Αντιδράσεις για την ηλεκτρονική ψηφοφορία στα σχολεία (BINTEO)

Την έντονη αντίδραση μερίδας της αντιπολίτευσης και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων της Ν. Σμύρνης προξένησε η διεξαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε σχολεία της πόλης. Συγκεκριμένα η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων έστειλε Ανοικτή Επιστολή διαμαρτυρίας, ενώ ο Άγγελος Βρεττός της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) κατέθεσε ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 10/10/2019 με το οποίο ζήτησε να καταγγελθεί η όλη διαδικασία.
Η ένσταση που εκφράζουν οι αντιδρώντες φορείς εδράζεται στο ότι αφενός θεωρούν την όλη διαδικασία ως παρέμβαση του Δήμου στις μαθητικές εκλογές και αφετέρου ότι αυτός ο τρόπος της ψηφοφορίας έχει νομικά κενά στη διαδικασία της, δεν προβλέπεται και δεν είχε αποφασισθεί θεσμικά (Δημοτικό Συμβούλιο, Β’θμια κλπ)
Ο Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης ανέφερε ότι δεν υπήρχε καμία παρέμβαση του Δήμου, αλλά ότι ενημερώθηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλό Οδυσσέα Νασιμπιάν ότι γίνεται μία ηλεκτρονική ψηφοφορία στο 5ο Λύκειο και πως πήγε εκεί να δει τι ακριβώς είναι αυτό.
Ο κ. Νασιμπιάν τόνισε στη συνέχεια ότι ηλεκτρονική ψηφοφορία σε δημόσια σχολεία της χώρας μας διεξάγεται από το 2007. Μάλιστα το 2015 ο τότε υπουργός της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πελεγρίνης, επισκεπτόμενος διαπολιτισμικά σχολεία της Αθήνας στα οποία γινόταν ηλεκτρονική ψηφοφορία, έδωσε τα συγχαρητήρια του και προέβη σε κοινές δηλώσεις με τους δημιουργούς της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και άλλους που συμμετείχαν στη διαδικασία. Επεσήμανε δε ότι η απόφαση για ηλεκτρονική ψηφοφορία ήταν των μαθητών και πως ο ίδιος το μόνο που έκανε ήταν να προσεγγίσει τους Διευθυντές των σχολείων και να τους συστήσει την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών εκλογών.
Ακολούθησε έντονος διάλογος και τοποθετήσεις από επικεφαλής παρατάξεων και πολλών δημοτικών συμβούλων. Στο τέλος της συζήτησης ο Δήμαρχος κ. Τζουλάκης, δήλωσε ότι κατόπιν των αντιδράσεων και των προβληματισμών που εκφράστηκαν, δεν θα γίνουν άλλες ηλεκτρονικές ψηφοφορίες σε σχολεία του Δήμου. Το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης έγινε δεκτό με πλειοψηφία.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε αναλυτικά την όλη συζήτηση στο βίντεο του Local TV (είναι το πρώτο θέμα με το οποίο ξεκινά το βίντεο)

* Στη συζήτηση έγινε αναφορά στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «τα Επίκαιρα», λόγω του σχετικού άρθρου που είχε δημοσιευθεί. Θα υπάρξει άρθρο του εκδότη εντός της ημέρας, στο οποίο θα σχολιασθούν αυτές οι αναφορές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s