ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: Ανακοίνωση -απάντηση του Πολιτιστικού Οργανισμού στον Γ. Κουτελάκη

18121608_1267665043282606_569659908806922863_o

Ανακοίνωση-απάντηση σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας του Γιώργου Κουτελάκη Nea Smyrni News , εξέδωσε ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης.
Η ανακοίνωση ουσιαστικά απαντά σε ανάρτηση που έγινε στη σελίδα της Nea Smyrni News στο Facebook το πρωί της Παρασκευής 22 Μαΐου,  χαρακτηρίζοντας την «παραπλανητική».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού αναφέρει:

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ NEA SMYRNI NEWS, ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΤΕΛΑΚΗ, ΑΠΑΝΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

Θα θέλαμε να δώσουμε κάποιες απαντήσεις-διευκρινίσεις στη σημερινή ανάρτησή σας σχετικά με τη δαπάνη για έντυπα που πρόκειται να εγκριθεί τη Δευτέρα 25 Μαΐου από το Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης.

Να σημειωθεί ότι σωστό είναι την επόμενη φορά να αναφέρεται ο συντάκτης του κειμένου σας, όπως γίνεται σε όλα τα υπεύθυνα δημοσιογραφικά μέσα, ώστε να μπορούμε να του απευθυνόμαστε προσωπικά και να λύνουμε τις απορίες του, δίνοντας τις απαραίτητες διευκρινίσεις ώστε να μην μένουν υποψίες ότι οι αναρτήσεις σας είναι υποκινούμενες, με εμμονικά και μικροπολιτικά κίνητρα.
Αναφέρουμε λοιπόν, προς άρση κάθε παρεξήγησης, τα παρακάτω.:

1. Ο αρχικός προϋπολογισμός του ΝΠΔΔ που ψηφίστηκε στις αρχές του χρόνου και πριν ακόμη εκδηλωθεί η πανδημία, προέβλεπε το ποσό των 100.000 ευρώ για την παραγωγή εντύπων. Το πόσο αυτό εξυπηρετούσε τις πάγιες δράσεις του Πολιτιστικού και του Αθλητικού Οργανισμού , καθώς και πολλές ακόμη έκτακτες δράσεις αθλητισμού και πολιτισμού που σχεδιάζονταν να γίνουν μέσα στο έτος. Στη συνέχεια και λαμβάνοντας υπόψη μας την έκτακτη συγκυρία με τον κορωνοϊό, προχωρήσαμε σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού, μειώνοντας το αρχικό ποσό σχεδόν κατά το ήμισυ (52.000- πλέον ΦΠΑ).

2. Η αναφορά της ανάρτησης ότι το ποσό αυτό αφορά το διάστημα των μηνών Ιουλίου-Δεκεμβρίου είναι ψευδής και αναφέρεται παραπλανητικά. Στην πραγματικότητα το διάστημα της σύμβασης είναι 10 μήνες δηλαδή για δράσεις που θα γίνουν από τον Ιούλιο του 2020 μέχρι περίπου τον Μάιο του 2021. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού, «Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ 10 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΡΩΝ …».
Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός προβλέπεται να διεξαχθεί στις 8 Ιουνίου, αν το θέμα υπερψηφιστεί από το Δ.Σ του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού τη Δευτέρα 25 Μαϊου, οπότε και θα αναρτηθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού στη Διάυγεια. Με δεδομένο το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την περάτωση του διαγωνισμού, η υπογραφή της σύμβασης θα πραγματοποιηθεί γύρω στον Ιούλιο, οπότε και θα ξεκινήσουμε τις δράσεις μας, εφόσον αυτό ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

3. Με αφορμή την ανάρτηση να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι οι περισσότερες δράσεις μας θα πραγματοποιηθούν μέσα στους επόμενους 10 μήνες, αν βεβαίως το ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ. Τα έντυπα που αναφέρονται στην ανάρτηση αφορούν τις παρακάτω εκδηλώσεις που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν , όπως Φεστιβάλ Ιωνικών Γιορτών, Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου, Θερινό Σινεμά, Ξεναγήσεις, Φεστιβάλ Καραγκιόζη, Εκθέσεις στον Γαλαξία, καθώς και παραγωγή εντύπων για το Ψηφιακό Μουσείο, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Δημοτικό Κολυμβητήριο, Αθλητικές Δράσεις, αφίσες εκδηλώσεων καθώς και έντυπα για το Μουσείο Καραγκιόζη το οποίο προγραμματίζουμε να ξεκινήσει τη λειτουργία του το μήνα Νοέμβρη.

4. Για όλα τα παραπάνω, όπως συμβαίνει σε όλους του Δήμους και στις Περιφέρειες της χώρας, εγκρίνονται και ψηφίζονται προϋπολογισμοί εκ των προτέρων, ώστε ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ τα ποσά στον αρχικό προϋπολογισμό, που κάθε χρόνο εγκρίνεται από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας. Δηλαδή για να γίνει μια δράση τον Σεπτέμβριο, το ποσό ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ τον Ιανουάριο. Και ασφαλώς αυτό δεν σημαίνει ότι το ποσό αυτό ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΔΑΠΑΝΗΘΕΙ Η ΘΑ ΔΑΠΑΝΗΘΕΙ, ΟΠΩΣ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΩΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ NEA SMYRNI NEWS.

5. Στη συγκεκριμένη περίπτωση προβλέπεται επιπλέον όρος με την υπογραφή της σύμβασης ύστερα από τον ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, η ρητή αναφορά για αλλαγή των οικονομικών όρων της, αν συντρέξουν έκτακτες περιπτώσεις ακυρώσεων δράσεων όπως αυτή του COVID-19.

6. Υπενθυμίζουμε ότι ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ πραγματοποιείται τηρώντας όλους του ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ του Δημοσίου και «με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά που θα προσδιοριστεί βάσει βέλτισης σχέσης τιμής-ποιότητας στο σύνολο της υπηρεσίας» και με ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.

7. Θα ενθαρρύναμε τον ΑΝΩΝΥΜΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ της ανάρτησης να ανατρέξει στις προκηρύξεις συνοπτικών και ηλεκτρονικών διαγωνισμών άλλων Δήμων της Αθήνας και της Ελλάδας και άλλων Δημοσίων Φορέων για να διαπιστώσει ότι το ποσό στο οποίο αναφέρεται για τη Νέα Σμύρνη είναι πολύ χαμηλότερο σε σχέση με άλλους Δήμους και σε σχέση με το πλήθος των δράσεων που προγραμματίζουμε στη Νέα Σμύρνη.

8. Καλό θα ήταν ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ να ενημερωθεί και να μελετήσει λίγο πιο προσεκτικά του νόμους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καινούργιους και παλαιούς (πχ. Κλεισθένης)

Τα έντυπα, όπως γνωρίζετε, δεν έχουν ως στόχο την προβολή του προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού, αλλά σκοπεύουν στην ενημέρωση των δημοτών για τα προγράμματά μας και στην ανάδειξη της πόλης μας, γεγονός που φαίνεται από τους χιλιάδες επισκέπτες που έχουμε σε κάθε μας δράση, κάθε χρόνο.

One comment

  1. ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ !!!

    ΓΝΩΣΤΗ Κ ΠΑΓΙΑ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗΣ Κ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ ΓΕΓΟΓΟΝΟΤΩΝ
    ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ¨ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ¨

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s