ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Ανακοίνωση του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού

politistikosns

Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του, ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ν. Σμύρνης, ενημερώνει σχετικά με τους χώρους πολιτισμού που έκλεισαν, την ακύρωση εκδηλώσεων λόγω της πανδημίας, ενώ επίσης απαντά στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από μεριάς της αντιπολίτευσης και τοπικών ιστοσελίδων, σχετικά με τη διοργάνωση του αγώνα «Night Run» -που έχει αναβληθεί αλλά θα γίνει σε άλλη ημερομηνία μετά τη λήξη της πανδημίας- και το κονδύλι που ψηφίστηκε πρόσφατα για τη διεξαγωγή του.
Στην ανακοίνωση τονίζεται η προτροπή για τήρηση των μέτρων περιορισμού: «Μένουμε όλοι σπίτι, προστατεύοντας τους εαυτούς μας, τους γύρω μας και προπάντων τις ευπαθείς ομάδες».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Από τις πρώτες στιγμές που η χώρα μας άρχισε να μπαίνει σε αυτή την πρωτόγνωρη, για όλους μας, περιπέτεια ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, θέτοντας ως προτεραιότητά του την υγεία των πολιτών και ειδικά των ευπαθών ομάδων, ήταν από τους πρώτους πανελλαδικά (πολύ πριν ακόμα από την σοφή, όπως αποδείχθηκε, απόφαση της Πολιτείας, να αρχίσει να κλείνει έναν έναν τους χώρους πολιτισμού και ψυχαγωγίας) που προχώρησε στην αναστολή μιας μεγάλης σειράς εκδηλώσεων και δράσεων για τις οποίες, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, είχε προηγηθεί σχεδιασμός και δουλειά μηνών. Το ήδη ολοκληρωμένο πρόγραμμα του Γαλαξία διάρκειας 4 μηνών αναβλήθηκε, καθώς προείχε πάνω από όλα η υγεία όλων των δημοτών. Και βέβαια, όντας τότε στην αρχή, μη υπολογίζοντας και αγνοώντας πλήρως πιέσεις οικονομικού χαρακτήρα που μας υποδείκνυαν … «ξεκινήστε και βλέπουμε». Αλλωστε δεν είχε κλείσει τότε κανένας χώρος και ούτε υπήρχε τότε κυβερνητική οδηγία ή εντολή.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου, η νέα πρωτοποριακή μας δράση που σχεδιάζεται την τελευταία διετία και είχε προαναγγελθεί για τις 6 Ιουνίου, ήταν αυτονόητο ότι ουδέποτε θα προκηρύσσετο, ως δημόσιος διαγωνισμός, όπως θα έπρεπε. Απλά προχωρήσαμε στην προγραμματισμένη από τα τέλη Φεβρουαρίου αναμόρφωση του προϋπολογισμού, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να γίνει το Night Run εναρκτήριος «Αγώνας Ζωής», όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Δεν θα πούμε όμως τίποτα περισσότερο τώρα, μη επιτρέποντας σήμερα η δουλειά χρόνων να γίνει βορά σε εμμονικές, ακόμη και σε αυτές τις στιγμές που ζούμε, πολιτικές σκοπιμότητες και ενώ μάλιστα γύρω μας χάνονται ανθρώπινες ζωές.
Ο πρόεδρος μας, Βαγγέλης Χατζατουριάν, το Δ.Σ και οι εργαζόμενοι του Πολιτιστικού Οργανισμού νιώθουμε ειλικρινή θλίψη που δεν μπορέσαμε φέτος να προσφέρουμε στους ανθρώπους της πόλης μας τις εκδηλώσεις που επί τόσα χρόνια ετοιμάζουμε για εκείνους με κόπο, μεράκι και πολλή αγάπη.

Προς το παρόν όμως, κάνουμε αυτό που πρέπει…
Μένουμε όλοι σπίτι, προστατεύοντας τους εαυτούς μας, τους γύρω μας και προπάντων τις ευπαθείς ομάδες.

One comment

  1. […] νέα ανακοίνωση είναι συνέχεια προηγούμενης που είχε δημοσιευθεί στις 3 Απριλίου, στην οποία γινόταν μία γενικότερη αναφορά στις […]

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s