ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες να στηρίξουν την απόφαση προστασίας των συνόρων

cea4.-ce98ce95ce9fce94cea9cea1ce99ce9ace91ce9ace9fcea3
«Οι Έλληνες ενωμένοι στηρίζουμε την κυβέρνηση και το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛΑΣ να προστατεύσουν τα σύνορά μας»

 

Οι δυο κινήσεις  του ΥΠΕΣ που θωρακίζουν τα εθνικά συμφέροντα

Κάλεσμα σε όλους τους  Έλληνες να στηρίξουμε ενωμένοι την απόφαση της κυβέρνησης να προστατεύσει με αποτελεσματικότητα τα ελληνικά σύνορα, απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, τονίζοντας ότι πρέπει να δείξουμε απόλυτο σεβασμό και αλληλεγγύη στο έργο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Συγκεκριμένα σε post που ανέβασε στα social media, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρει: «Καλό μήνα! Καλή Σαρακοστή! Αυτήν την ώρα όλοι οι Έλληνες οφείλουμε να είμαστε απολύτως ενωμένοι! Και να στηρίξουμε όλοι μαζί την απόφαση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να προστατέψουμε και να διασφαλίσουμε τα σύνορα της πατρίδας μας αποτελεσματικά! Με απόλυτο σεβασμό και αλληλεγγύη στο έργο που κάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις , η Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα στον Έβρο και στο Αιγαίο!».

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Θεοδωρικάκος με δυο στοχευμένες κινήσεις προχώρησε στη θωράκιση των εθνικών μας συμφερόντων

Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρικάκος με ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, βάζει τέλος στη δυνατότητα, όσων εισέρχονται παράνομα στη χώρα και παίρνουν μέσω του καθεστώτος των προσφύγων άσυλο, να γίνονται Έλληνες μέσα σε μια τριετία, εξομοιώνοντας το χρόνο με όσους εισέρχονται νόμιμα στη χώρα και παίρνουν την ελληνική ιθαγένεια στα επτά χρόνια.

Επίσης με άλλη διάταξη προχωράει στην αναστολή διεξαγωγής δημοτικών και περιφερειακών δημοψηφισμάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας δημοτικής και περιφερειακής περιόδου.

Αιτιολογώντας την απόφαση για εξίσωση της χρονικής δυνατότητας στα επτά χρόνια σε ό,τι αφορά πρόσφυγες και νομίμως εισερχόμενος στη χώρα αλλοδαπούς, ο κ. Θεοδωρικάκος παρεμβαίνοντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής είπε:

«Θα καταθέσουμε μία τροπολογία, με την οποία κάτι που ισχύει σήμερα θα πάψει να υπάρχει, διότι είναι παράλογο. Σήμερα ισχύει ότι αυτός που έχει μπει στη χώρα και παρανόμως αλλά παίρνει το καθεστώς του πρόσφυγα, έχει τη δυνατότητα μέσα σε τρία χρόνια να γίνει Έλληνας.  Ενώ εάν έχει μπει νομίμως μέσα στη χώρα, αυτό έχει ως προϋπόθεση τα επτά χρόνια. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα στο οποίο πρέπει να βάλουμε τώρα τέλος. Δεν είναι δυνατόν αυτός που έχει μπει παράνομα, παίρνει τέτοιο καθεστώς, να γίνεται Έλληνας σε τρία χρόνια. Θα πρέπει να εξομοιωθεί με όλους τους υπόλοιπους. Και φαντάζομαι ότι και σε αυτό δεν πρέπει κάποιος να έχει σοβαρή αντίρρηση».

Επίσης, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 12 «Ρύθμιση θεμάτων λειτουργίας δήμων» του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις» που συζητείται στη Βουλή, προβλέπεται ότι:

« 1. Η ισχύς των άρθρων 133 έως 151 του ν.4555/2018 αναστέλλεται καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας δημοτικής και περιφερειακής περιόδου».

Σύμφωνα δε με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, η αναστολή εφαρμογής των παραπάνω διατάξεων γίνεται, «ενόψει της τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου». Να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη διάταξη που επέτρεψε διεξαγωγή τοπικών δημοψηφισμάτων από δήμους και Περιφέρειες, ήρθε σε νομοσχέδιο από τον τότε υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη. Τότε υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, που του επεσήμανε ότι μπορεί αυτό να… ανοίξει  τον ασκό του Αιόλου στην ευαίσθητη εθνικά περιοχή της Θράκης, με ανυπολόγιστες συνέπειες.

 

Το μήνυμα του κ. Θεοδωρικάκου στο Facebook:

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s