ΚΛΕΙΣΤΟ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ: Κόλλησε το έργο – Έκτακτη σύσκεψη Δήμου, Περιφέρειας και ανάδοχου αυτή την εβδομάδα

w19-81801kleistoartakis

Το θέμα της ανέγερσης του νέου κλειστού γυμναστηρίου της οδού Αρτάκης συζητήθηκε και πάλι στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Νέας Σμύρνης, την Παρασκευή 29/11/2019, μετά από ερώτηση που έκανε η παράταξη του Γ. Κουτελάκη.

Ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης απάντησε τα εξής: «Η ανάδοχος εταιρεία ΑΚΤΩΡ έχει πάρει 3 έργα από την Περιφέρεια. Το Κλειστό Ν. Σμύρνης, ένα έργο στην περιοχή Χατζηκυριάκειο στον Πειραιάς και ένα έργο στο παραλιακό μέτωπο. Το Χατζηκυριάκειο και το παραλιακό έργο έχουν ξεκινήσει και τα έχουν σταματήσει. Όπως μας λένε από την Περιφέρεια η εταιρεία με αυτόν τον τρόπο εκβιάζει και ζητάει ένα εκατομμύριο ευρώ επιπλέον για το Χατζηκυριάκειο και έτσι έχουν σταματήσει το έργο.
Σε ότι αφορά το Κλειστό Ν. Σμύρνης, η εταιρεία είχε υπογράψει τη σύμβαση και ήμασταν έτοιμοι να τη στείλουμε στην τότε Περιφερειάρχη κ. Δούρου να την υπογράψει και εκείνη. Ο Αντιπεριφερειαρχης κ. Καραπάνος, ο οποίος ήταν και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, επειδή δεν είχαν ολοκληρωθεί τα έργα κατεδάφισης δεν άφησε να την υπογράψει η κ. Δούρου.
Όταν ολοκληρώσαμε την κατεδάφιση τους καλέσαμε να υπογράψουμε, με επικαιροποιημένα δικαιολογητικά. Τότε διαπιστώθηκε μία διαφορά μεταξύ σχεδίων και πραγματικότητας περίπου 30 εκατοστά. Πήγαμε πάλι πίσω, κάναμε καινούργια σχέδια και πήραμε καινούργια άδεια από την Πολεοδομία. Καλέσαμε τότε εκ νέου την εταιρεία να υπογράψουμε και αρνήθηκαν επειδή όπως μας είπαν θα κάνουν αίτηση για διάλυση της σύμβασης. Από μεριάς Περιφέρειας δεν μπορούν ακόμα να μας απαντήσουν αν όντως μπορούν να προβούν σε διάλυση της σύμβασης και θεωρούν ότι η εταιρεία το κάνει αυτό έτσι ώστε να διεκδικήσει περισσότερα χρήματα για το έργο».

Στο θέμα παρενέβη η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δήμητρα Νάνου, όπως είπε ο κ. Τζουλάκης, η οποία μίλησε με την ανάδοχο εταιρεία και με την Περιφέρεια. Μετά την παρέμβαση αυτή καθορίστηκε την αυτή την εβδομάδα (δηλαδή μέχρι 8-9 Δεκεμβρίου) συνάντηση του Δήμου, της Περιφέρειας και της ανάδοχου εταιρείας, για να εξετάσουν το θέμα, να αναζητήσουν λύσεις και να δουν το εάν τελικά θα ξεκινήσει το έργο της ανέγερσης του Κλειστού.

Σύμφωνα με πηγές τόσο του Δήμου Ν. Σμύρνης, όσο και της Περιφέρειας Αττικής, η ανάδοχος εταιρεία επιδιώκει να τροποποιήσει οικονομικά υπέρ της τη σύμβαση, κάτι που ήδη έχει κάνει και σε άλλο έργο που έχει αναλάβει. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης χρησιμοποίησε τη λέξη «εκβιασμός» αρκετές φορές κατά την απάντηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής.

Πάντως όπως και να έχει η πιθανότητα να «κολλήσει» για μεγάλο διάστημα η ανέγερση του νέου Κλειστού είναι πλέον ορατή…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s