ΘΕΜΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Προτείναμε τη μείωση των τελών κατά 10 % στις κατοικίες και δεν έγινε δεκτή»

52673028_352204885629997_7847998834364907520_n

Με δήλωση του την οποία ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο επικεφαλής της παράταξης «Στροφή Νέας Σμύρνης» Θέμης Παυλόπουλος αναφέρει τα εξής, σχετικά με την πρόταση που κατέθεσαν για μείωση των δημοτικών τελών στο Δήμο Νέας Σμύρνης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παυλόπουλου:
«Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε, όπως κάθε χρόνο, το θέμα των δημοτικών τελών. Έχοντας, επιμελώς, επεξεργαστεί τα οικονομικά δεδομένα, προτείναμε τη μείωση των τελών κατά 10 % σε όλες τις κατοικίες της πόλης μας καθώς και τη μείωση κατά 15 % στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκτός του εμπορικού κέντρου, συνεπείς με το πρόγραμμά της δημοτικής μας παράταξης για «στροφή στις γειτονιές».
Η Δημοτική αρχή στάθηκε απέναντι σε αυτήν την πρόταση, που ανακουφίζει -έστω και ελαφρώς- τους δημότες αλλά και τους επαγγελματίες της πόλης μας, θέτοντας σε ψηφοφορία το δικό της σχέδιο που δεν προέβλεπε καμία μείωση για τη γενική κατοικία, ενώ την ίδια στιγμή προέβλεπε την αύξηση των δημοτικών τελών για μέρος των επαγγελματιών.
Για την ιστορία, οι δυο αυτές προτάσεις ισοψήφισαν και λόγω της διπλής ψήφου του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που ανήκει στην παράταξη του Δημάρχου, η πρόταση της Στροφής Νέας Σμύρνης δεν πέρασε.
Έτσι οι Νεοσμυρνιώτισσες & Νεοσμυρνιώτες δεν θα δουν στην τσέπη τους τη μείωση αυτή.
Ισχυρά προτείνουμε στη Δημοτική αρχή, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά τη σύμπραξη, ν’ αφήσει για λίγο το μοίρασμα της εξουσίας και την τήρηση της ισορροπίας στο εσωτερικό της και ν’ ασχοληθεί περισσότερο με τα προβλήματα των ανθρώπων της πόλης μας…
»

57503935_2527368183953635_3797193514245160960_n

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ:
«Σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο, και με δεδομένο ότι ο δήμος εισπράττει ετησίως περίπου 1 εκ περισσότερα δημοτικά τέλη από αυτά που χρειάζεται, η ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ πρότεινε:
– μείωση 10 % στα δημοτικά τέλη των κατοικιών, δίνοντάς τους μια μικρή ελάφρυνση
– μείωση 15% στα δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων που εδρεύουν εκτός του -προνομιακού εμπορικά- κέντρου της πόλης, στηρίζοντας έτσι τη δραστηριοποίηση τους στις γειτονιές της Ν. Σμύρνης
Μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης συμφώνησε με την πρόταση αυτή.- Η δημοτική Αρχή την απέρριψε…»

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s