ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΠΑΣ: «Τα οικονομικά του Δήμου  είναι σε πολύ καλό επίπεδο πλεονασματικά»

koupas1

Με ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Οικονομικών Στάθη Κούπα, ο Δήμος Νέας Σμύρνης απαντά σχετικά με την οικονομική κατάσταση του Δήμου, παραθέτοντας στοιχεία προς ενημέρωση των δημοτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, και σε πείσμα όσων προσπαθούν να διακινήσουν από τα «Μέσα» συκοφαντίες και κακόβουλες στρεβλώσεις, θέλουμε να σας πληροφορήσουμε για τα εξής:

  • Το χρηματικό υπόλοιπο του Δήμου Νέας Σμύρνης αυξανόταν συνεχώς όλα τα προηγούμενα χρόνια και συγκεκριμένα: από 4.429 εκατομμύρια ευρώ την 1/1/2011 ανήλθε σε 11.614 εκατομμύρια την 1/1/2018. Δηλαδή στην οκταετία 2011 – 2018 αυξήθηκε κατά 162,21%. Ιδιαίτερα στην τετραετία 1/1/2014 – 1/1/2018 αυξήθηκε κατά 68,9%.
  • Στη χρήση του 2018 η Δημοτική Αρχή δαπάνησε –επιπλέον της προηγούμενης διαχείρισης του 2017– σε έργα, ασφαλτοτάπητες, πεζοδρόμια, διαμόρφωση χώρων, παιδικές χαρές επενδυτικές δαπάνες (όπως αγορά ακινήτων, λεωφορεία για τη Δημοτική Συγκοινωνία, απορριμματοφόρα, πάγιο εξοπλισμό κ.λπ.) ύψους 3,26 εκατομμυρίων ευρώ επιπλέον.
  • Συγχρόνως αυξήσαμε, πέραν του συνήθους, τις διάφορες επιχορηγήσεις προς τα Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου και Πολιτιστικούς – Αθλητικούς Συλλόγους της πόλης αλλά και σε επισκευές και συντηρήσεις κατά 1,2 εκατομμύρια. Κι αν συνυπολογίσουμε τη μείωση εσόδων από ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) και άλλες πηγές κατά 0,75 εκατομμύρια φτάνουμε σε υπέρβαση (σε σχέση με το 2017) 5,2 εκατομμύρια περίπου.

Εύλογα, λοιπόν, καταγράφηκε -όπως προέκυψε και από την Έκθεση των Ορκωτών Λογιστών χρήσης 2018- έλλειμμα χρήσης 2018 ύψους 1,572 εκατομμυρίων με αντίστοιχη μείωση του χρηματικού υπολοίπου. Όλα αυτά αναδείχτηκαν κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τόσο για τον ισολογισμό όσο και για τον προϋπολογισμό. Δηλαδή αν δεν είχε γίνει τίποτα από τα επιπλέον έργα (αγορές ακινήτων, επενδυτικές δαπάνες κ.λπ.) το χρηματικό υπόλοιπο όχι μόνο δεν θα παρουσίαζε μείωση αλλά θα είχε αυξηθεί και κατά 3.628.000 περίπου στη χρήση του 2018.

Θέλω να διαβεβαιώσω υπεύθυνα τους συμπολίτες μας ότι τα οικονομικά του Δήμου  είναι σε πολύ καλό επίπεδο πλεονασματικά -όπως είχαμε φροντίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια- έτσι ώστε να μπορούμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε επιπλέον δράσεις για τις υποδομές, τα σχολεία, τον πολιτισμό – αθλητισμό, την κοινωνική πολιτική του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών
Κούπας Ευστάθιος

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s