ΣΤΡΟΦΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ: Ανακοίνωση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

H Δημοτική παράταξη «Στροφή Νέας Σμύρνης» εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση, σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και τις προτάσεις της:

strofins

Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης »Στροφή Νέας Σμύρνης» για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

▶️Η χώρα μας, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου πανδημία, συνέπειες της οποίας βιώνουμε ήδη στην καθημερινότητα μας.Ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού #COVID_19 καταμαρτυρά τη σοβαρότητα με την οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί η σοβαρή αυτή υγειονομική κρίση από τις οργανωμένες κοινωνίες, ώστε να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία και ανθρώπινες ζωές.

Η περίοδος που διανύουμε απαιτεί ψυχραιμία, αλληλεγγύη, και τήρηση των οδηγιών των επιστημόνων για την αποτροπή περαιτέρω μετάδοσης του ιού. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως τώρα κινούνται σε σωστή κατεύθυνση παρά τις επιμέρους κυβερνητικές αντιφάσεις (π.χ. διελκυστίνδα με την Εκκλησία, κακός έλεγχος για τον ιό στις πύλες της χώρας). Η επιτυχία τους όμως στηρίζεται όχι μόνο στην ατομική μας ευθύνη, αλλά και στην αποτελεσματική λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας, και του δημόσιου τομέα συνολικότερα, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

▶️Βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων του δημόσιου συστήματος, υγειονομικών και μη, καθώς και όλων των εργαζόμενων της αυτοδιοίκησης που δίνουν μια δύσκολη μάχη αυτές τις κρίσιμες ώρες. Χωρίς την καθοριστική συμβολή των οποίων η αντιμετώπιση της κατάστασης θα ήταν αδύνατη.
Από την αποκομιδή των απορριμμάτων μέχρι τη μέριμνα για μοναχικούς συνανθρώπους μας και από την αιμοδοσία μέχρι τη στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών, οι δήμοι καλούνται όχι μόνο να κρατήσουν σε λειτουργία βασικές κοινωνικές υποδομές, αλλά και να αποτελέσουν κέντρο συντονισμού των τοπικών κοινωνιών.

▶️Η »Στροφή Νέας Σμύρνης», με υψηλό αίσθημα ευθύνης, συμμετείχε από την πρώτη στιγμή στην τοπική επιτροπή αντιμετώπισης του κορωνοΐού, καταθέτοντας δέσμη επεξεργασμένων προτάσεων με στόχο την καλύτερη δυνατή ενημέρωση, τη διασφάλιση της υγείας, δημοτών και εργαζόμενων, καθώς και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των αρμόδιων δομών του Δήμου.

▶️Παράλληλα, βρισκόμαστε σε συχνή επικοινωνία με όλες τις δημοτικές υπηρεσίες και τις αρμόδιες αρχές με στόχο την καλύτερη δυνατή κάλυψη των αναγκών των δημοτών, δηλώνοντας διαθέσιμοι να στηρίξουμε με τις δυνάμεις μας κάθε συντονισμένη προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση.Είναι σημαντικό να βγούμε από αυτήν την περιπέτεια όλοι όρθιοι, χωρίς να επιτρέψουμε μια υγειονομική κρίση να μετατραπεί σε κοινωνική, με μόνιμη περιστολή δικαιωμάτων και ελευθεριών και μετακύλιση του οικονομικού της κόστους στους πιο αδύναμους.

🛑Καλούμε την κυβέρνηση να ακούσει την κοινωνία και τις ανάγκες της, εγκαταλείποντας τα ημίμετρα, λαμβάνοντας γενναία οικονομικά μέτρα στήριξης των ασθενέστερων συμπολιτών μας, των εργαζόμενων και των μικρών επιχειρήσεων που αυτήν την ώρα απειλούνται με εξαθλίωση, ανεργία και λουκέτα.

🛑Το πλήγμα στην οικονομία είναι τεράστιο, όμως ευτυχώς υπάρχουν και προτάσεις και πόροι που μπορούν να συμβάλουν στην επανεκκίνησή της. Αρκεί τα χρήματα να κατευθυνθούν στους ανθρώπους και τις ανάγκες τους, παρέχοντας έτσι σιγουριά, κοινωνική δικαιοσύνη και αισιοδοξία.

🛑Ο Δήμος Νέας Σμύρνης μπορεί να συμβάλει και σε αυτό το μέτωπο, λαμβάνοντας από τώρα σαφή θέση και καλώντας τους υπόλοιπους δήμους και την ΚΕΔΕ να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση ξεκάθαρη δέσμευση για την πλήρη προστασία των εργαζομένων που πλήττονται, αλλά και για αναίρεση όλων των ειδικών μέτρων μετά τη λήξη του συναγερμού. Σήμερα που οι πολίτες έχουν λιγότερες δυνατότητες να διεκδικήσουν μαζικά το δίκιο τους, ο δήμος οφείλει να μην απεμπολήσει τον πολιτικό του ρόλο.

– Μένουμε στο σπίτι
– Νοιαζόμαστε για τους γύρω μας
– Οικοδομούμε νέες μορφές αλληλεγγύης
– Διεκδικούμε μόνιμη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, των εργαζομένων και των επαγγελματιών

#strofi_ns#menoumespiti #stop_coronavirus #Αυτοδιοίκηση #Αλληλεγγύη #Εργασία #Νέα_Σμύρνη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s