ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Ξεκινά 18 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης

62244012_2157129061002862_2969565136055959552_n

Την Τρίτη 18 Ιουνίου ξεκινά το φετινό πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης. Οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων περιμένουν περισσότερα από 450 παιδιά τα οποία θα συμμετάσχουν στις πολλές και διαφορετικές νέες δράσεις που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα. Φέτος συμπληρώνονται 21 χρόνια Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, ενός από τα πιο δημοφιλή προγράμματα που διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Η Δημιουργική Απασχόληση πραγματοποιείται στα σχολικά συγκροτήματα 1ο Κοραή 20, 2ο Αγίας Σοφίας και Βοσπόρου 78 και για το τμήμα νηπίων στο 9ο Νηπιαγωγείο Αγίας Σοφίας και Βοσπόρου 78. Θα ξεκινήσει στις 18 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 19 Ιουλίου. Τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα προσέρχονται καθημερινά από τις 9 το πρωί και φεύγουν στις 14.30 – η προσέλευσή τους μπορεί να γίνεται από τις 7.30 ως τις 9.00.

Όπως μας δήλωσε ο Πρόεδρος Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης Βαγγέλης Χατζατουριάν «Οι φετινές δραστηριότητες είναι ιδιαίτερα πλούσιες περιλαμβάνοντας μουσικά παιχνίδια, εργαστήρια τέχνης και ζωγραφικής, χορό, θεατρικό αυτοσχεδιασμό και παιχνιδοδημιουργία. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία –όπως κάθε χρόνο- να γυμναστούν, να παίξουν και να διασκεδάσουν με την καθοδήγηση εξειδικευμένων καθηγητών φυσικής αγωγής, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα μαθήματα συναισθηματικής αγωγής, αλλά και το παιχνίδι με βιωματικά στοιχεία που πραγματοποιείται από ειδικούς παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και εμψυχωτές. Οι ομαδικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν επιμορφωτικές εκδρομές, θεματικές δράσεις αλλά και διασκεδαστικές βόλτες στην πόλη που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία εντός, αλλά και εκτός των τειχών, όπως στον κινηματογράφο Σπόρτιγκ, στο Άλσος Νέας Σμύρνης, στο Ψηφιακό Μουσείο Νέας Σμύρνης και στο Allou Fun Park, στο Αττικό Πάρκο και στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Η καινοτόμα δράση που πραγματοποιήθηκε το 2017 με μεγάλη επιτυχία θα επαναληφθεί και φέτος, αφιερώνοντας τη χρονιά στα παιδιά όλου του κόσμου, με σκοπό την προσφορά σε όλα εκείνα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και έχουν ανάγκη υποστήριξης. Κάποιοι από τους μαθητές δημοτικού που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα αναλάβουν να γράψουν κείμενα και να συντάξουν τα θέματα μιας συλλεκτικής έκδοσης εφημερίδας η οποία θα δοθεί στους γονείς με συμβολικό αντίτιμο. Στόχος είναι να συγκεντρωθεί χρηματικό ποσό που θα δοθεί σε παιδιά της πόλης μας που οι γονείς τους αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες».

 

(Φωτογραφίες αρχείου)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s