Ενημέρωση για τη ζωοφιλία σε σχολεία ξεκινά ο Δήμος Νέας Σμύρνης

dog

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης, διοργανώνει σε όλα τα σχολεία του το εκπαιδευτικό διαδραστικό και πολυθεματικό πρόγραμμα «Ζωό …φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης».

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, η δράση γίνεται σε μια προσπάθεια να συμβάλει στην αρμονική συμβίωση των ανθρώπων με τα ζώα και στο σεβασμό σε κάθε έμβια μορφή του πλανήτη. Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και στοχεύει σε ένα ανθρωπινότερο αύριο για όλους, όπου δίποδοι και τετράποδοι θα απολαμβάνουν έναν κόσμο με ισότητα, ισονομία και δικαιοσύνη. Δίχως πόνο.

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 1 διδακτικής ώρας και περιλαμβάνει τα εξής κεφάλαια:

  • Υπεύθυνη υιοθεσία σκύλου
  • Σωστή προσέγγιση αδέσποτου
  • Ενσυναίσθηση και ευαισθησία για τα ζώα.

Είναι διαδραστικό, εκπαιδευτικό και πολυθεματικό. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ομάδα «Ζω.Ε.Σ», που το διοργανώνει, μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: www.zwes.gr. Υπεύθυνος ομιλητής είναι ο εκπαιδευτής σκύλων Δημήτριος Γραμματικάκης,  ο οποίος συμμετέχει τόσο στην Πενταμελή Επιτροπή Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Νέας Σμύρνης, όσο και στη συγκεκριμένη δράση αφιλοκερδώς και εθελοντικά.

Τα πρώτα σχολεία που θα φιλοξενήσουν τη δράση είναι: 3ο, 4ο, 7ο και 12ο Δημοτικό Νέας Σμύρνης. Θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα σχολεία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s