2ο ECO PARK Φεστιβάλ από την Tetra Pak στην Πλατεία Ν. Σμύρνης 21-22/9/2019

logo_ecopark

Το φεστιβάλ ανακύκλωσης ECO PARK, με χορηγό την Tetra Pak συνεχίζει και φέτος απόλυτα ανανεωμένο με δυναμική την παρουσία του σε κεντρικές πλατείες της Αττικής μετά τη μεγάλη του επιτυχία το 2018.

Το φεστιβάλ ECO PARK, απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες και φιλοδοξεί να βοηθήσει τους πολίτες να καλλιεργήσουν μια υπεύθυνη στάση απέναντι στη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και να τους μυήσει στην προστασία του περιβάλλοντος και τη σωτηρία του πλανήτη.

Έχει σκοπό να εκπαιδεύσει το κοινό για τα οφέλη της ανακύκλωσης και την αναγκαία για το περιβάλλον επαναχρησιμοποίηση των προϊόντων για ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον για όλους μας.

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου η κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, θα μεταμορφωθεί σε ένα πάρκο ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης και δράσης για παιδιά και γονείς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά από διαδραστικά παιχνίδια (digital και μηχανικά), όπου το κοινό θα μάθει για την ανακύκλωση, την κυκλική οικονομία, θα ζήσει την εμπειρία του ταξιδιού μιας χάρτινης συσκευασίας στον κόσμο και τη μετατροπή της σε νέο χρηστικό υλικό, θα απαντήσει σε ερωτήσεις και θα κερδίσει δώρα, ενώ παράλληλα θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει μικρά και μεγάλα δώρα.

Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ ενώ για τη συμμετοχή στα παιχνίδια του φεστιβάλ απαραίτητο είναι το κοινό να προσκομίσει άδειες συσκευασίες Tetra Pak.

Η Tetra Pak, χορηγός του φεστιβάλ, είναι η κορυφαία εταιρεία λύσεων επεξεργασίας και συσκευασίας τροφίμων στον κόσμο. Συνεργαζόμενη στενά με τους πελάτες και προμηθευτές, παρέχει ένα ευρύ φάσμα από ασφαλή, καινοτόμα και φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα που ανταποκρίνονται καθημερινά στις ανάγκες εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων σε περισσότερες από 160 χώρες. Στο πλαίσιο της στρατηγικής βιωσιμότητας δημιουργεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον και την κοινωνία με στόχο μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

krikrisΓια τη δράση, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Γιώργος Κρικρής, δήλωσε: «Η σχολική χρονιά ξεκινάει με προτεραιότητα την ανακύκλωση. Δημιουργούμε δράσεις και ευκαιρίες ευαισθητοποίησης για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων.
Μέσα από βιωματικά παιχνίδια προσπαθούμε να εντάξουμε τα παιδιά στη διαδικασία της ανακύκλωσης, ανακαλύπτοντας με εκπαιδευτικές μεθόδους την αξία που έχει για την καθημερινότητα μας».

 

ECOPARK

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s