ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΟΥΛΑΚΗΣ: «Νίκη από την πρώτη Κυριακή»

IMG_0279

Με πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 18 Απριλίου τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης «Νέα Σμύρνη-Πόλη Πρότυπο» του Δημάρχου Σταύρου Τζουλάκη.

Παρά τον όχι καλό καιρό και την υγρασία που επικρατούσε, εκατοντάδες πολίτες παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για να ευχηθούν, τόσο στον ίδιο, όσο και στα στελέχη της παράταξης του «καλή επιτυχία» στις επερχόμενες εκλογές.

Ο Δήμαρχος στην ομιλία του, η οποία έγινε σε ειδική εξέδρα η οποία είχε στηθεί μπροστά στο εκλογικό κέντρο, έκανε ένα σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, τόνισε τη σημασία αυτών των εκλογών για την επόμενη ημέρα στη Νέα Σμύρνη και έδωσε το «σύνθημα» για νίκη από την πρώτη Κυριακή, κάτι που αποτελεί και τον στόχο της παράταξης του, όπως ανέφερε.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τζουλάκης παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του.

 

Ο Σταύρος Τζουλάκης μεταξύ άλλων ανέφερε στην ομιλία του:

«Η σημερινή βραδιά είναι η επίσημη έναρξη ενός καινούργιου κύκλου για την παράταξή μας. Είναι μια αρχή που, ωστόσο, συνεχίζει μια πολύχρονη διαδρομή. Στα εννέα χρόνια που πέρασαν, η δημοτική μας ομάδα δεν έδωσε απλώς ένα δυνατό δείγμα γραφής στη Νέα Σμύρνη, αλλά εισήγαγε και υλοποίησε ένα διαφορετικό μοντέλο τοπικής διακυβέρνησης. Με αφετηρία τη συχνή επικοινωνία με τους κατοίκους της πόλης, με σημείο αναφοράς τις έρευνες και τις μελέτες που εκπονήσαμε, αλλά και με το βλέμμα ανοιχτό στις διεθνείς τάσεις και τις καλές πρακτικές από όλον τον κόσμο, παραδώσαμε στην πόλη έργο σημαντικό σε όλους τους βασικούς τομείς.

Για να γίνουν όλα αυτά, δουλέψαμε οργανωμένα και συστηματικά, ακούγοντας τους δημότες και τις ανάγκες τους. Δουλέψαμε συλλογικά, γιατί κανένα αποτέλεσμα στο επίπεδο του Δήμου δεν είναι έργο ενός. Δουλέψαμε, επίσης, με πυξίδα το δημόσιο συμφέρον, ξεκινώντας από τα οικονομικά του Δήμου που εξυγιάνθηκαν στα χρόνια της θητείας μας. Όπως ξέρετε καλά, μειώσαμε τα μη αναγκαία έξοδα και ενισχύσαμε το ταμείο του Δήμου, φέρνοντας χρήματα από την Περιφέρεια, από προγράμματα ΕΣΠΑ, αλλά και από ευρωπαϊκά προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης. Κι όλα αυτά με χρηστή διοίκηση, απόλυτη διαφάνεια και λογοδοσία.

Τα αποτελέσματα αυτά δεν ήταν εύκολο να έρθουν. Για να πετύχουμε, χρειάστηκε να ξεπεράσουμε πολλές δυσκολίες και εμπόδια. Όμως οι προκλήσεις υπάρχουν για να μας δοκιμάζουν και να μας κάνουν καλύτερους. Και η επιτυχία, μας δείχνει ότι υπάρχει κι άλλο μοντέλο διοίκησης, μακριά από δημαγωγίες και λαϊκισμούς.

Σήμερα είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε, να διευρύνουμε και να συμπληρώσουμε το έργο που ήδη απολαμβάνουν οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε με την ίδια ενέργεια και με την ίδια αγάπη για την πόλη. Είναι ώρα να μεταφράσουμε την ικανοποίηση για το «πριν» και το όραμα για το «μετά» σε σκληρή και αποτελεσματική δουλειά για να γίνει η Νέα Σμύρνη «Πόλη Πρότυπο». Και είναι, βεβαίως, ώρα να μιλήσετε εσείς. Να ακουστεί η δική σας φωνή, η οποία καθορίζει την πορεία της πόλης μας. Γιατί τίποτα δεν μπορεί να συμβεί χωρίς την δική σας βούληση, τίποτα δεν γίνεται χωρίς να το αποφασίσετε εσείς».

 

Η ανανέωση της παράταξης

Ο κ. Τζουλάκης στάθηκε ιδιαίτερα στα νέα πρόσωπα που πλαισιώνουν τα ήδη έμπειρα στελέχη του λέγοντας: «Όπως γνωρίζετε, κι όπως βλέπετε, η παράταξή μας ανανεώνεται. Μαζί με τους έμπειρους συμβούλους μας, που στάθηκαν στην πόλη όλα αυτά τα χρόνια και δούλεψαν για αυτήν, έχουμε τη χαρά να καλωσορίζουμε στην ομάδα των υποψηφίων μας νέα πρόσωπα. Πρόσωπα έμπειρα, καθένας στον τομέα του, με διαφορετικές καταβολές αλλά με κοινό παρονομαστή την αγάπη τους για τη Νέα Σμύρνη. Πρόσωπα που μένουν και εργάζονται εδώ και νοιάζονται για την πόλη μας. Στις δύσκολες μέρες που περνούμε, είναι υποχρέωση όλων μας να συμβάλλουμε όπως καθένας μπορεί στα κοινά, και να κάνουμε τη ζωή και την καθημερινότητά μας καλύτερη. Μαζί τους, στη νέα μας θητεία θα είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί και δημιουργικοί.

 

Οι στόχοι για τη νέα θητεία

Σε ότι αφορά τους στόχους του για την πόλη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τι ονειρευόμαστε για τη Νέα Σμύρνη; Το πρόγραμμα που ετοιμάσαμε για την επόμενη πενταετία συνδυάζει τις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες με τη δική μας μελέτη και προετοιμασία. Και είναι ένα πρόγραμμα δημιουργικής συνέχειας.

Από την αρχή της κρίσης αυτής, αλλά ακόμη και πριν από αυτήν, παρακολουθούμε την αδυναμία της κεντρικής εξουσίας να προσαρμοστεί στα δεδομένα της νέας πραγματικότητας που βιώνουμε. Την αδυναμία της να κατανοήσει με ευαισθησία τις νέες ανάγκες και να απαντήσει αποτελεσματικά σε αυτές. Όμως, εμείς στην αυτοδιοίκηση ακούμε και μπορούμε. Μπορούμε -και θα απαντήσουμε- στις ανάγκες των ανθρώπων μας με νέα εργαλεία ανάπτυξης, νέες μορφές συλλογικότητας και νέες αρχές κοινωνικής αλληλεγγύης».

 

Νίκη από την πρώτη Κυριακή

Ο Σταύρος Τζουλάκης στην ομιλία του έδωσε ξεκάθαρα τον εκλογικό στόχο της παράταξης του, προξενώντας ενθουσιασμό στους παρευρισκόμενους μιλώντας για νίκη από την πρώτη Κυριακή.

Ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μένουν λίγες εβδομάδες για τις εκλογές -και σε αυτές τις εβδομάδες ο αγώνας μας και ο στόχος μας είναι κοινός: να εκλεγεί η παράταξή μας από την πρώτη Κυριακή, δίνοντας ένα καθαρό μήνυμα νίκης. Σ΄ αυτόν τον αγώνα σας χρειαζόμαστε όλους! Σας ζητούμε να μεταφέρετε τα μηνύματά μας, να μιλήσετε με τον κόσμο της πόλης μας και, κυρίως, να ακούσετε όσα έχουν να μας πουν. Είμαστε στην πολιτική περισσότερο για να ακούμε και λιγότερο για να μιλάμε, περισσότερο για να δουλεύουμε και λιγότερο για να κριτικάρουμε – και αυτά τα χαρακτηριστικά διαφοροποιούν την παράταξή μας από τις άλλες. Αυτός είναι και ο λόγος που απόψε δεν μιλώ καθόλου για τους άλλους. Η δική μας θέση είναι καθαρή: στόχευση στην πόλη μας, στους ανθρώπους της, στο πρόγραμμά μας και στο κοινό καλό».

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s