ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟ: 1 με 14 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις «Φαληρικά 2019»

falirika

Ξεκινούν την 1η Σεπτεμβρίου «Τα Φαληρικά 2019», το πολιτιστικό ραντεβού, που έχει γίνει πλέον θεσμός στο Παλαιό Φάληρο και που οργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου. Τα  ΦΑΛΗΡΙΚΑ 2019 θα πραγματοποιηθούν και φέτος στην παραλία του  στο Μπάτη έως και τις 14 Σεπτεμβρίου. Η είσοδος είναι δωρεάν, με προαιρετική «υποχρέωση» λίγα τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου.

 

Για το πολιτιστικό αυτό γεγονός ο δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος είπε:

«Σε μια χρονιά σημαδιακή για τα πολιτικά πράγματα της χώρας, η έναρξη των «Φαληρικών 2019» συμπίπτει με την τυπική ανάληψη των καθηκόντων μου που απορρέουν από τη θέση ευθύνης του Δημάρχου.
Η σύμπτωση δεν είναι τυχαία, αλλά αντιθέτως ενέχει τον συμβολισμό της βαρύτητας που αποδίδουμε στον Πολιτισμό και την αναγνώρισή του ως κεφαλαιώδους τομέα.
Φέτος συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τη θεσμοθέτηση των «Φαληρικών», θεσμό τον οποίο συνεχίζουμε ως κληροδότημα από τον Δήμαρχο Διονύση Χατζηδάκη.
Εκείνο που υποσχόμαστε είναι ότι με βάση αυτόν τον θεσμό, θα εμπλουτίσουμε και θα διευρύνουμε το πολιτιστικό γίγνεσθαι με προτάσεις που θα εστιάζουν στην καινοτομία, αναλαμβάνοντα εναργείς πρωτοβουλίες οι οποίες θα πρωτοστατούν και δεν θα μιμούνται, θα προσθέσουν και δεν θα αποδομούν, ενταγμένες εν τέλει σε μια λογική μακράν αυτής του ατελούς εντυπωσιασμού.
Η σπουδαία τέχνη είναι πάντα ανοιχτόμυαλη, δεν αρκείται στο λίγο επιδιώκει το βέλτιστο και αυτή ακριβώς η αρχή θα αποτελέσει βασική πηγή έμπνευσης της γενικότερης πολιτικής μας στο Δήμο.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του Δήμου (LINK)

falirika-4

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s