Ανακοίνωση του Δήμου Νέας Σμύρνης για το «αυθαίρετο» της Πλατείας

35544070_188018255369054_1391828875763253248_n

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Νέας Σμύρνης σχετικά με το «αυθαίρετο» λυόμενο που έχει τοποθετηθεί στην Κεντρική Πλατεία και έχει ήδη προξενήσει πολλές αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις.

Η ανακοίνωση του Δήμου ουσιαστικά διαψεύδει τα όσα ισχυρίζεται η παράταξη του κ. Κουτελάκη περί άρνησης της δημοτικής αρχής να του δώσει χώρο για περίπτερο, αφού όπως τονίζεται δόθηκε χώρος, στο ίδιο περίπου σημείο, τον οποίο εκείνος αρνήθηκε.

Τέλος να τονίσουμε ότι στην ανακοίνωση δεν υπάρχει κάποια αναφορά σχετικά με το τι θα πράξει ο Δήμος Νέας Σμύρνης και πως το όλο θέμα αναμενόταν να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο που ήταν προγραμματισμένο για τη Δευτέρα 22/4/2019 το απόγευμα.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης, σύμφωνα με τις διατάξεις και τις εγκυκλίους της εκλογικής διαδικασίας, συγκάλεσε, τη Δευτέρα 15 Απριλίου, Διαπαραταξιακή Επιτροπή με στόχο να χωροθετηθούν οι χώροι, στους οποίους τα κόμματα και οι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Συνδυασμοί θα εγκαταστήσουν τα εκλογικά τους περίπτερα. Στην ίδια διαδικασία ορίστηκαν οι ημερομηνίες υλοποίησης των προεκλογικών συγκεντρώσεων των ενδιαφερομένων στην Κεντρική Πλατεία.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με ομοφωνία των παρόντων με μοναδικές εκκρεμότητες τα αιτήματα της δημοτικής παράταξης «Νέα Σμύρνη – Ποιότητα Ζωής» και του κόμματος «Το Ποτάμι» για τις ευρωεκλογές. Τα αιτήματα αυτά απαντήθηκαν την επόμενη ημέρα. Συγκεκριμένα, στην δημοτική παράταξη «Νέα Σμύρνη – Ποιότητα Ζωής» δόθηκε ο χώρος μπροστά από τα σκαλοπάτια που οδηγούν προς την Πλατεία Καρύλλου, για την ακρίβεια ο χώρος που είχε προγραμματιστεί για την εγκατάσταση δύο εκλογικών περιπτέρων. Το σημείο αυτό δόθηκε σε απάντηση της πρότασης του κ. Κουτελάκη να εγκατασταθεί στον χώρο απέναντι από την Alpha Bank, καθώς το σημείο εκείνο είχε ήδη δοθεί για την διεξαγωγή των εορτών της Πρωτομαγιάς και με στόχο την ομαλή διεξαγωγή τους, όπως συνηθίζεται για πολλά χρόνια στην περιοχή μας.

Σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω, ο κ. Κουτελάκης τα ξημερώματα του Σαββάτου 20 Απριλίου, παραβιάζοντας κάθε αρχή δημοκρατίας και συνεννόησης στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού που διέπει τις παρατάξεις της πόλης μας, εγκατέστησε παρανόμως περίπτερο σε θέση που έχει προβλεφθεί για τα περίπτερα της Πρωτομαγιάς (απέναντι από την Alpha Bank).

Πρέπει να επισημανθεί ότι η παράταξη «Νέα Σμύρνη Ποιότητα Ζωής» με επικεφαλής τον Γιώργο Κουτελάκη είναι ο μόνος φορέας που δεν τήρησε τη διαδικασία ούτε τις αποφάσεις που εγκρίθηκαν με ομοφωνία.

Καταγγέλλουμε, λοιπόν, αυτούς που απαξιώνουν την εκλογική διαδικασία με μεθόδους που θέλουν να δυναμιτίσουν το κλίμα και θυμίζουν άλλες εποχές…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s