ΚΔΒΑ «ΦΙΛΥΡΑ»: Θεραπευτικός αρχαιοελληνικός χορός

Σωματική επίγνωση και αυτογνωσία είναι ο στόχος του Κέντρου Δια Βίου Ανάπτυξης «Φιλύρα», μέσω θεραπευτικού αρχαιοελληνικού χορού.

Το «Φίλυρα» διοργανώνει συναντήσεις για κάθε ηλικιακή ομάδα και κάθε ενδιαφερόμενο χωρίς απαίτηση πρότερης χορευτικής εμπειρίας, όπου μέλη της Ομάδας Μελέτης αρχαίας όρχησης του θεάτρου Δόρα Στράτου, μυούν στον αρχαίο ελληνικό χορό, στα βήματα του οποίου πατούν και οι παραδοσιακοί μας χοροί.

Όπως μας δήλωσε η επικ. καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Αθήνας, κ. Άννα Λάζου «Με βάση τους αρχαίους συγγραφείς – ποιητές, φιλοσόφους και τα πορίσματα σύγχρονης επιστημονικής έρευνας που πηγάζουν από την πολυετή έρευνα της ομάδας, διδάσκεται μια νέα μέθοδος, σημαντική για τον ελληνικό πολιτισμό και την ανθρωπότητα.
Ευχάριστα, με ήπια αρμονική κίνηση μαθαίνουμε τους ρυθμούς, τη μελωδία και τη φιλοσοφία που μας δένουν μεταξύ μας και με τη φύση. Διορθώνουμε τη στάση σώματος, εμπεδώνουμε την ανάσα του ελληνικού λόγου που βρίσκεται στην βάση και στις αρχές του χορού των αρχαίων προγόνων και βρίσκουμε τη χαρά της ζωής με ρεαλισμό κι αισιοδοξία που αναβλύζει από τον αρχαιοελληνικό τρόπο ζωής.
Aκόμη εξετάζουμε τις σχέσεις με άλλες πανάρχαιες ή σύγχρονες θεραπευτικές πρακτικές, άσκησης ή χορού: όπως η ρεφλεξολογία, το yoga, ο χορός Duncan κ.ά.»

 Τις συνεδρίες συντονίζουν οι Άννα Λάζου & τα μέλη της ομάδας όρχησης με τη συνεργασία εμπειρογνωμόνων.

fil2019

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s