Συνάντηση Πατούλη με εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων

Συνάντηση με εκπροσώπους φιλοζωικών Οργανώσεων της Αττικής είχε την Τετάρτη 10 Απριλίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης  Γ. Πατούλης  σε εκδήλωση που έγινε στο Μαρούσι. Ο κ. Πατούλης διαβεβαίωσε τους φιλόζωους ότι ως Περιφερειάρχης Αττικής θα υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επικουρικής βοήθειας για την ευζωία των αδέσποτων ζώων.
Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης η οποία συντονίστηκε από την Μαρία Κονταρίδη  υπεύθυνη του συνδυασμού για θέματα  φιλοζωίας ήταν «H Περιφέρεια Αττικής Αρωγός των Αδέσποτων».

 

Οι τρείς βασικοί στρατηγικοί άξονες

Κατά την διάρκεια της συζήτησης προσδιορίστηκαν  τρείς κύριοι άξονες στους οποίους η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να συμβάλει καθοριστικά.

1ος Άξονας. Επιπλέον κονδύλια για στειρώσεις ζώων ανάλογα με τις ανάγκες
2ος Άξονας.  Ίδρυση, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, διαδημοτικών κτηνιατρείων σε Δήμους
3ος Άξονας. Υλοποίηση ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την  ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών.

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής από την πλευρά του τόνισε ότι ως  θα υποστηρίξει κάθε προσπάθεια φροντίδας και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων και συμπλήρωσε ότι:  «Αποτελεί δέσμευση της Νέας Αρχής η κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος επικουρικής βοήθειας για την ευζωία των αδέσποτων ζώων. Θέλουμε τα ζώα να είναι υγιή και ελεύθερα στο χώρο τους.  Η σωστή θεραπεία και η φροντίδα τους είναι κάτι το οποίο μπορεί να εξασφαλιστεί με τη συντονισμένη προσπάθεια της αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων και οργανώσεων. Ως Περιφερειάρχης θα στηρίξω κάθε σοβαρή προσπάθεια η οποία θα συμβάλει στη σωστή φροντίδα και περίθαλψη των ζώων συντροφιάς (αδέσποτων και δεσποζόμενων), ενώ θα ενθαρρύνουμε δράσεις που θα ενισχύουν την υιοθεσία των αδέσποτων ζώων. Είναι σημαντικό να εκπαιδεύσουμε τις κοινωνίες μας και τα παιδιά μας να προστατεύουν τα ζώα συντροφιάς προκειμένου να μην εγκαταλείπονται στους δρόμους».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s