ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ: «Ο Σταύρος Τζουλάκης είναι ο Δήμαρχος που ενώνει την πόλη»

tzoulakis_pantazis

Ο Δημήτρης Πανταζής, δημοτικός σύμβουλος Ν. Σμύρνης, εκδότης της εφημερίδας «Φωνή της Νέας Σμύρνης» και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου, απαντά σε ερωτήσεις του εκδότη των «Ε» Κώστα Παπαδάκου

 

Είστε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος ξανά, αυτή την φορά με το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Σταύρου Τζουλάκη. Πριν ακριβώς 5 χρόνια υπήρξατε ο μόνος εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος πέραν του επικεφαλής σας σε Δημοτική Παράταξη της αντιπολίτευσης. Πιο ήταν το κριτήριο που σας οδήγησε σε αυτή την επιλογή;

«Με την απλή αναλογική, το ποσοστό που λάβαμε ως «Συμμαχία Πολιτών» (9,2% – 2.832 ψήφους) και δύο έδρες μας στο Δημοτικό Συμβούλιο με την νέα θητεία αυτομάτως θα γινόντουσαν τέσσερις. Θα ήταν η τρίτη προσπάθεια της συγκεκριμένης παράταξης, πιθανώς με νέο επικεφαλής η οποία όμως ενδεχομένως πολύ δύσκολα να συγκέντρωνε ξανά το συγκεκριμένο ποσοστό… Με τις υπάρχουσες δυνάμεις που θα είχαν παραμείνει καθώς αναμφίβολα υπήρξαν μετεκλογικές απώλειες αλλά και ενδεχόμενες νέες προσθήκες στελεχών λόγω της υψηλής συσπείρωσης στο πρόσωπο ενός επιτυχημένου Δημάρχου όπως του Σταύρου Τζουλάκη, το ποσοστό αυτό πιθανώς να κατέληγε ακόμα και στο μισό.
Με βάση λοιπόν τη κατανομή των εδρών στο Δημοτικό Συμβούλιο της απλής αναλογικής, θα αποκτούσαμε και τη δυνατότητα μετεκλογικής συνεργασίας με την επόμενη διοίκηση του Δήμου. Θεωρώ όμως ότι θα ήταν ανέντιμο να κατεβάσουμε ξανά στις εκλογές ένα μικρό σε ισχύ συνδυασμό, πιθανώς και αποδυναμωμένο, μόνο και μόνο με στόχο την εξ αναγκασμού συνεργασία με τον Δήμαρχο για αντάλλαγμα μια Αντιδημαρχία, ή κάποιες θέσεις σε Νομικά Πρόσωπα. Κάποιοι ενδεχομένως να το έχουν ήδη σκεφτεί και εργαστεί μεθοδικά πάνω σε αυτό, όχι όμως εμείς.
Θεωρώ πιο έντιμο να ενισχύσεις με την συμμετοχή σου ως ομάδα την υπάρχουσα διοίκηση που πάει για επανεκλογή και μέσα από την εκλογή σας σε αυτή να δοθεί η δυνατότητα να συμπληρώσεις το δικό σου λιθαράκι στην εξέλιξη της πόλης που γεννήθηκες, ζεις και υπέρ αγαπάς.»

 

57502831_2337321139880045_3164371800196907008_nΚάποιοι ενδεχομένως να πουν πως ύστερα από χρόνια αντιπολίτευσης κάνατε στροφή στην συμπολίτευση. Πως απαντάτε σε αυτό;

«Για όσους δεν τον γνώριζαν, στον τρόπο σκέψης που έχω ο πατέρας μου Αντώνης Πανταζής έπαιξε τεράστιο ρόλο! Ο συνδυασμός των εμπειριών ζωής του ως δικηγόρος, εκδότης της εφημερίδας που σήμερα συνεχίζω προς τιμήν του ονόματος του αλλά και η συμμετοχή του στα κοινά είτε ως Δημοτικός Σύμβουλος είτε ως υποψήφιος Δήμαρχος, με επηρέασαν συγκεκριμένα.
Η αντιπολίτευση που κλήθηκα να κάνω ως επικεφαλής πλέον της δημοτικής μας παράταξης έχοντας μόλις 4 μήνες συμμετοχή στο δημοτικό συμβούλιο ήταν εμπεριστατωμένη, άνευ λαϊκισμού και πάντοτε με επιχειρηματολογία και στα πλαίσια του εφικτού αντικειμενικότητα. Από μένα δεν θα διαβάσετε ποτέ υπερβολές και fake news διότι απλούστατα λειτουργώ ερευνώντας το θέμα πάντοτε ως δημοσιογράφος με υπευθυνότητα στα γραφόμενα μου.
Η συμμετοχή μου σε όργανα διοίκησης του Δήμου, όπως η Οικονομική Επιτροπή, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που αφορά περιπτώσεις δημοσίων έργων και γενικότερης παρέμβασης στον ιστό της πόλης, τον παιδικό σταθμό της Εθνικής Στέγης, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή όπου έμαθα πλέον πως λειτουργεί η νομοθεσία και η όλη διαδικασία λειτουργίας τους, με βοήθησε να πάρω κάποιες αποφάσεις. Ή θα βρίσκομαι σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο ως εκπρόσωπος των συμπολιτών μας, ή πολύ απλά θα έπαιζα τον ρόλο μου ως αντιπολίτευση για προσωπική μου εξέλιξη, σε ενδεχόμενο μετασχηματισμό της Δημοτικής μου Παράταξης. Προτίμησα το πρώτο και να είμαι χρήσιμος για την πόλη μας, τη Νέα Σμύρνη. Ορισμένες φορές πρέπει να βάζουμε το εμείς πάνω από εγώ».

 

Στις εκλογές του Μαΐου ζητάτε από τους πολίτες να σας επανεκλέξουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, πως βλέπετε βάση της εμπειρίας σας ως συμμετέχων στα κοινά από το 2010 τους νέους συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου;

«Από όσο έχω γνωρίσει τους συνυποψηφίους μου έχοντας συζητήσει μαζί τους, είμαι πεπεισμένος πως ο Σταύρος Τζουλάκης έχει κάνει πολύ καλές επιλογές σε όλους και ιδιαίτερα συγκεκριμένες από αυτές είναι εξαιρετικά αξιόλογες! Είναι νέα πρόσωπα στα κοινά με επιτυχία στον τομέα τους επαγγελματικά, πολλοί εκ των οποίων μάλιστα είναι και νέοι ηλικιακά! Είναι πραγματικά αδικία ένα τέτοιο δυνατό ψηφοδέλτιο γεμάτο ένα σωρό ικανούς και άξιους ανθρώπους να έχει την ατυχία να συμπίπτει με την εφαρμογή της απλής αναλογικής και να μην εκλέγει 25 Δημοτικούς Συμβούλους όπως πριν. Πιστεύω ακράδαντα πως ο Δήμαρχος πραγματικά εννοεί αυτό που είπε στον απολογισμό του στην εκδήλωση στο Σπόρτινγκ πως νιώθει ο γεφυροποιός με την γενιά που θα διοικήσει τον Δήμο μας για τα επόμενα 20 χρόνια».

karpenisi
Με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Νέας Σμύρνης Μιχάλη Χρηστάκη στο συνέδριο «Οργάνωση και διοίκηση των Ο Τ.Α. μετά τόν Κλεισθένη»

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s