγλία, Βουλγαρία, Γαλλία, Ιταλία, Κίνα, Ουκρανία, Ρωσία, Αρμενία, Special Olympics Italy, Special Olympics Great Britain. Η ισότιμη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών με αναπηρία στους σχολικούς αγώνες αποτελεί κεντρική στόχευση αφού συμβάλλει στην ένταξη και στην ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία και βοηθάει στην άρση των προκαταλήψεων απέναντι στη διαφορετικότητα, χτυπώντας στη ρίζα του τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s