Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου στις εκδηλώσεις μνήμης του Τέλλου Άγρα

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα , ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος παρευρέθη στις επετειακές εκδηλώσεις  μνήμης και τιμής στους Γαργαλιάνους  Μεσσηνίας στην μνήμη του Μακεδονομάχου Σαράντου Αγαπηνού  (Καπετάν Τέλλου  Άγρα) για την ηρωική του θυσία υπέρ της πατρίδος.

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον  ανδριάντα  του Μακεδονομάχου ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφανιών από τους βουλευτές του νομού, τους Δημάρχους, τους επίσημους και τους εκπροσώπους συλλόγων, ενώσεων και οργανώσεων.

Ακολούθησε  παρέλαση των σημαιών των σχολείων, της Δημοτικής Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων και των χορευτικών τμημάτων των τοπικών συλλόγων με κατάληξη την κεντρική πλατεία ενώ μετά τον χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Τριφυλίας και την επετειακή ομιλία από την Ιωάννα- Σουλτάνα Κοτσώρη, διδάκτωρ Αρχαίας Ηθικής Φιλοσοφίας, διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ακολούθησε  παρουσίαση παραδοσιακών χορών από Πολιτιστικούς και Μορφωτικούς συλλόγους της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις προς τιμήν του καταγόμενου από τους Γαργαλιάνους Μακεδονομάχου Σαράντη Αγαπηνού (Τέλλου Άγρα) πραγματοποιούνται  κάθε χρόνο, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου (φέτος το 2ο λόγω εκλογών)  και η θυσία του στην Καρυδιά Έδεσσας έχει δημιουργήσει άρρηκτους δεσμούς του τοπικού Δήμου με τον Δήμο Έδεσσας.

Αυτός είναι ο λόγος που στις εκδηλώσεις προσκλήθηκε και συμμετείχε  όπως κάθε χρόνο  ο Δήμαρχος Έδεσσας  Δημήτρης Γιάννου καθώς και ο καταγόμενος από την Βέροια Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s