ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Χωρίς περίπτερα η Πρωτομαγιά στην Πλατεία λόγω του «αυθαιρέτου»

protomagia_kosmos_low
Φωτογραφία neasmyrni.net.gr

Το «αυθαίρετο» λυόμενο, εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Ποιότητα Ζωής» του Γ. Κουτελάκη, εκτός από τις πολλές συζητήσεις που προξένησε, οδήγησε σε οριστική ματαίωση της έκθεσης βιβλίου που επί χρόνια γινόταν κατά τη διάρκεια της Πρωτομαγιάς, αλλά και στην τοποθέτηση περιπτέρων συλλόγων, σωματείων, φορέων κλπ. στην Κεντρική Πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 22 Απριλίου, ο διοργανωτής της Έκθεσης Βιβλίου και πρόεδρος των Ελλήνων Βιβλιοπωλών αντέδρασε στην ύπαρξη του «αυθαίρετου» στο συγκεκριμένο σημείο και προέβη σε καταγγελία της συμφωνίας που είχε με το Δήμο, γνωστοποιώντας ότι δεν θα διοργανώσει την έκθεση και συνεπώς δεν θα στήσει όλα τα περίπτερα που έστηνε κάθε χρόνο.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης, ο διοργανωτής της έκθεσης ενημέρωσε ότι θα κινηθεί νομικά και θα προβεί σε αποστολή εξώδικου στο Δήμο Νέας Σμύρνης. Κατόπιν αυτού ο κ. Τζουλάκης είπε πως η δημοτική αρχή αποδεσμεύει την 25ης Μαρτίου και πως όποιος συνδυασμός ή κόμμα θέλει μπορεί να στήσει εκλογικό περίπτερο όπου θέλει.

Από την πλευρά του ο κ. Κουτελάκης προσπάθησε να υποβαθμίσει το όλο γεγονός και, κρατώντας χαμηλούς τόνους, υπερασπίστηκε την άποψη της παράταξης του, όπως αυτή εκφράστηκε στην ανακοίνωση που εξέδωσε, θεωρώντας υπερβολικές τις αντιδράσεις.

Ακολούθησε μία έντονη συζήτηση και ακούστηκαν πολλές απόψεις για το θέμα. Η κατάληξη πάντως της όλης υπόθεσης είναι ότι φέτος δεν θα υπάρχει Έκθεση Βιβλίου και περίπτερα με εκθέματα στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης κατά τη διάρκεια της Πρωτομαγιάς.

IMG_20190420_155453.jpg
Το λυόμενο το οποίο θα είναι το εκλογικό κέντρο του Γ. Κουτελάκη, που προξένησε αντιδράσεις, συζητήσεις και την ακύρωση της Έκθεσης Βιβλίου

One comment

  1. […] επιστολή αυτή, έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως το χθεσινό ρεπορτάζ των «Ε» στο οποίο είχαμε γράψει ότι δεν θα υπάρξει φέτος […]

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s