ΔΗΜΟΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ: Τόνοι στρωμάτων και μπάζων σε ξεχωριστή επεξεργασία εκτός ΧΥΤΑ

IMG_0978

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης, ακολουθώντας τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ελληνική Νομοθεσία που αφορά την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων από εκσκαφές- κατεδαφίσεις και στρώματα, αλλά και στην προσπάθεια του να πετύχει χωριστή διαλογή αποβλήτων μειώνοντας τις δαπάνες αποκομιδής, έχει συνάψει συνεργασίες με φορείς ανακύκλωσης αποβλήτων από εκσκαφές- κατεδαφίσεις και στρωμάτων, προκειμένου αυτά να μην καταλήξουν σε ΧΥΤΑ.

Η συνεργασία αυτή είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί τόνοι οικιακών στρωμάτων και οικοδομικών αποβλήτων, να προωθηθούν για επεξεργασία εκτός ΧΥΤΑ, κάτι που εκτός από φιλικό προς το περιβάλλον, είναι και οικονομικά συμφέρον για το Δήμο.

Όπως δήλωσε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης & Δημοτικής Συγκοινωνίας Γιώργος Κρικρής «Τους τελευταίους 3 μήνες έχουν παραδοθεί για ξεχωριστή διαλογή και επεξεργασία 37 τόνοι στρώματα (περίπου 480 τεμ) και 31 τόνοι αποβλήτων εκσκαφών και κατεδαφίσεων (μπάζα). Ως εκ τούτου ο Δήμος μας εξοικονόμησε 6.800,00 € από την μη εναπόθεση των παραπάνω ρευμάτων σε ΧΥΤΑ».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s