Νέο απορριμματοφόρο και εξοπλισμός ανακύκλωσης στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου από την Περιφέρεια Αττικής

ΦΩΤΟ 1

Παραδόθηκαν σήμερα Τετάρτη 22 Απριλίου στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου από την Περιφέρεια Αττικής ένα απορριμματοφόρο συλλογής βιο-αποβλήτων σύγχρονης τεχνολογίας, 150 καφέ κάδοι καθώς και κομπόστ που ήδη έχει παραχθεί από οργανικά απόβλητα.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, η παράδοση αυτή έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανακύκλωση 2020» που έχει στόχο την ενίσχυση του συστήματος διαλογής στην πηγή. Τόσο o Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, όσο και ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος αναφέρθηκαν στην άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ τους και επισήμαναν ότι από κοινού θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για να αλλάξει ριζικά το μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, στηρίζοντας δράσεις και πρωτοβουλίες προστασίας του περιβάλλοντος και ανακύκλωσης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει χαρακτηρίσει το 2020 ως έτος ανακύκλωσης έτσι ώστε μέχρι το 2025 η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται μόνο μέσω σύγχρονων τρόπων και μέσων ενώ ανάλογος εξοπλισμός θα διατεθεί και σε άλλους Δήμους

Κατά τη διάρκεια της παράδοσης – παραλαβής παρόντες ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Δήμητρα Νάνου, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Βασίλης Κόκκαλης καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του ΕΔΣΝΑ και της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, αφού ενημερώθηκε για τη διαδικασία λειτουργίας του νέου ρεύματος ανακύκλωσης δήλωσε : «Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου διαχρονικά έχει αποδείξει ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η ανακύκλωση αποτελούν σημαντικές προτεραιότητες της Δημοτικής μας Πολιτικής με στόχο μια πόλη καθαρή.
Σε αυτή την κατεύθυνση η προσπάθεια είναι συνεχής και με την σημερινή παραλαβή του υπερσύγχρονου απορριμματοφόρου και του λοιπού εξοπλισμού, η Περιφέρεια Αττικής και ειδικά ο Γιώργος Πατούλης αποδεικνύουν έμπρακτα  το ενδιαφέρον τους και την στήριξη τους στην προσπάθεια που καταβάλουμε .
Παρά  τις ειδικές συνθήκες και την δύσκολη περίοδο που ζούμε, ως Δήμος συνεχίζουμε να εργαζόμαστε, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε σημαντικές δράσεις, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι εκτός από κρίσιμο ζήτημα του Κορωνοϊού και της αντιμετώπισης των συνεπειών του, εμείς έχουμε σχέδιο και πρόγραμμα, το οποίο και  εφαρμόζουμε.
Είμαι σίγουρος, ότι όλοι οι Δημότες, όπως άλλωστε το έχουν κάνει και κατά το παρελθόν με την υπεύθυνη στάση τους, θα στηρίξουν την νέα δράση μας και την αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων, με προφανές περιβαλλοντολογικό όφελος για όλους».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε: «Σήμερα εδώ στο Παλαιό Φάληρο παραδίδουμε στον συνάδελφο Γιάννη Φωστηρόπουλο εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας προκειμένου να ενισχύσει τη διαχείριση και την αποκομιδή βίοαποβλήτων. Στόχος μας είναι μαζί με τους πολίτες να πάμε σε μία νέα εποχή στο επίκεντρο της οποίας θα βρίσκεται το περιβάλλον και η καλύτερη ποιότητα ζωής. Θέλω να συγχαρώ τον Δήμαρχο για τον αγώνα που δίνει και να εκφράσω τη βεβαιότητα ότι θα είμαστε σύμμαχοι στην προσπάθεια ανακύκλωσης. Μαζί  με τους Δημάρχους της Αττικής συνεχίζουμε να δημιουργούμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για την Αττική. Όπως σήμερα συνεργαζόμαστε  ενωμένοι και αποφασισμένοι για να περιορίσουμε την πανδημία, έτσι ενωμένοι θα εργαστούμε για να έρθουν καλύτερες μέρες και στα θέματα που αφορούν στο περιβάλλον. Με συντονισμένη συνεργασία Περιφέρειας και δήμων εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή».

Η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δήμητρα Νάνου, σε δηλώσεις της τόνισε: «Πολιτική προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής είναι η μετάβαση σε ένα μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων, προσανατολισμένο στις αρχές της κυκλικής οικονομίας, που μειώνει το ενεργειακό αποτύπωμα και δημιουργεί μία τεράστια ευκαιρία για επιχειρηματική καινοτομία. Το 2020 θα είναι το έτος ανακύκλωσης για την Αττική και της κλιμακωτής εφαρμογής του συστήματος διαλογής στην πηγή. #Περιφέρεια_Αττικής και Δήμοι συνεργάζονται ενωμένοι για τον δραστικό περιορισμό του όγκου του σύμμεικτου σκουπιδιού που καταλήγει στον ΧΥΤΑ.
Η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας μάς αφορά όλους. Χρειαζόμαστε πράσινες πόλεις, προσβάσιμες, φιλικές προς τους ανθρώπους τους. Στοίχημά μας είναι η ευαισθητοποίηση πολιτών και επαγγελματιών, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα συλλογής βιοαποβλήτων».

ΦΩΤΟ 2

ΦΩΤΟ 3

_MG_9476

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s