ΤΙΝΑ ΤΡΑΚΟΥ: «Ζωγράφου Ώρα για Δουλειά»

1aaa-trakou-tinaΗ Τίνα Τράκου είναι μια καλλιτέχνιδα με ψυχή, ζωή και ηθική υπόσταση. Μια πληθωρική προσωπικότητα  που δίνεται σε όλους και σε όλα. Στη συνέντευξη που μας έδωσε αναφέρεται στην καλλιτεχνική της πορεία, στη Μουσικοθεατρική Παράσταση που ανεβάζει «Η ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ», στον πολιτισμό, στην πολιτική και την υποψηφιότητά της ως Δημοτική Σύμβουλος στο Ζωγράφο, στο συνδυασμό του Β. Θώδα «ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ».

 

Της ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ

 

 • Τίνα, κάνε μου ένα flash back της καλλιτεχνικής σου πορείας

«Βρίσκομαι στον καλλιτεχνικό χώρο, δεκαοκτώ χρόνια. Συνεργάστηκα σε μουσικές σκηνές, σε μεγάλες πίστες, με μεγάλα ονόματα και η πορεία μου γενικά πήγε καλά».

 

 • Έκανες μουσικές σπουδές;

«Έμαθα κι έπαιζα πιάνο και ακορντεόν, έκανα μαθήματα φωνητικής για το τραγούδι και πήρα και το πτυχίο της Αρμονίας».

 

 • Σε ποια Νυχτερινά Κέντρα έχεις δουλέψει και με ποιους έχεις συνεργασθεί;

«Έχω συνεργασθεί με τη Φαντασία, Αστέρια, Σόου-Σέντερ, Διογένη, αλλά και σε μικρότερες πίστες όπως η Νέα Αθηναία και στο Τούνελ και με τον Χριστοδουλόπουλο…»

 

 • Δισκογραφική δουλειά μας ετοιμάζεις;

«Τώρα όχι, γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα. Όμως η πρώτη μου δισκογραφική δουλειά έγινε το 2004. Σημείωσε επιτυχία και η μετέπειτα πορεία, ήταν ανοδική. Η δεύτερη δισκογραφική μου δουλειά έγινε στην Άλφα Ρέκορντ στον Μαρκόγιαννη, όπου και αυτή σημείωση μεγάλη επιτυχία».

 

 • Πιστεύεις ότι ο καλύτερος τρόπος διαφήμισης ενός C.D. γίνεται μέσω “Internet” ή μέσω Ραδιοφώνου;

«Ο έλληνας δεν έχει μάθει ακόμη να χρησιμοποιεί το Internet προκειμένου να ακούσει κάτι που τον ενδιαφέρει. Πιο εύκολος και ευχάριστος τρόπος είναι το Ραδιόφωνο, όπου υπάρχει μεγαλύτερη αμεσότητα με το κοινό».

 

 • Έχεις μια δυναμική και δημιουργική πορεία στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Τι έχεις αποκομίσει απ’ αυτό, τι έχεις εισπράξει και ποια η εμπειρία σου;

«Έχω περάσει ωραίες στιγμές μέσα στη νύχτα, όπου έχω συνεργασθεί, αλλά πέρασα και δυσάρεστα γιατί πάντα υπάρχει ένας άνδρας που σου μπαίνει εμπόδιο στην καριέρα σου… Όμως πάντα υπάρχει και ο παράγοντας τύχη και οι επιλογές που κάνουμε… Όλα παίζουν το  ρόλο τους τελικά».

 

 • Ο Πολιτισμός τι ρόλο παίζει στη ζωή σου;

«Πολιτισμός είναι η Ελλάδα! Ο Πολιτισμός είναι όλη μου η ζωή, γι’ αυτό και ασχολούμαι με τον πολιτισμό, την μουσική, το θέατρο. Πολιτισμός είναι η Ζωγραφική, η Γλυπτική, το βιβλίο, οι τέχνες γενικά είναι Πολιτισμός!»

 

 • «Η ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ» είναι η παράσταση που ανεβάζεις φέτος. Αναφέρσου σ’ αυτή σου τη δουλειά

«Η ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ, είναι μια μουσικοθεατρική παράσταση, όπου την έγραψε ο Τάσος Αλατζάς, στην οποία παίζει κιόλας και αναφέρεται στη ζωή του Βασίλη Τσιτσάνη. Στην αφήγηση ο Τάσος Αλατζάς και η Γιάννα Ζιάνη! Εγώ κρατάω το μεγαλύτερο μέρος της παράστασης, τραγουδώντας επιτυχίες του Τσιτσάνη. Την παράσταση την προωθούμε σε Δήμους. Τελικά τη σύνθεση αυτής της παράστασης την έχει ο Νίκος Παπαδόπουλος».

 

 • Περιοδεία έχεις κανονίσει για το καλοκαίρι εκτός Αθηνών;

«Είμαι σε συζητήσεις, ακόμη…»

 

 • Πολιτισμός-Πολιτική-Εξουσία, είναι τρεις διαφορετικές έννοιες. Εσένα ποια σ’ αντιπροσωπεύει;

«Η Εξουσία είναι ωραίο πράγμα. Άμα έχεις εξουσία, έχεις και πολιτισμό. Αν ασκείς πολιτική, φυσικά υπάρχει και πολιτισμός. Άρα πολιτισμός και πολιτική είναι δύο συγκοινωνούντα δοχεία…»

 

 • 59450183_2365829393478611_6977620559324512256_nΜε την Πολιτική σκέφθηκες να ασχοληθείς ενεργά;

«Αυτή την περίοδο ασχολούμαι με την πολιτική και κατεβαίνω υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Ζωγράφου. Ο λόγος είναι γιατί μου αρέσει να ασχολούμαι με τα κοινά. Να μπορώ  να προσφέρω πράγματα και ικανοποίηση σε κάποιους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Έτσι, μαζί με τον Βασίλη Θώδα, που κατεβαίνει ως υποψήφιος Δήμαρχος με τον συνδυασμό «ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ», θα αγωνισθούμε να βγούμε και να κάνουμε ένα Δήμο Ζωγράφου αγνώριστο και καλύτερο από ποτέ!»

 

 • Αν σου λέγανε να αλλάξεις κάποια πράγματα από την Πολιτική Σκηνή αυτής της χώρας, τι θα ήταν αυτό;

«Θα ήθελα να σταματήσουν να υπάρχουν ψεύτες πολιτικοί, του τύπου άλλα λέμε κι άλλα κάνουμε. Ίσως έτσι η ζωή μας γίνει καλύτερη…»

 

 • Πιστεύεις ότι υπάρχουν σωστοί πολιτικοί σήμερα, για να ασκήσουν σωστή πολιτική στη χώρα μας;

«Πιστεύω ότι όσοι ασχολούνται με την πολιτική, ξεκινούν με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αλλά στην πορεία η ίδια η πολιτική τους διαβρώνει».

 

 • Πιστεύεις ότι με τις επερχόμενες Βουλευτικές Εκλογές, θα αλλάξει προς το καλύτερο η οικονομικοπολιτική κατάσταση της χώρας μας;

«Πιστεύω πως ναι. Και αυτό γιατί παρουσιάζει η αντιπολίτευση ένα καλύτερο πρόσωπο και ένα πολιτικό προφίλ που βοηθάει αυτό στην ψυχολογία του Έλληνα πολίτη».

 

 • Αν θα ήθελες να αλλάξουν κάποια πράγματα προς το καλύτερο, όπως Υγεία-Συντάξεις-Παιδεία και Οικονομία, ποια στρατηγική θα ήθελες να ακολουθηθεί;

«Θα πρέπει στον κάθε τομέα που προανέφερες, να υπάρχει το κατάλληλο άτομο, με τις ανάλογες γνώσεις και με συντηρητικό τρόπο να κάνουν κάποιες τροποποιήσεις. Έτσι πιστεύω ότι θα μπουν τα πράγματα σε μια σειρά και θα αρχίσει η Ελλάδα να βρίσκει το παλιό καλό της προφίλ».

 

 • 54728679_2290716360989915_7278690151797096448_nΚάποτε το Υπουργείο Πολιτισμού έδινε χορηγίες στους καλλιτέχνες για κάποιες δραστηριότητες Πολιτιστικού-Καλλιτεχνικού χαρακτήρα. Τα τελευταία χρόνια έχουν σταματήσει. Πού οφείλεται αυτό;

«Έχουν κοπεί για κάποιους και όχι για όλους. Γιατί; Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται…»

 

 • Πόσο εύκολο ή πόσο δύσκολο είναι κατά τη γνώμη σου, ένας νέος καλλιτέχνης να επιβιώσει στο χώρο σας;

«Αν δεν υπάρχει άλλη δουλειά ή κάποια οικονομική άνεση, τότε δεν μπορείς να ζήσεις μόνον με το επάγγελμα του καλλιτέχνη».

 

 • Στους ανθρώπους τι σε ενοχλεί περισσότερο;

«Το ψέμα… και η υποκρισία… και η τσιγκουνιά στα αισθήματα και η ζήλεια».

 

 • Σ’ αρέσει το ρίσκο;

«Όχι πολύ. Μ’ αρέσει περισσότερο η σιγουριά…»

 

 • Και κλείνοντας , ποια η μεγαλύτερη φιλοδοξία της ζωής σου;

«Τη μεγαλύτερη φιλοδοξία της ζωής μου την πέτυχα. Βρήκα έναν άνθρωπο και ένωσα τη ζωή μου μαζί του. Και αυτός ο άνθρωπος είναι το άλλο μου μισό. Ο άνδρας μου ο Δ. Παναγόπουλος».

60122784_2367455086649375_1880706899779780608_n

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s