Επίσκεψη Θεοδωρικάκου στα Δημοτικά Ιατρεία Νέας Σμύρνης

iatreia1

«Πυξίδα για τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης την επόμενη μέρα, όταν θα έχουμε ξεπεράσει την κρίση του κορονοϊού»,  χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, τη δράση που αναπτύσσουν αυτήν την περίοδο οι Δήμοι στους τομείς των κοινωνικών υπηρεσιών και της υγείας.
Σήμερα, Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου, ο υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε τα γραφεία των κοινωνικών δομών του Δήμου Νέας Σμύρνης και είχε συζήτηση με τον Δήμαρχο κ. Σταύρο Τζουλάκη, τους ιατρούς και το προσωπικό των ιατρείων.

Ο Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Μιχάλης Χρηστάκης, η Αντιδήμαρχος και συντονίστρια των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού Κλαίρη Δεληγιάννη, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Νότης Γιατζίδης παρουσίασαν τις οργανωμένες προσπάθειες που καταβάλλονται από όλους τους φορείς της πόλης μας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για να μην μείνει κανένας συμπολίτης μας χωρίς φροντίδα αυτές τις ημέρες και έδωσαν συγχαρητήρια τόσο στον Υπουργό για την πολύτιμη βοήθειά του σε όλους τους Δήμους όσο και στους υπαλλήλους των Υπηρεσιών για την υπευθυνότητα και την αλληλεγγύη τους προς τον συνάνθρωπο.

Λόγω της κρίσης του κορονοϊού ο Δήμος έχει δημιουργήσει τέσσερις ομάδες δράσης στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τέσσερις τηλεφωνικές γραμμές  στήριξης και μία ηλεκτρονική πύλη. Ο Δήμος διανέμει καθημερινά συσσίτια σε περισσότερα από 300 άτομα, ενώ προσφέρει και ψυχολογική στήριξη σε ζητήματα που αφορούν την ενδοοικογενειακή βία και το άγχος σε μαθητές που πρόκειται να δώσουν εισαγωγικές εξετάσεις στα πανεπιστήμια.
Υπηρεσίες, όπως τα ΚΔΑΠ, κοινωνικό φροντιστήριο, παιδικοί σταθμοί λειτουργούν διαδικτυακά, ενώ και το γυμναστήριο λειτουργεί μέσω διαδικτύου με 4.000 επισκέψεις!
Στα ιατρεία του Δήμου εξυπηρετούντο πριν από την κρίση περί τα 350 άτομα, τα οποία πλέον εξυπηρετούνται κυρίως μέσω διαδικτύου.
Ο κ. Θεοδωρικάκος συνεχάρη τον Δήμαρχο, τους ιατρούς και το προσωπικό των δομών και τόνισε ότι στο χώρο αυτό βρίσκει εφαρμογή η αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή. «Εδώ μπορεί να κερδίσει αξιοπιστία η πολιτική», είπε χαρακτηριστικά.

WhatsApp Image 2020-04-14 at 2.19.32 PM

Σε δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά την επίσκεψη ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος είπε:  «Επισκέφθηκα σήμερα τον Δήμο της Νέας Σμύρνης. Εδώ γίνεται πραγματικά μια πρότυπη δουλειά στον τομέα παροχής πρωτοβάθμιας υγείας και στις κοινωνικές υπηρεσίες. Εξυπηρετούνται από ιατρική άποψη, τουλάχιστον 350 δημότες, στους οποίους παρέχονται σύνθετες ιατρικές υπηρεσίες και ψυχολογική υποστήριξη, ενώ ταυτόχρονα ο Δήμος έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά με το πρόγραμμα ‘Βοήθεια στο Σπίτι’ διασφαλίζοντας, τουλάχιστον 300 πολίτες σε καθημερινή βάση, με τη σίτιση και την ψυχολογική υποστήριξη που τους προσφέρει- και οτιδήποτε έχουν ανάγκη- προκειμένου να νιώσουν ασφαλείς και να τα βγάλουν πέρα, σε αυτήν την πολύ δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι και οι υπηρεσίες που προσφέρονταν και αφορούσαν τα παιδιά μας, τα ΚΔΑΠ, τα προγράμματα άθλησης, το κοινωνικό φροντιστήριο, γίνονται πλέον διαδικτυακά. Είναι ένα πρότυπο δουλειάς που συνδυάζει την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών και ταυτόχρονα την έμπρακτη απόδοση αλληλεγγύης και κοινωνικού έργου. Αυτή είναι η πυξίδα και για την επόμενη μέρα, όταν περάσουμε την κρίση του κορονοϊού.  Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αξίζει να έχει έναν ακόμα πιο ισχυρό και αναβαθμισμένο ρόλο και στον τομέα της υγείας και των κοινωνικών υπηρεσιών».

Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης κ. Σταύρος Τζουλάκης, δήλωσε: «Θέλω να καλωσορίσω τον υπουργό για την επίσκεψή του στα δημοτικά μας ιατρεία, που είναι η καρδιά του Δήμου, αυτήν την στιγμή. Η άλλη καρδιά είναι η καθαριότητα. Θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί είναι ένας άνθρωπος άμεσος. Τον παίρνουμε τηλέφωνο και ακούει το πρόβλημά μας και αν μπορεί να το λύσει το λύνουμε. Αισθανόμαστε και μεις σιγουριά γιατί έχουμε έναν άνθρωπο που μας στηρίζει. Θέλω να τον ευχαριστήσω για ό,τι κάνει. Γιατί εμείς τα εισπράττουμε και τα δίνουμε στους δημότες μας».

93310587_644906363013572_3349527187492438016_o

WhatsApp Image 2020-04-14 at 2.19.33 PM

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s