Ο Δήμος Ν. Σμύρνης στα εγκαίνια της 1ης μονάδας παραγωγής μηχανημάτων ανταποδοτικής ανακύκλωσης

anakyklosi1

Ο Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Γιώργος Κρικρής και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Νέων Τεχνολογιών & Καινοτομίας, Νεολαίας & Συμμετοχικότητας Οδυσσέας Νασιμπιάν παρευρέθηκαν χθες στα εγκαίνια της 1ης μονάδας παραγωγής μηχανημάτων ανταποδοτικής ανακύκλωσης των εταιριών ENVIPCO και ΤΕΧΑΝ, στην Παλλήνη Αττικής.

Παρών στα εγκαίνια και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση η στροφή προς τη βιώσιμη, πράσινη ανάπτυξη. Η συγκεκριμένη επένδυση των περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων δημιουργεί άμεσα 60 θέσεις εργασίας και μέσα σε μια πενταετία 230 νέες θέσεις εργασίας, επιφέροντας και πολλά άυλα οφέλη. Από εδώ και στο εξής στους δημάρχους μας θα θέσουμε φιλόδοξους στόχους για την ανακύκλωση και ένα μέρος της κρατικής χρηματοδότησης θα συνδέεται με τις επιδόσεις τους στην ανακύκλωση».

Υπενθυμίζεται ότι σύντομα θα ισχύσει η απελευθέρωση των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στη διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2020 θα παρουσιαστεί ένα νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων μέχρι το 2030, απολύτως εναρμονισμένο με τις επιταγές της κυκλικής οικονομίας. Οι ΟΤΑ αποδεσμεύονται από την ασφυκτική εποπτεία του κράτους και μπορούν και στην αποκομιδή των απορριμμάτων να κάνουν ό,τι είναι σωστό και οικονομικό για τους δημότες τους. Μάλιστα τα πρώτα 100 μηχανήματα ανταποδοτικής ανακύκλωσης θα τοποθετηθούν πολύ σύντομα στους πέντε Δήμους, της Καλλιθέας, της Νέας Σμύρνης, των Ιωαννίνων, του Ναυπλίου και της Άνδρου.

Ο κ. Κρικρής εξήγησε ότι η διαλογή των υλικών θα γίνεται στην πηγή σε τρία ρεύματα, πλαστικό, μέταλλο και γυαλί ενώ θα υπάρχει και οικονομικό αντίτιμο ως κίνητρο επιβράβευσης. « Έχουμε εμπιστοσύνη στη νέα γενιά καθώς από εκείνη περνά η αλλαγή στη συμπεριφορά των νοικοκυριών. Ας αφήσουμε στις επόμενες γενιές τον πλανήτη μας σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που τον παραλάβαμε».

Τέλος ο κ. Νασιμπιάν τόνισε: «Η επένδυση αυτή συμβάλλει ενεργά στην κυκλική οικονομία, με τεχνολογία αιχμής και όραμα για ένα καλύτερο περιβάλλον. Η ανακύκλωση είναι μια παγκόσμια προτεραιότητα και στον αγώνα αυτό είμαστε όλοι μια ομάδα. Γιατί η ανακύκλωση είναι υπόθεση όλων μας. Reduce, Reuse, Recycle λοιπόν».

anakyklosi2

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου Δήμου Νέας Σμύρνης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s