ΑΡΘΡΟ: Κάτι νέο συμβαίνει εκεί στο χώρο της κεντροαριστεράς!

tsouxnikas
Tου Ηλία Τσουχνικά (*)

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα την Κυριακή στο φεστιβάλ της νεολαίας του κόμματος, περιλάμβανε και μια μεγάλη ανοιχτή πρόσκληση συστράτευσης στην πλατιά βάση των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών αυτής της χώρας.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο το τελευταίο διάστημα, ακούμε, ότι ξεκίνησαν στον χώρο της κεντροαριστεράς μια σειρά από διάφορες πολιτικές ζυμώσεις. Στις πολιτικές αυτές ζυμώσεις, από ότι πληροφορούμαστε, συμμετέχουν και πολλά επιφανή στελέχη όλων των τάσεων (προεδρικοί, 53, κα) του ΣΥΡΙΖΑ και όπως πάντα συμβαίνει οι πιο ενδιαφέρουσες & οι ποιό ελπιδοφόρες ζυμώσεις είναι αυτές που γίνονται στις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί που συναντώνται η πολιτική με την κοινωνία.

 

Ένα νέο εγχείρημα κυοφορείται!!!

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, κυκλοφορεί μια φήμη ότι επιχειρείται μια μεγάλη σύμπραξη πολιτικών στελεχών με στελέχη της ελεύθερης αγοράς και των παραγωγικών τάξεων, για την δημιουργία μιας «κίνησης πολιτών», που θα κινείται στον ευρύτερο χώρο του προοδευτικού δημοκρατικού ριζοσπαστικού κέντρου.

Το εγχείρημα αυτό, σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, απευθύνεται σε όλους εκείνους τους πολίτες που κινούνται στον χώρο του προοδευτικού, ριζοσπαστικού, δημοκρατικού κέντρου και αποζητούν όχι μόνο την ενδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω μιας μεγάλης και αναγκαίας διερεύνησης, αλλά και ένα ανοιχτό κόμμα σε ρόλο πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Ένα κόμμα που θα αφουγκράζεται διαρκώς την κοινωνία, θα είναι ανοιχτό σε διαφορετικές τάσεις και απόψεις, θα είναι θετικό και δεικτικό στις αναγκαίες συγκλίσεις και συνεργασίες με κοινωνικά ρεύματα όπως: της οικολογίας, της πράσινης ανάπτυξης, της κλιματικής αλλαγής, του προοδευτικού και δημοκρατικού κέντρου, κα.

 

Ποιοι συμμετέχουν στην κίνηση πολιτών «Προοδευτικό Δημοκρατικό Κέντρο»;

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στην κίνηση αυτή συμμετέχουν: πρώην στελέχη των ΑΝΕΛ, παλαιοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, ανένταχτοι αριστεροί, τεχνοκράτες φιλοπροσκείμενοι στο ΣΥΡΙΖΑ, αριστεροί ιδεαλιστές, κα, συνενώνονται – συνασπίζονται μέσω της κίνησης πολιτών «προοδευτικό δημοκρατικό κέντρο» για να αποτελέσουν ίσως τον πιο εντυπωσιακό χαρτογραφημένο πόλο στο μεγάλο πάζλ του ΣΥΡΙΖΑ…

 


(*) Ο Ηλίας Τσουχνικάς είναι Δημοσιογράφος-Συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη ΗΠΑ το 1972 από μετανάστες γονείς. Σπούδασε δημοσιογραφία στην Ελλάδα και στην Αμερική. Εργάστηκε σε πολλά μεγάλα μέσα ενημέρωσης και εδώ και δέκα χρόνια είναι εκδότης της FREE PRESS εφημερίδας ΑΛΗΘΕΙΑ και του περιοδικού ΦΑΣΜΑ που κυκλοφορούν στα Βόρεια προάστια της Αθήνας. Διατέλεσε πολλά χρόνια Πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Μελισσιών και του συλλόγου Φίλοι του δάσους και περιβάλλοντος. Παράλληλα είναι ερευνητής συγγραφέας με πολλές εκδώσεις στο ενεργητικό του. Επίσης στο κέντρο της πόλης των Μελισσιών διατηρεί κατάστημα χρωμάτων μαζί με τον αδελφό του. 


 

Το άρθρο είναι αναδημοσίευση από το Edisorama.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s