Μήνυμα του Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης Συμεών προς μαθητές και μαθήτριες

neas-smirnis-simeon

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ.κ. Συμεών έστειλε το ακόλουθο μήνυμα προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων της Ιεράς Μητρόπολης.

Αγαπητά μου Παιδιά,
Οι καλοκαιρινές διακοπές αποτελούν και πάλι παρελθόν. Από σήμερα αρχίζει ο αγώνας σας για κατάρτιση, για μάθηση, για γνώση. Ένας όμορφος αγώνας που απαιτεί, ωστόσο, κόπο και προσπάθεια. Άλλωστε τα καλά και ωφέλιμα για να τα αποκτήσουμε χρειάζεται να εργαστούμε και να μοχθήσουμε.

Το νέο σχολικό έτος ξεκινά με μια ιερή πράξη, τον Αγιασμό. Αυτό σημαίνει θερμή προσευχή προς τον Θεό και Πατέρα μας. Του ζητάμε να ευλογήσει το ξεκίνημά σας. Να σάς χαρίσει δύναμη και φώτιση ολόκληρη τη σχολική χρονιά.

Καθώς, λοιπόν, σάς βλέπω νοερά όλους σας, τους καλούς καθηγητές, [τους καλούς δασκάλους] σας, τους σεβαστούς γονείς σας και σάς τα ίδια, την ευλογημένη αυτή ώρα, σάς απευθύνω τις πιο εγκάρδιες ευχές μου. Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός να σάς χαρίζει υγεία, φωτισμό, κουράγιο και ενθουσιασμό στις προσπάθειές σας για την κατάκτηση της γνώσης.

Να θυμάστε πάντοτε ότι τώρα, στα μαθητικά σας χρόνια, θεμελιώνετε το μέλλον σας. Βάζετε τις βάσεις και δημιουργείτε τις προϋποθέσεις για να προκόψετε στη ζωή σας.

Όλοι μας, οι γονείς σας, οι καθηγητές [οι δάσκαλοί] σας, αλλά και εμείς οι πνευματικοί σας πατέρες, προσβλέπουμε στην επιτυχία σας.

Καλή χρονιά! Γεμάτη από υγεία, χαρά και προκοπή.

Ο Κύριος Ιησούς να είναι πάντοτε στο πλευρό σας.

Με πολλή πατρική αγάπη

ο Επίσκοπός σας

 †  Ο  ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΥΜΕΩΝ


 

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης

Η Ιερά Μητρόπολη με ανακοίνωση της ενημερώνει ότι α­πό την 1η Σε­πτεμ­βρί­ου αρχι­σαν οι εγ­γρα­φές στη Σχο­λή Βυ­ζαν­τι­νής Εκκλη­σι­α­στι­κής Μου­σι­κής της Μητρόπολης.

Στη Σχο­λή μπο­ρούν να φοι­τή­σουν μα­θη­τές από την ηλι­κί­α τῶν 12 ετών και άνω. Η φοί­τη­ση εί­ναι πεν­τα­ε­τής και χο­ρη­γείται πτυ­χί­ο α­να­γνω­ρι­σμέ­νο α­πό το Κρά­τος (Υπουρ­γείο Πολιτισμού).

Όσοι ἐν­δι­α­φέ­ρον­ται μπο­ρούν να ζη­τούν πλη­ρο­φο­ρί­ες από το γρα­φείο της Σχο­λής, Αγί­ου Αν­δρέ­ου 14, Νέ­α Σμύρ­νη (δί­πλα στο γή­πε­δο του Πα­νι­ω­νί­ου) και στο τη­λέ­φω­νο 2109331667 κα­τά τις ώρες λει­τουρ­γί­ας της Σχο­λής (Δευ­τέ­ρα, Τρί­τη και Τε­τάρ­τη, 6-8 μ.μ.)

 ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s