Η Νεοσμυρνιά Λίνα Κωνσταντινοπούλου Γενική Γραμματέας του EuroRAP

lina-headshot

Όπως ανακοινώθηκε από το EuroRAP (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Οδικής Κυκλοφορίας) η κ. Λίνα Κωνσταντινοπούλου ανέλαβε τη θέση της Γενικής Γραμματέως. Πρόκειται για μία ιδιαίτερης σημασίας θέση, από την οποία ελέγχονται και αξιολογούνται όλοι οι οδικοί άξονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Λίνα Κωνσταντινοπούλου είναι Νεοσμυρνιά, ένθερμη φίλη της ομάδας του Πανιώνιου. Ζει μόνιμα εδώ και πολλά χρόνια στις Βρυξέλλες, όπου εργάζεται σε υψηλές στελεχιακές θέσεις οργανισμών. Πριν την αναχώρηση της για το εξωτερικό είχε βοηθήσει σημαντικά στη διοργάνωση των Ευρωπαϊκών Αγώνων της ομάδας ποδοσφαίρου του Πανιωνίου, κατά τα έτη 2003 και 2004.

Η ανακοίνωση από την επίσημη ιστοσελίδα του EuroRAP: «Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα αξιολόγησης της οδικής κυκλοφορίας (EuroRAP) όρισε ως Γενική Γραμματέα τη Λίνα Κωνσταντινοπούλου στις Βρυξέλλες.
Προηγουμένως, εργάστηκε για περισσότερα από 10 χρόνια σε ανώτερες διοικητικές θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση Προμηθευτών Αυτοκινήτων (CLEPA) και στην ERTICO – ITS Europe. Έχει συμμετάσχει στη διαχείριση διαφόρων πλατφόρμων, καινοτομιών και πολιτικών, καθώς και σε ευρύ φάσμα ευρωπαϊκών ερευνητικών έργων στον τομέα των μεταφορών και των ΤΠΕ».

Ο πρόεδρος της EuroRAP και ο Διευθυντής Διεθνών Δημόσιων Υποθέσεων του Royal Dutch Touring Club (ANWB), Ferry Smith, δήλωσε: «Το Διοικητικό Συμβούλιο αναγνωρίζει το άριστο ιστορικό της Lina για την ηγεσία, την εμπειρία και την εμπειρία στον τομέα αυτό. Πιστεύουμε ότι θα συμβάλει σημαντικά τα επόμενα χρόνια στην αξιολόγηση της οδικής ασφάλειας στην Ευρώπη και ταυτόχρονα θα ενισχύσει το σχεδιασμό και τη λειτουργία ‘δρόμων που τα αυτοκίνητα μπορούν να διαβάσουν’ προς το όραμα της Συνεταιριστικής, Συνδεδεμένης, Αυτοματοποιημένης και Αυτόνομης Κινητικότητας».

Στις πρώτες δηλώσεις της η κ. Κωνσταντινοπούλου ανάφερε: «Ανυπομονώ να ενωθώ στην ομάδα του EuroRAP και να συνεργαστώ μαζί τους. Το EuroRAP στοχεύει στη μείωση του θανάτου και του σοβαρού τραυματισμού μέσω ενός προγράμματος συστηματικής αξιολόγησης του κινδύνου, προσδιορίζοντας τις μεγάλες ελλείψεις που μπορούν να αντιμετωπιστούν με πρακτικά μέτρα βελτίωσης των οδών. Μέσω των συνεργασιών με τους υπεύθυνους για ένα ασφαλές οδικό δίκτυο – την κοινωνία των πολιτών, τις αυτοκινητιστικές οργανώσεις, τους κατασκευαστές αυτοκινήτων και τις οδικές αρχές – προωθούμε ενεργά μια Ευρώπη χωρίς δρόμους υψηλού κινδύνου».

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s