Ανακοινώσεις ΚΚΕ Ν. Σμύρνης

 

KKE-LOGO

Ανακοινώσεις εξέδωσαν οι Κ.Ο. Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ σχετικά με την υπολειτουργία του ΙΚΑ Νέας Σμύρνης κατά τη διάρκεια της πανδημίας και για την παρέμβαση της αστυνομίας σε εκδήλωση της παράταξης «Μία Πόλη Ανάποδα» που γινόταν στην Κεντρική Πλατεία της Νέας Σμύρνης με θέμα την πρωτοβάθμια υγεία.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις αναφέρουν:

Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας – Από το κακό στο χειρότερο εν μέσω πανδημίας

Διανύουμε πλέον τον δεύτερο μήνα της πανδημίας του COVID – 19 στην χώρα μας και η κυβέρνηση ανακοίνωσε το σχέδιο δράσης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Χωρίς ούτε μία πρόσληψη σε γιατρούς και νοσηλευτές, χωρίς καμία παροχή ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ανακατεύει την τράπουλα και επιδίδεται σε μετακινήσεις προσωπικού από την μία δομή στην άλλη. Για τον λόγο αυτό και στον Δήμο μας μετακίνησε σχεδόν όλο το προσωπικό (γιατρούς και νοσηλευτές) από το τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ Νέας Σμύρνης (το οποίο υπολειτουργούσε ακόμα και πριν την περίοδο της πανδημίας), στο ΙΚΑ Καλλιθέας. Έμειναν μόνο ένας καρδιολόγος και μία νοσηλεύτρια για καλύψουν τις ανάγκες του λαού τα Νέας Σμύρνης.

Η τραγική αυτή κατάσταση εντείνει ακόμα περισσότερο την ανησυχία και την αγωνία μας. Είναι ανάγκη σήμερα να ενισχυθεί αποφασιστικά η πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι στην πανδημία, αλλά και να εξυπηρετηθεί το σύνολο των ιατρικών αναγκών του λαού καθώς και τα υπόλοιπα προβλήματα υγείας δεν μπαίνουν σε καραντίνα, χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση τώρα.

Καταγγέλλουμε την απόφαση της κυβέρνησης που συνεχίζει στην ίδια – προ κορονοϊού γραμμή, αυτή της εμπορευματοποίησης και της υποχρηματοδότησης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας – με τις χρόνιες ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και μέσα προστασίας.

Απαιτούμε :

* την άμεση επιστροφή και των 15 γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

* την άμεση πρόσληψη νοσηλευτών και γιατρών, (ειδικά παθολόγων, παιδιάτρων, λοιμωξιολόγων που είναι στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας)

* Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

*  Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

* Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Οι Κομματικές Οργανώσεις Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ καταδικάζουν τις χθεσινές ενέργειες αυταρχισμού από την αστυνομία εναντίων μελών της δημοτικής παράταξης ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ στο δήμο της Νέας Σμύρνης κατά τη διάρκεια ενημέρωσής που πραγματοποιούσαν στα πλαίσια της πανελλήνιας ημέρας δράσης για την υγεία που κάλεσε η ΟΕΝΓΕ.

Το περιστατικό αυτό δεν ήταν το μοναδικό τη χθεσινή ημέρα -αλλά και τις προηγούμενες ημέρες- που έχουν σημειωθεί ενάντια σε εργαζόμενους σε χώρους δουλειάς, νοσοκομεία και συνοικίες, που τολμούν να σπάσουν τη σιωπή, να αποκαλύψουν την εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζει η κυβέρνηση μέσα από τα κανάλια ότι όλα δουλεύουν ρολόι, να αναδείξουν τα προβλήματα και τις ελλείψεις στο σύστημα υγείας, την επίθεση που δέχονται τα εργατικά δικαιώματα στους τόπους δουλειάς.

Μένουμε σπίτι αλλά δε μένουμε σιωπηλοί. Παραμένουμε δυνατοί και απαιτούμε μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων στα νοσοκομεία, ενίσχυση του συστήματος Υγείας, αλλά και μέτρα προστασίας του λαού. Η αγωνιστική δράση του λαού δε μπαίνει σε καραντίνα.

 

Κομματικές Οργανώσεις Ν. Σμύρνης της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s