ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Ανοιχτή συνεδρίαση για τα 2 διάσημα σκυλιά της Πλατείας

goofy2

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, η πρώτη ανοιχτή συνεδρίαση της νεοσύστατης πενταμελούς Επιτροπής Περίθαλψης Αδέσποτων και Δεσποζόμενων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Νέας Σμύρνης. Στη συγκέντρωση, η οποία έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, οποία παρευρέθηκαν και αρκετοί φιλόζωοι της περιοχής.

Το κύριο θέμα της διεξοδικής συζήτησης ήταν τα δύο «διάσημα» πλέον σκυλιά της πλατείας, ο Τζόνι και ο Γκούφι, για τα οποία εδώ και 1-2 μήνες έχει ξεσπάσει έντονος θόρυβος, που οδήγησε μέχρι και συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών από χιλιάδες άτομα που ζητάνε την παραμονή των σκυλιών αυτών στην Πλατεία, ως αδέσποτα. Ο θόρυβος αυτός ξεκίνησε από φήμες που ήθελαν το Δήμο Ν. Σμύρνης να υποκύπτει σε καταγγελίες πολιτών που ζητούσαν την απομάκρυνση των σκύλων,  να τα κλείνει σε κάποιο κέντρο περισυλλογής, ή ακόμα χειρότερα… Οι φήμες αυτές διαψεύσθηκαν επανειλημμένως από το Δήμο, αλλά παρ’ όλα αυτά παρέμειναν μέχρι και σήμερα.

Το όλο θέμα, λόγω της μεγάλης έκτασης που πήρε, έκανε τα δύο αδέσποτα …διάσημα σε όλη την Αττική, με αποτέλεσμα πολλοί επισκέπτες της Πλατείας να τα αναζητούν, να τα χαϊδεύουν και να βγάζουν φωτογραφίες μαζί τους.

Στη σύσκεψη της Πέμπτης, αποφασίστηκε να γίνουν τεστ επιθετικότητας από εκπαιδευτές σκύλων της 5μελούς, αλλά και εκτός αυτής και εν συνεχεία να γίνει ενημέρωση στους ανθρώπους που συχνάζουν στην Κεντρική Πλατεία σχετικά με τον τρόπο συμπεριφοράς απέναντι στα συγκεκριμένα ζώα.

Η υπεύθυνη Αστικής Χλωρίδας και Πανίδας του Δήμου Νέας Σμύρνης Κλαίρη Δεληγιάννη δήλωσε αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης: «Στόχος μας είναι ο Τζόνι και ο Γκούφι να παραμείνουν στην πλατεία, της οποίας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι, και ταυτόχρονα όσοι συχνάζουν στην πλατεία να αισθάνονται ασφαλείς».

ΓκούφιΤζόνι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s