ΣΤΡΟΦΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ: Ανακοίνωση για τα μέτρα στήριξης κατοίκων – επιχειρηματιών

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Στροφή Νέας Σμύρνης», στην οποία ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή της Ν. Σμύρνης για τα μέτρα στήριξης που πήρε για κατοίκους και επιχειρηματίες της πόλης, καταθέτοντας παράλληλα τις δικές της προτάσεις γι αυτά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

strofins

Ανεπαρκή τα μέτρα της σύμπραξης Τζουλάκη-Λαρίσση για κατοίκους και επιχειρήσεις

▶️Λόγω των έκτακτων συνθηκών, στις 31/3 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου χωρίς φυσική παρουσία των δημοτικών συμβούλων. Δυστυχώς η συνεδρίαση σημαδεύτηκε όχι μόνο από την τεχνική αδυναμία της δημοτικής αρχής να διοργανώσει τηλεδιάσκεψη, αλλά και από παραβιάσεις του θεσμικού πλαισίου και αθέτηση των συμφωνηθέντων, που αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για να διεξαχθεί αξιόπιστα. Ως αποτέλεσμα, δεν υπήρξε ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ των δημοτικών συμβούλων και παρατάξεων, σε πραγματικό χρόνο, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον δήμαρχο να λειτουργούν κατά το δοκούν στη λήψη των αποφάσεων.

▶️Το σημαντικότερο, όμως, πέραν της αντιδημοκρατικής στάσης, είναι ότι σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, η παράταξη του δημάρχου επέλεξε να κινηθεί στα μίνιμουμ, δείχνοντας για άλλη μια φορά την αδυναμία της να χαράξει πολιτική σε επαφή με την πραγματικότητα. Aφού προχώρησε στην εκτός τόπου και χρόνου απόφαση για προσθήκη κονδυλίου 70.000 € στον προϋπολογισμό του Πολιτιστικού Οργανισμού για τον αγώνα Night Run του Ιουνίου (!), αξιολογώντας την ως πιο σημαντική, προχώρησε στην αναζήτηση τρόπων στήριξης κατοίκων, εργαζομένων και επαγγελματιών της πόλης.

▶️Η Δημοτική Κίνηση ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο πρόταση για αναστολή δημοτικών τελών για ΟΛΟ το 2020 για ΟΛΟΥΣ τους επαγγελματίες της πόλης που πλήττονται (όπως αναφέρονται στους εκάστοτε καταλόγους ΚΑΔ που εκδίδει η κυβέρνηση). Παράλληλα, άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης εισηγήθηκαν αντίστοιχα μέτρα για τους κατοίκους της πόλης, πρόταση με την οποία συντασσόμαστε.

▶️Δυστυχώς, όλες οι παραπάνω προτάσεις απορρίφθηκαν από τους δημοτικούς συμβούλους της σύμπραξης που στηρίζει τη δημοτική αρχή, οι οποίοι τελικά ενέκριναν την αναστολή δημοτικών τελών ΜΟΝΟ για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή, όχι για τις πληττόμενες, και ΜΟΝΟ για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η καραντίνα.

❗️Σε μια στιγμή που υπάρχει ορατός ο κίνδυνος τα περιοριστικά μέτρα να χρησιμοποιηθούν από τους κυβερνώντες σαν ευκαιρία για να παγιώσουν αντεργατικές ρυθμίσεις και ν’ αποδυναμωθεί το κράτος πρόνοιας στο όνομα του εθελοντισμού, ο δήμος πρέπει επιτέλους να πάψει να λειτουργεί διεκπεραιωτικά και να χαράξει πολιτική: για να στηρίξει έμπρακτα τους κατοίκους του, για να ενισχύσει ουσιαστικά τους επαγγελματίες, για να διεκδικήσει μαζί με την υπόλοιπη αυτοδιοίκηση τα έκτακτα μέτρα να μη γίνουν μόνιμα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s