ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών για τις εκλογές

Οι 2 τελικοί διεκδικητές για την Περιφέρεια Αττικής, ο νικητής Γιώργος Πατούλης και η ηττημένη νυν Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου προέβησαν σε δηλώσεις σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών. Δηλώσεις έκανε επίσης και ο Γιάννης Σγουρός, ο οποίος τερμάτισε τρίτος στο Α’ γύρο.

 

Δήλωση Γιώργου Πατούλη με αφορμή την εκλογική του νίκη στην Περιφέρεια Αττικής

patoulis_win

«Πολίτες της Αττικής! Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τη μεγάλη νίκη! Σας ευχαριστώ για την στήριξη και την εμπιστοσύνη σας. Σας ζήτησα μια δυνατή εντολή και μου τη δώσατε. Σας ζήτησα να κάνουμε μια νέα αρχή για την Αττική και το πετύχαμε.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
Τώρα είναι η σειρά μου να σας δικαιώσω για την εμπιστοσύνη σας. Να δουλέψω για την Αττική και τους κατοίκους της. Θέλω να σας δώσω μια υπόσχεση. Δεν θα σας απογοητεύσουμε! Θα δουλέψουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας για να κάνουμε αυτό τον ευλογημένο τόπο κάθε μέρα καλύτερο.
Εγώ και οι συνεργάτες μου θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να επιστρέψει στην Αττική το χαμόγελο, η αισιοδοξία, η αυτοπεποίθηση, η περηφάνια. Σας υπόσχομαι ότι θα δουλέψουμε, σκληρά και με σχέδιο. Χωρίς να χάσουμε ούτε μια μέρα, γιατί η Αττική δεν έχει χρόνο για χάσιμο.
Θέλουμε να δώσουμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα. Αλλά και να ενώσουμε τους πολίτες της Αττικής. Σήμερα δεν νίκησε μόνον η παράταξη μας. Σήμερα νίκησε η ενότητα. Σήμερα γκρεμίσαμε τις διαχωριστικές γραμμές που κάποιοι πήγαν να βάλουν ανάμεσά μας.
Στην ενότητα των πολιτών της Αττικής, θα στηρίξουμε την προσπάθειά μας για την επανεκκίνηση που θέλουμε να πετύχουμε. Γιατί η μεγαλύτερη μου φιλοδοξία αυτή τη στιγμή είναι σε τέσσερα χρόνια να μπορώ να σας κοιτάζω στα μάτια επειδή θα έχω τιμήσει με το έργο μου, την εμπιστοσύνη σας.
Θέλω να συγχαρώ όλους τους υποψήφιους περιφερειάρχες για τον αγώνα που έδωσαν και να τους διαβεβαιώσω ότι στο πρόσωπό τους δεν βλέπω χθεσινούς αντιπάλους, αλλά μελλοντικούς συνεργάτες στον αγώνα για μια καλύτερη Αττική.
Ευχαριστώ όσους βρέθηκαν κοντά μου στην δύσκολη αυτή αναμέτρηση. Τα στελέχη του συνδυασμού μου, τους στενούς μου συνεργάτες, τους εκατοντάδες εθελοντές μας σε όλη την Αττική.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη για την στήριξή του. Και να τον διαβεβαιώσω ότι θα είμαι και εγώ δίπλα του στον αγώνα του για μια καλύτερη και πιο φωτεινή Ελλάδα. Πολίτες της Αττικής, ο εκλογικός αγώνας τελείωσε. Τώρα ξεκινάει ο αγώνας για μια καλύτερη Αττική.
Να λύσουμε τα προβλήματα της. Να γιατρέψουμε τις πληγές της. Να μην ξαναζήσουμε τραγωδίες όπως αυτές που μας πλήγωσαν. Να κάνουμε τους κατοίκους της Αττικής ξανά περήφανους.
Στον αγώνα αυτό σας θέλω όλους δίπλα μου. Απ’ όπου και αν προέρχεστε, ό,τι κι αν ψηφίσατε σε αυτές εκλογές. Η επόμενη μέρα στην περιφέρεια Αττικής θα είναι γραμμένη με τα χρώματα της ενότητας, της συνεργασίας, του αλληλοσεβασμού.
Αρκετά διχαστήκαμε, αρκετά ταλαιπωρηθήκαμε. Τώρα προχωράμε μπροστά! Ξεκινάμε ένα νέο ταξίδι! Με όλους τους πολίτες. Με πίστη στην Αττική, στην πατρίδα μας, στους ανθρώπους της.
Ξεκινάμε, για μια Αττική αντάξια της ιστορίας και του πολιτισμού της! Για μια Ελλάδα, δυνατή και περήφανη.
Συνεχίζουμε μαζί.
Συνεχίζουμε δυνατά!
Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!»

 

Δήλωση της απερχούσας Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου

5cf41cb42500001107dbe035

«Σταθήκαμε όρθιοι, σταθήκαμε όρθιες, σε πείσμα της κακοφωνίας, της παραπληροφόρησης και της εργαλειοποίησης δύο εθνικών τραγωδιών»
«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, όλους τους πολίτες της Αττικής, που μας τίμησαν με την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους.
Έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στη βάση του έργου που υλοποιήσαμε για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας και την εδραίωση δομών κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.
Σταθήκαμε όρθιοι, σταθήκαμε όρθιες, σε πείσμα της κακοφωνίας, της παραπληροφόρησης και της εργαλειοποίησης δύο εθνικών τραγωδιών.
Θέλω την ίδια στιγμή να απευθυνθώ και σε εκείνους και εκείνες που δεν καταφέραμε να πείσουμε για το έργο μας, και προτίμησαν είτε την αποχή είτε μια άλλη πολιτική και αισθητική επιλογή για τη διαχείριση του μέλλοντός μας στην Περιφέρεια Αττικής τα επόμενα χρόνια.
Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι η δική τους αυστηρή κρίση θα μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτερες και καλύτεροι, ώστε να σταθούμε δίπλα τους με περισσότερα αποτελέσματα στο μέλλον.
Η απλή αναλογική απαιτεί συνθέσεις, συνεννόηση, συνεργασία, κοινό τόπο και προγραμματικές συγκλίσεις, για να δρομολογήσουμε άμεσα αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα της Περιφέρειας Αττικής. Και για να μην χαθούν όσα πετύχαμε.
Σε ό, τι με αφορά, θα συνεχίσω να το κάνω πράξη. Για όλα τα μεγάλα ζητήματα που έχουμε μπροστά μας, χρειάζεται συναινετική λήψη αποφάσεων, με τις άλλες παρατάξεις και θέλω να σας πω ότι δεν θα περιμένω την ημερολογιακή αλλαγή θητείας, την 1η Σεπτεμβρίου. Ήδη έχω καλέσει τον κ. Πατούλη, αφενός για να τον συγχαρώ αλλά και για να του ανακοινώσω ότι τις επόμενες μέρες θα ζητήσω να τον συναντήσω καθώς και τους υπόλοιπους επικεφαλής για να δούμε μία σειρά από θέματα που τώρα πια θέλουν συμφωνία και συναίνεση. Δυστυχώς δεν ήταν σε θέση να μου απαντήσει, δεν σήκωσε το τηλέφωνο. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες και δεν μπορούν να περιμένουν.
Δεσμεύομαι για τη διασφάλιση – σηκώνοντας το γάντι από τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης – ενός έργου που για πρώτη φορά έγινε στην Περιφέρεια Αττικής:
Του κοινωνικού δικτύου αλληλεγγύης, των υποδομών που όφειλαν να είχαν γίνει εδώ και χρόνια, τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και της μεσαίας τάξης.
Φίλες και φίλοι, αγαπητοί μας συμπολίτες,
Μαζί με τις προοδευτικές δυνάμεις που συσπειρώνονται γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, ώστε να μην ξαναπέσει, όχι η Αττική, η πατρίδα ολόκληρη στα χέρια εκείνων που την οδήγησαν στην εθνική καταστροφή της χρεοκοπίας και των Μνημονίων, χωρίς ποτέ να δείξουν κατανόηση και φροντίδα για όσες και όσους βρέθηκαν στο περιθώριο και δοκιμάστηκαν.
Έχουμε την ηθική υποχρέωση να αποτρέψουμε την επέλαση ενός ακραίου κοινωνικού κυνισμού, και ενός πολιτικού ρεβανσισμού που γυρίζει την πατρίδα μας στο πιο σκοτεινό παρελθόν της πρόσφατης Ιστορίας μας. Θα είμαστε εδώ.
Σας ευχαριστώ όλους και όλες από καρδιάς».

 

Δήλωση Γ. Σγουρού για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Περιφέρεια Αττικής

sgouros_ekloges

«Θα ήθελα να συγχαρώ τον Γ. Πατούλη και την Παράταξή του για την επικράτησή του στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Περιφέρεια Αττικής.
Ωστόσο δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι ο νέος εκλογικός νόμος έχει ήδη δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα μπορούσε κανένας να φανταστεί.
Η αποχή που καταγράφηκε στον β’ γύρο των εκλογών, που στην Αττική από το 40 % περίπου εκτοξεύτηκε στο 60 %, «φωνάζει» ότι απαιτούνται αλλαγές που θα διασφαλίζουν τη μεγαλύτερη δυνατή δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών.
Η σύνθεση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου – όπου δεν υπάρχει πλειοψηφία από μία Παράταξη – θα απαιτήσει συναινέσεις και προγραμματικές συγκλίσεις στο φως της ημέρας, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος που όλοι οι αυτοδιοικητικοί κρούαμε εδώ και μήνες, των υπόγειων συναλλαγών ή της ακυβερνησίας.
Η Παράταξή μας θα είναι παρούσα την επόμενη μέρα και με τις δυνάμεις της θα αγωνιστεί ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος για την Αττική αλλά και για να καταγγείλει οποιαδήποτε απόπειρα εκμαυλισμού της αυτοδιοίκησης».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s