Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Σμύρνης για την προσχολική αγωγή

 

lasy_ns

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 29 Γενάρη η Λαϊκή Συσπείρωση Ν.Σμύρνης ανέδειξε το θέμα της δίχρονης προσχολικής αγωγής. Κατήγγειλε ξανά ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την ουσιαστική εφαρμογή του μέτρου με την ανέγερση κτιρίων και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Ήδη στον δήμο μας υπάρχουν ακατάλληλες αίθουσες και containers σε σχολεία και μαθητές μεταφέρονται σε γειτονικούς Δήμους. Οι ελλείψεις σε σχολικές υποδομές είναι ένα βασικό πρόβλημα για τον δήμο μας που πρέπει άμεσα να λυθεί. Στην πρόσφατη συζήτηση για τα τεχνικά έργα και τον προϋπολογισμό του Δήμου η Λαϊκή Συσπείρωση είχε καταγγείλει την έλλειψη έργων για σχολικές υποδομές. Όμως η δημοτική αρχή – πιστή στις κατευθύνσεις της ΕΕ και των κυβερνήσεων – είχε άλλες προτεραιότητες και είχε αρνηθεί κάθε σκέψη για διεκδίκηση από το κράτος.

Θεωρούμε ότι η δίχρονη προσχολική αγωγή είναι παιδαγωγική και κοινωνική αναγκαιότητα, δικαίωμα και ανάγκη του κάθε παιδιού. Για αυτό σαν Λαϊκή Συσπείρωσηαπαιτήσαμενα πιέσει ο Δήμος για μεγαλύτερη χρηματοδότηση από το κεντρικό κράτος για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος – παίρνοντας υπόψη την μείωση κατά 70% των δαπανών για την παιδεία τα τελευταία χρόνια.Πρέπει να γίνουν άμεσα τα απαραίτητα έργα ώστε το Σεπτέμβρη του 2020–καταληκτική ημερομηνία για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικήςαγωγής- να είναι ο δήμος έτοιμος να υποδεχτεί όλα τα παιδιά τεσσάρων και πέντε ετών σε σύγχρονα και ασφαλή νηπιαγωγεία, με αίθουσες μέχρι 15 παιδιών. Αυτό πρέπει να συνδυαστεί με προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού για τηνδίχρονη προσχολική αγωγή .

Επιπρόσθετα τέθηκε το θέμα του αντισεισμικού ελέγχου των παιδικών σταθμών-νηπιαγωγείων-σχολείων. Συγκεκριμένα ρωτήθηκε τι ενέργειες έχουνε γίνει σε αυτήν την κατεύθυνση από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και γιατί δεν έχουν σταλεί ακόμα τα αποτελέσματα του ελέγχου στους διευθυντές των σχολείων, στο δημοτικό συμβούλιο και στους συλλόγους γονέων.

Επίσης η Λαϊκή Συσπείρωσηκατήγγειλετην ελληνοαμερικάνικη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας,που μετατρέπει τη χώρα μας σε απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση με τους κινδύνους που συνεπάγεται από αυτό για το λαό μας.Οι ελληνικέςένοπλες δυνάμεις δεν έχουν καμία δουλεία έξω από τα σύνορα μας, να μην υπάρχει καμία εμπλοκή τους σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Τέλος η Λαϊκή Συσπείρωσηαναφέρθηκεστην αυξημένη συνδρομή που καλούνται να πληρώσουν οι συνταξιούχοι στα ΚΑΠΗ καιστοότι δεν τους δόθηκε το δικαίωμα της συζήτησης πριν τις εκλογές για ανάδειξη προέδρων των ΚΑΠΗ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s