Η Νέα Σμύρνη ταξίδεψε με τη μουσική του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Πολύ μεγάλη επιτυχία είχε το event που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, με τη μουσική του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Με ηχεία που είχαν τοποθετηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της Νέας Σμύρνης δόθηκε η δυνατότητα σε χιλιάδες πολίτες να ακούσουν από τα μπαλκόνια τους, τις αυλές τους, ή σε πάρκα & πλατείες αποσπάσματα από συναυλίες του αείμνηστου καλλιτέχνη.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού  Βαγγέλης Χατζατουριάν, που ήταν και ο εμπνευστής του event, μαζί με στελέχη του Οργανισμού και εθελοντές, φρόντισαν για την όσο καλύτερη διοργάνωση και την τήρηση των κανόνων ασφαλείας, αποφυγή συνωστισμού κλπ.

Το event είχε πολύ θετική ανταπόκριση από τον κόσμο και έγινε γνωστό σε πανελλαδικό επίπεδο, αφού αρκετά ΜΜΕ αναφέρθηκαν σε αυτό με ρεπορτάζ, τηλεοπτικές συνδέσεις κλπ. ενώ μεγάλη ήταν και η απήχηση  που είχε στα κοινωνικά δίκτυα, με εκατοντάδες σχόλια θετικά στην πλειοψηφία, αλλά και κάποια αρνητικά.

Στα μείον της διοργάνωσης ήταν ότι δεν κατέστη εφικτό να καλυφθεί πλήρως όλη η Νέα Σμύρνη, αφού υπήρχαν κάποια σημεία που δεν έφθασε η μουσική.

snapshot

Αναλυτικά το δελτίο τύπου των διοργανωτών αναφέρει:

«Αλλαξαν πολλά, μαζί κι εσύ κι εγώ…»
Τεράστια απήχηση είχε το Μεγάλο Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα
Η εκδήλωση μεταδόθηκε σε όλη τη Νέα Σμύρνη

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, το Μεγάλο Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης και του προέδρου του, Βαγγέλη Χατζατουριάν, με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Με ιδιαίτερα καινοτόμο και πρωτοποριακό τρόπο στήθηκαν ηχεία σε δεκάδες αποκεντρωμένα σημεία της πόλης, μεταδίδοντας αποσπάσματα από τις συναυλίες του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στη Νέα Σμύρνη, στον Λυκαβηττό και στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Τις αγαπημένες μελωδίες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν από το σπίτι τους ή από μικρές πλατείες δεκάδες χιλιάδες πολίτες της Νέας Σμύρνης, τηρώντας με απόλυτη επιτυχία όλα τα μέτρα που λάβαμε για την αποφυγή συνωστισμού, μετά από προσεκτικό σχεδιασμό και οργάνωση.

Κατά τη διάρκεια του μουσικού event υπήρξαν ηχητικές παρεμβάσεις από στενούς συνεργάτες και φίλους του καλλιτέχνη, ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά, όπως οι Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Φίλιππος Πλιάτσικας, Γιάννης Ζουγανέλης, Γιάννης Κότσιρας, Διονύσης Τσακνής, Δημήτρης Σταρόβας, Δήμητρα Παπίου, Μίλτος Πασχαλίδης.

Να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης θα προχωρήσει σε παραγωγή βίντεο το οποίο θα προβάλλεται στα social media.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας υπήρξε φίλος της Νέας Σμύρνης και του Πολιτιστικού Οργανισμού, καθώς τα τελευταία 10 χρόνια τιμούσε σχεδόν κάθε χρόνο τον Δήμο μας, με συναυλίες στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Σεπτεμβρίου, αλλά και την Πρωτομαγιά, σε συνεργασία με πολλούς καλλιτέχνες. Ο Δήμος Νέας Σμύρνης εδώ και πολλά χρόνια γιορτάζει την Πρωτομαγιά με πολύ μεγάλες μουσικές παραγωγές (Νταλάρας, Πρωτοψάλτη, Θεοδωράκης – Ρουβάς/Αξιον Εστί, Σαββόπουλος, Βίσση κ.α), ώστε να αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για όλη την Αθήνα.

Maxairitsas

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s